18 Μαΐου 2013

Συνάντηση με τον πρόεδρο του ΟΑΣΑ για την ενοποίηση λεωφορειακών γραμμών

Συνάντηση στα γραφεία του ΟΑΣΑ με τον διευθυντή λειτουργικού σχεδιασμού Δημήτρη Αποστολίδη καθώς και τον πρόεδρο του ΟΑΣΑ Αλέξανδρο Δελούκα είχε το πρωί της Τρίτης 14 Μαΐου ο αντιδήμαρχος Υποδομών & Ανάπτυξης Γιώργος Βλαντής. Θέμα της συνάντησης ήταν η πρόσφατη ενοποίηση των δύο λεωφορειακών γραμμών 642 και 641 και των προβλημάτων που προέκυψαν από την μη ικανοποιητική κάλυψη της περιοχής του Άνω Ψαλιδιού. 


Η συγχώνευση των γραμμών είχε σαν αποτέλεσμα η δημοτική αρχή να γίνει αποδέκτης διαμαρτυριών από κατοίκους της περιοχής γεγονός το οποίο μεταφέρθηκε στον κύριο Αποστολίδη. Επιπλέον ο αντιδήμαρχος κατέθεσε πρόταση τροποποίησης του δρομολογίου της γραμμής 640 έτσι ώστε να καλύπτεται η περιοχή που έπαψε να εξυπηρετείται με την συγχώνευση. 

Η πρόταση περιλαμβάνει την τροποποίηση του δρομολογίου της γραμμής 640 έτσι ώστε να το δρομολόγιο να περνά από τις οδούς Πολυτεχνείου, Αγγέλων, Ηλέκτρας Αποστόλου, Αυγής, Αγίας Λαύρας και να συνεχίζει στην Πρασίνου Λόφου. Το αίτημα της δημοτικής αρχής έγινε άμεσα αποδεκτό από τους αρμόδιους του ΟΑΣΑ και όπως διαβεβαίωσαν θα υλοποιηθεί το αργότερο μέχρι τις αρχές Ιουνίου. 

Επιπλέον στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκαν με τον πρόεδρο του ΟΑΣΑ Αλέξανδρο Δεληκούρα διάφορα ζητήματα και προτάσεις για τη βελτίωση των συγκοινωνιών σε θεσμικό επίπεδο. Όπως ενημέρωσε ο κος Δελούκας εξετάζεται το ενδεχόμενο ανάληψης των τοπικών συγκοινωνιών των δήμων από τον ΟΑΣΑ έναντι χαμηλού αντίτιμου. 

Επιπλέον ενημέρωσε τον αντιδήμαρχο για την υπάρχουσα προνομιακή τιμολογιακή πολιτική του ΟΑΣΑ σύμφωνα με την οποία συλλογικότητες άνω των 50 ατόμων (σωματεία, σύλλογοι κλπ) μπορούν να προμηθεύονται εισιτήρια σε μειωμένες τιμές. 

Αποχωρώντας ο αντιδήμαρχος Υποδομών & Ανάπτυξης ευχαρίστησε τους ανθρώπους του ΟΑΣΑ για την άμεση ανταπόκρισή τους στο αίτημα της δημοτικής αρχής για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από την συγχώνευση των δύο γραμμών και εξέφρασε την προσδοκία ότι η καλή συνεργασία θα συνεχισθεί και το μέλλον και για όποιο ζήτημα προκύψει.