8 Μαΐου 2013

Νέα γενιά stage με πολιτικό κόστος των Δημάρχων

Με τροπολογία της τελευταίας στιγμής ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευ. Βενιζέλος εισήγαγε την εξαίρεση των εποχιακών υπαλλήλων από το ΑΣΕΠ ανοίγοντας έτσι το δρόμο σε μια νέα γενιά stage, παραμυθένιας ελπίδας και νεων οικογενειακών δραμάτων όπως τα ζήσαμε το 2010.


Ειδικότερα στην τροπολογία-προσθήκη στο πολυνομοσχέδιο αναφέρεται ρητά ότι για την κάλυψη κοινωνικών αναγκών με απασχόληση εποχικών ανέργων σε δήμους και περιφέρειες ή σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες, όπως σε σχολεία και νοσοκομεία, θα εκπονηθούν προγράμματα κοινωφελούς εργασίας συγχρηματοδοτούμενα από πόρους του Κοινωνικού Ταμείου του ΕΣΠΑ.

Τα προγράμματα θα αναλαμβάνει να καταρτίζει ο ΟΑΕΔ και θα εκτελούνται μέσω προκηρύξεων από φορείς του δημόσιου τομέα. Σε αυτά θα απασχολούνται οι ωφελούμενοι άνεργοι με απώτερο στόχο να απορροφηθούν φέτος και τα προσεχή χρόνια τουλάχιστον 200.000.

Θα απασχοληθούν κυρίως σε εργασίες που θα αφορούν τεχνικά έργα σε δήμους και περιφέρειες, σε κατ' οίκον φροντίδα ηλικιωμένων, σε δομές πρόνοιας σε νοσοκομεία, σε καθαρισμό και φύλαξη σχολείων κ.λπ.

Στην τροπολογία όμως ορίζεται ότι εξαιρούνται από τις άμεσες διαδικασίες του ΑΣΕΠ οι προσλήψεις ανέργων για εποχικές ανάγκες, οι οποίες θα διενεργηθούν με τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας. Ειδικότερα στην τροπολογία αναφέρεται ότι «στην παρ. 2 άρθρο 14 του Ν.2190 (νόμος Πεπονή) όπως ισχύει προστίθεται περίπτωση ιθ'».

Αυτό σημαίνει ότι στις προσλήψεις που σήμερα εξαιρούνται από το ΑΣΕΠ, όπως στρατιωτικοί, γιατροί του ΕΣΥ, πανεπιστημιακοί δάσκαλοι και δικαστικοί (προσλαμβάνονται με δικές τους διαδικασίες), θα προστεθούν και όσοι άνεργοι θα προσληφθούν μέσω των συγκεκριμένων προγραμμάτων.


 myota.gr/