31 Μαΐου 2013

Πρόγραμμα ΚΑΠΗ Δήμου Ηρακλείου Αττικής-Ιούνιος 2013

Για τον μήνα Ιούνιο το πρόγραμμα έχει ως εξής: 
 
Α' ΚΑΠΗ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΟΥΝΙΟΥ
1-2-3 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013
Θα πραγματοποιηθεί τριήμερη εκδρομή της ομάδας χειροτεχνίας στην όμορφη Λευκάδα.
Τιμή συμμετοχής για τα μέλη 50 ευρώ, για τα  μη μέλη 91 ευρώ
Αναχώρηση 7.30 π.μ

29 Μαΐου 2013

Φεστιβάλ Ανακύκλωσης στο Γκάζι

H Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ) και τα μέλη της Εταιρείας Συστημάτων Εναλλακτικής Διαχείρισης (ΕΣΕΔ), διοργανώνουν  Φεστιβάλ Ανακύκλωσης,  στο χώρο της «Τεχνόπολις» στο Γκάζι, σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων.

Ξεκινούν οι εργασίες του συνεδρίου της ΚΕΔΕ

Το ετήσιο τακτικό  συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας ανοίγει τις διήμερες εργασίες του  αύριο, Πέμπτη 30 Μαΐου, στις 10.00 το πρωί στα Γιάννενα με κεντρικό θέμα «Η ισχυρή Τοπική Αυτοδιοίκηση πρωταγωνιστής στην ανασυγκρότηση της χώρας».

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ – ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ – ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ – ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ

Την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013 στις 19:30 στο Θεατράκι Πλατείας Θ. Κολοκοτρώνη (πρώην ΗΣΑΠ) Δήμος Ηρακλείου Αττικής, ο διαδημοτικός Σύνδεσμος για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων (πρώην Σύνδεσμος 21ΟΤΑ) και ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα:

Προχωρά σε δημιουργία παράταξης ο Κυριάκος Κουτρούλης

Σε δημιουργία παράταξης προχωρά ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης στο Ηράκλειο, Κυριάκος Κουτρούλης.

Η παρουσίαση θα γίνει τη Δευτέρα 3 Ιουνίου στις 8 μ.μ. στη Βίλλα Στέλλα.

28 Μαΐου 2013

Δωρεάν φάρμακα σε 50.000 ανθρώπους

Το υπουργείο Υγείας αποφάσισε να παρέχουν τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ δωρεάν φάρμακα ανακουφίζοντας έτσι 50.000 άπορους ανθρώπους, καθώς οι φαρμακοποιοί αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα.


Η αρχική πρόταση του υπουργείου Υγείας προέβλεπε τα εξής:

ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ

Από τη Δευτέρα 03 Ιουνίου στις 09.30 και κάθε Δευτέρα κατόπιν ραντεβού στα δημοτικά ιατρεία του δήμου Ηρακλείου Αττικής. Η βελονίστρια Αντωνία Στεφανάκη θα προσφέρει τις υπηρεσίες της εθελοντικά στα δημοτικά ιατρεία του δήμου Ηρακλείου Αττικής προκειμένου να μπορούν να γνωρίσουν οι δημότες τον βελονισμό και να απολαύσουν τα οφέλη του για την ευεξία τους. Για ραντεβού μπορείτε να καλέσετε στο τηλέφωνο 210 2794340.

27 Μαΐου 2013

Η ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΕΛΕΝΗ ΚΑΡΑΜΠΗ, ΔΗΜΟΤΗΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, ΕΠΙΛΕΧΘΗΚΕ ΣΤΟΥΣ 7 ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ 74η ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΝΕΩΝ



Στις 22 Απριλίου 2013 επιλέχθηκαν οι 7 μαθητές που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στην 74η Διεθνή Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων που θα λάβει χώρα στην Τυφλίδα της Γεωργίας. Αλφαβητικά οι μαθητές είναι:

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 7Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ



Το 7ο Δημοτικό σχολείο Ηρακλείου Αττικής παρουσιάζει την Τετάρτη 31 Μαΐου στις 20.00 το θεατρικό έργο του William Shakespear "Ρωμαίος & Ιουλιέτα" στην αγγλική γλώσσα στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου (Καζαντζάκη & Λογοθετίδη). 

24 Μαΐου 2013

Έναρξη Δημοτικού Θερινού Κινηματογράφου «Νοσταλγία»



Την Παρασκευή 31 Μαΐου 2013 ανοίγει τις πόρτες του ο δημοτικός θερινός κινηματογράφος Νοσταλγία Κέας και Τερψιχόρης στο Ηράκλειο της Αττικής. Σε ένα χώρο φιλόξενο, φιλικό και οικείο με προσεκτικά επιλεγμένες ταινίες ο Νοσταλγία είναι από το 1986 η αγαπημένη καλοκαιρινή συνήθεια των δημοτών του Ηρακλείου αλλά και του συνόλου το φιλοκινηματογραφικού κοινού. Μόλις πέντε λεπτά απόστασης από το σταθμό του τρένου του Ηρακλείου Αττικής και με προνομιακή τιμολογιακή πολιτική ο Νοσταλγία είναι μια από τις καλύτερες επιλογές για τα καλοκαιρινά βράδια στην πόλη.

23 Μαΐου 2013

ΤΕΣΤ ΠΑΠ - ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΙΚΗΣ ΑΓΓΕΙΟΠΑΘΕΙΑΣ

Την Τρίτη 04 Ιουνίου 2013 θα πραγματοποιήσει Τέστ Παπανικολάου (λήψεις κολποτραχηλικού επιχρήσματος) η κυτταρολόγος κα Νίκη Μάργαρη.

6Η ΔΙΑΝΟΜΗ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ

  Το Σάββατο 1 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η 6η διανομή προϊόντων χωρίς μεσάζοντες στην οδό Κουντουριώτου από τις 08:00 – 13:30.

Στο σχετικό αρχείο μπορείτε να δείτε τα διαθέσιμα προιόντα και τις τιμές.
.
Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 213 2000150.
 
Σχετικά αρχεία:
Προιόντα 6η Διανομή [0,20 MB]


21 Μαΐου 2013

Τα κοινωνικά δίκτυα στην ελληνική δημόσια διοίκηση και στην κοινωνία

Τα κοινωνικά δίκτυα γενικά.
Οι νέες τεχνολογίες και οι προκλήσεις που αφορούν δυνατότητες στην επικοινωνία τα τελευταία χρόνια εξελίσσονται με σχετικά γοργούς ρυθμούς.

Η λειτουργία των social networks βρίσκεται ακόμα σε φάση παρατήρησης που αφορά τόσο τους χρήστες όσο και τους διαχειριστές. Δεν μπορούμε με βεβαιότητα να συμπεράνουμε την χρησιμότητα τους και την αποτελεσματικότητα τους.

«Το Σπίτι Της Μπερνάρντα Άλμπα» από το θεατρικό εργαστήρι δήμου Ηρακλείου Αττικής



Από τις 25 έως τις 27 Μαΐου στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο «Ηλέκτρα Αποστόλου» Κουντουριώτου & Νεότητος, θα δοθούν οι φετινές παραστάσεις του θεατρικού εργαστηρίου του δήμου Ηρακλείου Αττικής. Οι παραστάσεις θα πραγματοποιούνται κάθε βράδυ στις 20.15. 

Ελάχιστη μηναία δόση 15 ευρώ η ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές

Θα εξοφλούνται μέχρι και σε 48 δόσεις

Την υπουργική απόφαση που θα περιλαμβάνει τις αναλυτικές οδηγίες για την αποπληρωμή των ληξιπροθέσμων οφειλών των φορολογουμένων σε δόσεις αναμένεται να δημοσιοποιήσει σήμερα Τρίτη το υπουργείο Οικονομικών.

Η απόφαση θα προβλέπει πως οι ληξιπρόθεσμες ως 31/12/2012 οφειλές θα εξοφλούνται μέχρι και σε 48 δόσεις και με έκπτωση στις προσαυξήσεις. Μεγαλύτερο αριθμό δόσεων θα μπορούν να εξασφαλίσουν όσοι αποδεδειγμένα τις χρειάζονται, χωρίς όμως να επωφελούνται από τις μειωμένες προσαυξήσεις.

Ημερίδα ΠΟΕ ΟΤΑ για την Δημοτική Αστυνομία

Πραγματοποίηση ημερίδας με θέμα :«ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ: Στην υπηρεσία των πολιτών για τη βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής ή μηχανισμός καταστολής;» αποφάσισε να πραγματοποιήσει το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Εργαομένων με απόφασή του την ΠΕΜΠΤΗ 18 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013 και μετά από εισήγηση της Γραμματείας της Δημοτικής Αστυνομίας στο πλαίσιο των παρεμβάσεων για τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν συνολικά οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά και ειδικότερα κατηγορίες εργαζομένων του κλάδου.

20 Μαΐου 2013

Η σπουδαιότητα των παιδικών εμβολιασμών

Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής και το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων διοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Η σπουδαιότητα των Παιδικών Εμβολιασμών Οι απαραίτητοι εμβολιασμοί για το παιδί σας Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση στην Προσχολική Ηλικία» την Τετάρτη 22 Μαΐου 2013, ώρα 17:30 στον 1ο Βρεφικό, 2ο, 3ο, 6ο Νηπιακό Σταθμό (Χρυσοστόμου Βασιλείου 2, Ηράκλειο Αττικής).

19 Μαΐου 2013

«Σπιτική Κουζίνα» από το Δήμο Ηρακλείου Αττικής

Φρεσκομαγειρεμένο σπιτικό φαγητό σε εξαιρετικά προσιτή τιμή, για όλους τους κατοίκους, προσφέρει η «Σπιτική Κουζίνα» του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, η οποία ξεκίνησε τη λειτουργία της την περασμένη Πέμπτη  16 Μαΐου 2013, στην υπόγεια διάβαση του σταθμού ΗΣΑΠ. Οι ώρες λειτουργίας είναι Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 12.00 μέχρις τις 17.00.

18 Μαΐου 2013

Πολιτιστικές δράσεις

Την Τετάρτη 22 Μαΐου στις 20.00 στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο «Ηλέκτρας Αποστόλου» Κουντουριώτου και Νεότητος, θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση του λαογράφου – συγγραφέα – αγωνιστή της εθνικής αντίσταση και του μεγαλύτερου σε ηλικία αναγνώστη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης του δήμου (92 ετών) Νικόλαου Πασαγιώτη. 

Ξεκίνησε στο Γκάζι το 4ο Agro Quality Festival

Με τιμώμενη περιοχή την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας άνοιξε τις πύλες του στη Τεχνόπολη στο Γκάζι το 4ο Agro Quality Festival που παρουσιάζει πιστοποιημένα αγροτικά ποιοτικά προϊόντα από όλη την Ελλάδα.

Θεσπίζεται ετήσιο ανώτατο όριο απασχολουμένων στο Δημόσιο

Τη θέσπιση ετήσιου ανώτερου ορίου απασχολούμενων στο Δημόσιο περιλαμβάνει το επικαιροποιημένο Μνημόνιο που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με  το Μνημόνιο,  οι  αποχωρήσεις από το Δημόσιο στο διάστημα 2011-2016 θα φθάσουν στους 183.381 υπαλλήλους.

Προληπτικός έλεγχος περιφερικής αγγειοπαθειας

Το πρωί της Τρίτης 21 Μαΐου 2013 θα βρίσκεται στα δημοτικά ιατρεία και θα δέχεται κατόπιν ραντεβού από τις 09.00 το πρωί ο αγγειοχειρουργός Ευάγγελος Νικολόπουλος. 

Συνάντηση με τον πρόεδρο του ΟΑΣΑ για την ενοποίηση λεωφορειακών γραμμών

Συνάντηση στα γραφεία του ΟΑΣΑ με τον διευθυντή λειτουργικού σχεδιασμού Δημήτρη Αποστολίδη καθώς και τον πρόεδρο του ΟΑΣΑ Αλέξανδρο Δελούκα είχε το πρωί της Τρίτης 14 Μαΐου ο αντιδήμαρχος Υποδομών & Ανάπτυξης Γιώργος Βλαντής. Θέμα της συνάντησης ήταν η πρόσφατη ενοποίηση των δύο λεωφορειακών γραμμών 642 και 641 και των προβλημάτων που προέκυψαν από την μη ικανοποιητική κάλυψη της περιοχής του Άνω Ψαλιδιού. 

16 Μαΐου 2013

30 χρόνια λειτουργίας της Θεατρικής Σκηνής του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Ηρακλείου Αττικής

Το Σάββατο 18 Μαΐου και ώρα 20:00 στο πολιτιστικό πολύκεντρο του Δήμου Ηρακλείου, Κουντουριώτου και Νεότητος γωνία, θα παρουσιαστεί η ειδική πολυτελής έκδοση – λεύκωμα για τα 30 χρόνια λειτουργίας της Θεατρικής Σκηνής του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου. 

Εθελοντική αιμοδοσία Δήμου και Σωματείου Εργαζομένων

Την Τετάρτη 12 Ιουνίου από τις 08.00 θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία του δήμου Ηρακλείου Αττικής και του σωματείου εργαζομένων του δήμου σε συνεργασία με το νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία στο δημαρχιακό μέγαρο Ηρακλείου Αττικής στον 3ο όροφο. Η εθελοντική αιμοδοσία του δήμου πραγματοποιείται σε τακτά χρονικά διαστήματα τα τελευταία 37 χρόνια για τα παιδιά με Μεσογειακή Αναιμία.

15 Μαΐου 2013

Δήμαρχος στον εισαγγελέα για παράνομες προσλήψεις

Σε ένα πόρισμα-κόλαφο για τον πρώην δήμαρχο Ζωγράφου Γ. Καζάκο, το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης καταγράφει το «κόλπο» με 14 παράνομες προσλήψεις υπαλλήλων σε εταιρείες του δήμου όπου πρόεδρος ήταν ο ίδιος ο πρώην δήμαρχος της πόλης.

Ο Γ. Καζάκος ελέγχεται και για το δάνειο που πήρε για αγορά στρεμμάτων της βίλας Ζωγράφου. Πάνω δεξιά, το πόρισμα του ΣΕΕΔΔ για τον πρώην δήμαρχο Ζωγράφου
Ο Γ. Καζάκος ελέγχεται και για το δάνειο που πήρε για αγορά στρεμμάτων της βίλας Ζωγράφου. Πάνω δεξιά, το πόρισμα του ΣΕΕΔΔ για τον πρώην δήμαρχο Ζωγράφου

13 Μαΐου 2013

Μέχρι 31/12/2014 η προθεσμία διαμόρφωσης καταλληλότητας παιδικών χαρών

Με Υπουργική Απόφαση δίδεται παράταση δύο ετών στους δήμους προκειμένου να προσαρμόσουν τις παιδικές χαρές που λειτουργούν στα γεωγραφικά τους όρια στις τεχνικές προδιαγραφές του θεσμικού πλαισίου που έχει θεσπιστεί από το 2009.

Οι δήμοι με τη νεότερη απόφαση που έλαβε το υπουργείο Εσωτερικών θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες μέχρι τις 31/12/2014. Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία οι δήμοι ήταν υποχρεωμένοι να προβούν στην σχετική διαδικασία μέχρι το τέλος του 2012.

Συνεδριάζει την Τρίτη 14 Μαΐου το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου Αττικής

Μετά το εορταστικό διάλλειμμα το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου Αττικής συνεδριάζει την Τρίτη 14 Μαΐου, στις 18:30, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου (Κουντουριώτου και νεότητος) με την έγκριση του νέου κανονισμού καθαριότητας να ξεχωρίζει από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης. Αναλυτικά τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι τα εξής:

Κλειστός λόγω ασφαλείας σήμερα ο ΧΥΤΑ Φυλής

Κλειστός για λόγους ασφαλείας θα παραμείνει σήμερα ο ΧΥΤΑ Φυλής, δημιουργώντας προβλήματα στη διαχείριση των απορριμμάτων του λεκανοπεδίου και στην εξυπηρέτηση των Δήμων της Αττικής.

Νέα Ιωνία: Εβδομάδα Ρεμπέτικου για τα «90 χρόνια Νέα Ιωνία»

Τα 90 χρόνια από την ίδρυση του δήμου Νέας Ιωνίας γιορτάζονται φέτος. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων  που διοργανώνει ο δήμος στο πλαίσιο της επετείου η εβδομάδα  από 13 έως 19 Μαΐου έχει σαν βασική της θεματολογία το ρεμπέτικο και τα «90 χρόνια της Νέας Ιωνίας».

Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν τα εξής:

11 Μαΐου 2013

Τα επαγγέλματα που ακόμη γίνονται προσλήψεις

Οι τουριστικές επιχειρήσεις, τα εστιατόρια και οι κινητές μονάδες εστίασης, τα μπαρ, τα καταστήματα, τα διαφημιστικά γραφεία, οι μεταποιητικές βιομηχανίες και οι εταιρείες "ενοικίασης" εργαζομένων βρίσκονται στην "κορυφή" της λίστας των επιχειρήσεων που προσλαμβάνουν, αλλά και... απολύουν τους περισσότερους είτε για να καλύψουν νέες ανάγκες (λόγω εποχικότητας και αυξημένων αναγκών) είτε για να υποκαταστήσουν τους "ακριβότερους" με "φθηνότερους" εργαζόμενους.

Eπίδομα για μακροχρόνια ανέργους: Ποιοι, πότε, πόσο και πώς παίρνουν

Δικαιούχοι του επιδόματος μακροχρονίως ανέργων είναι Έλληνες υπήκοοι και οι υπήκοοι κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που είναι ασφαλισμένοι κατά της ανεργίας.

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

Δίκτυο αλληλεγγύης για γυναίκες-θύματα ενδο-οικογενειακής βίας

Δίκτυο αλληλεγγύης σε 70 άνεργες γυναίκες-θύματα ενδο-οικογενειακής βίας, δημιουργήθηκε στην Αθήνα μέσα από την υλοποίηση προγράμματος συμβουλευτικής υποστήριξης, εργασιακής προετοιμασίας και ένταξης στην ετεροαπασχόληση/αυτοαπασχόληση και κοινωνική επιχειρηματικότητα, συμβάλλοντας έτσι στις προσπάθειες κοινωνικής συνοχής και αντιμετώπισης των πολλαπλών αποκλεισμών που βιώνουν οι γυναίκες και ειδικά τα θύματα βίας.

Η Αθήνα γιορτάζει την άνοιξη της φύσης

Ο Μάιος μπορεί ημερολογιακά να είναι ο τελευταίος μήνας της άνοιξης, της εποχής της ανθοφορίας, όμως δεν παύει να θεωρείται στις λαϊκές παραδόσεις - όχι μόνο του λαού μας - μήνας χαράς και λατρείας της αναγέννησης της φύσης, γι' αυτό εξάλλου ξεκινά με το παραδοσιακό «πλέξιμο» του μαγιάτικου στεφανιού.

850.000 ευρώ τη μέρα για κρατικά κινητά όταν περικόπτονται συντάξεις και γίνονται απολύσεις

Ο χαρακτηρισμός ανισότητα δυστυχώς θα ταίριαζε "γάντι" στο πάρτι που φαίνεται να έχει στηθεί με κρατικά κινητά και εξαιρετικές ευκολίες σε δημόσιους λειτουργούς, όπως επί παραδείγματι ο απεριόριστος χρόνος ομιλίας.

Το ελληνικό δημόσιο πληρώνει, όπως δείχνουν τα στοιχεία, κόστη τηλεφωνίας 850.000 ευρώ τη μέρα. Επιπλέον, τα έξοδα τηλεπικοινωνίας φτάνουν τα 310 εκατ. ευρώ μόνο στο στενό δημόσιο τομέα, την ίδια στιγμή που απολύονται χιλιάδες συμβασιούχοι.

Προς επιστράτευση από τη Δευτέρα οι καθηγητές

Αποφασισμένοι να διασφαλίσουν την ομαλή διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων σύμφωνα με το πρόγραμμα δηλώνουν στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ τη Δευτέρα αναμένεται να ανακοινωθεί η επιστράτευση των καθηγητών.

"Χρυσές" ιστοσελίδες ενός εκατ. ευρώ για τρεις δήμους

Το 1,08 εκατ. ευρώ φτάνει το κόστος κατασκευής ιστοσελίδων τριών περιφερειακών δήμων.
Πρόκειται για τους Δήμους Μεσολογγίου, Πηνειού και Ακτίου – Βόνιτσας οι οποίοι, όπως αποκαλύπτεται, ξόδεψαν πάνω από 300.000 ευρώ έκαστος για να φτιάξουν τα site τους.

10 Μαΐου 2013

ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑΣ

Το Κ.Α.Π.Η.  ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΛΟΦΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΕΧΕΙ ΔΙΗΜΕΡΗ ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑΣ
ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 14 ΜΑΪΟΥ από τις 10.00 π.μ. έως τις 16.00 μ.μ.
& ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΜΑΪΟΥ από τις 09.00 π.μ. έως τις 18.00 μ.μ.

                  
         
                  

8 Μαΐου 2013

Νέα γενιά stage με πολιτικό κόστος των Δημάρχων

Με τροπολογία της τελευταίας στιγμής ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευ. Βενιζέλος εισήγαγε την εξαίρεση των εποχιακών υπαλλήλων από το ΑΣΕΠ ανοίγοντας έτσι το δρόμο σε μια νέα γενιά stage, παραμυθένιας ελπίδας και νεων οικογενειακών δραμάτων όπως τα ζήσαμε το 2010.

7 Μαΐου 2013

Πολιτιστική εκδήλωση για την ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου


Στις 15 και 16 Μαίου 2013 σας περιμένουμε στο πολιτιστικό κέντρο. Βοηθήστε όλοι να συγκντρώσουμε όσο το δυνατό περισσότερα τρόφιμα

Δήμος Αθηναίων : Πρόγραμμα ξεναγήσεων για τον Μάιο

Μία «επιμορφωτική βόλτα» στον πολιτιστικό πλούτο και στις ομορφιές της Αθήνας από έμπειρους  και εξειδικευμένους  ξεναγούς,  υπόσχεται ο δήμος Αθηναίων, ο οποίος, μέσω του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας σε συνεργασία με το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών, συνεχίζει και αυτό τον μήνα το πρόγραμμα των δωρεάν ξεναγήσεων

Ειδικότερα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει τις εξής ξεναγήσεις :

4 Μαΐου 2013

"Καμπάνες" για τους ρατσιστές φέρνει νέο νομοσχέδιο

Βαριές ποινές για φαινόμενα ρατσισμού και ξενοφοβίας προβλέπει νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή, μετά το Πάσχα.

Ακόμη και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων των ρατσιστών προβλέπει νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή αμέσως μετά το Πάσχα.

Οι νέοι μισθοί για ένα εκατομμύριο εργαζομένους

Μεγάλες μειώσεις μισθών περιμένουν αμέσως μετά το Πάσχα και συγκεκριμένα από τις 15 Μαΐου, ένα εκατομμύριο εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, καθώς μπαίνει σε εφαρμογή μια σειρά από ρυθμίσεις και διατάξεις που ψηφίστηκαν από το 2011 και ανατρέπουν το σύστημα αμοιβών που καθόριζαν τόσο η εθνική όσο και οι κλαδικές συμβάσεις.

2 Μαΐου 2013

Στην Emma Delta το 33% του ΟΠΑΠ

Κλείδωσε» και επισήμως έναντι τιμήματος 652 εκ. ευρώ η πώληση του 33% του ΟΠΑΠ στο επενδυτικό σχήμα Emma Delta, όπως προκύπτει και από την ανακοίνωση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα που μιλά για την επιτυχή ολοκλήρωση της πρώτης μεγάλης ιδιωτικοποίησης.

Περίεργα έθιμα, μοναδικά ρεκόρ και αστείες πληροφορίες με άρωμα από Πάσχα

Κατάνυξη, θρησκευτική γαλήνη και οικογενειακές στιγμές είναι λέξεις, που συνάδουν με το πνεύμα των ημερών του Πάσχα. Βέβαια, υπάρχει και άλλη πλευρά: αυτή που καλύπτει όλα τα περίεργα (ίσως και μερικά αστεία) στοιχεία και πληροφορίες, που αφορούν στη μεγάλη αυτή γιορτή της Χριστιανοσύνης.


Ξέρετε πόσα πασχαλινά αυγά παράγονται κάθε χρόνο; Μήπως γνωρίζετε πότε κατασκευάστηκε το πρώτο σοκολατένιο πασχαλινό αβγό; Μήπως …ποιο είναι το πιο δημοφιλές πασχαλινό «έθιμο» της Νορβηγίας;

1 Μαΐου 2013

12 ώρες για την Ελλάδα

Διακόσιοι άνθρωποι όλων των ηλικιών και εθνικοτήτων θα συμμετάσχουν, ο καθένας στη γλώσσα του, σε μαραθώνιο ανάγνωσης της "Πολιτείας" του Πλάτωνα.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία Ευρωπαίων πολιτών που ζουν στις Βρυξέλλες, με σκοπό να βελτιωθεί η εικόνα της Ελλάδας στην Ευρώπη.

Tο Opel Mokka με κινητήρα 1,4 Turbo και προσθιοκίνητο

Τους αμέσως επόμενους μήνες αναμένεται και στην ελληνική αγορά η προσθιοκίνητη έκδοση του Mokka με τον κινητήρα 1,4 Turbo των 140 ίππων, προσφέροντας μια ακόμα επιλογή στους ενδιαφερόμενους αγοραστές. 

Γιατροί Χωρίς Σύνορα: Αυτό το Πάσχα χαρίστε εικονικά δώρα ζωής

Εναλλακτικά δώρα προσφοράς, αλληλεγγύης και αγάπης που σώζουν ζωές προτείνουν για το Πάσχα οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα.

Δωρεάν Ξεναγήσεις και το Μάιο διοργανώνει ο Δήμος Αθηναίων

Μία επιμορφωτική βόλτα στον πολιτιστικό πλούτο και στις ομορφιές της Αθήνας,  από έμπειρους  και εξειδικευμένους  ξεναγούς,  μέσα από το πρόγραμμα των δωρεάν ξεναγήσεων  προσφέρει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και το Μάιο σε συνεργασία με το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών.
Το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής: