13 Μαρτίου 2014

Ενδιαφέρον των πολιτών για τις εκλογές της Αυτοδιοίκησης, δείχνει δημοσκόπηση της Public Issue

Αυξημένο ενδιαφέρον για τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, αλλά και για τη συμμετοχή σε αυτές, επιδεικνύει η πλειοψηφία των πολιτών, όπως προκύπτει και από τα δημοσκοπικά ευρήματα, έρευνας που διεξήχθη από την εταιρεία Public Issue για την «Εφημερίδα των Συντακτών».


Ειδικότερα, η μεγάλη πλειοψηφία των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση (64%) δηλώνει ότι ενδιαφέρεται για την αναμέτρηση, έναντι του 36% που λέει το αντίθετο.

Μάλιστα οι επτά στους δέκα (73%) δηλώνουν ότι θα πάνε σίγουρα στις κάλπες, ενώ  ένα 13% απαντά «μάλλον ναι», αναγνωρίζοντας ένα ιδιαίτερο πολιτικό βάρος στις τοπικές εκλογές. Αντίθετα, μάλλον όχι λέει το 6% και σίγουρα όχι το 7%, ενώ το 2% δεν εκφράζει γνώμη.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει όμως και η άποψη των ερωτηθέντων για το σχέδιο «Καλλικράτης» με το οποίο επήλθε η συνένωση δήμων και κοινοτήτων. Οι έξι στους δέκα (64%) εκτιμούν ότι αυτό απέτυχε και μόλις το 22% έχει αντίθετη άποψη. Τέσσερις στους δέκα λένε ότι «ούτε πέτυχε, ούτε απέτυχε», ενώ το 9% δεν παίρνει θέση.

Στο ερώτημα αν δήμος που κατοικείτε ωφελήθηκε ή όχι, το 60% απαντά αρνητικά και το 21% θετικά. Το 8% εκτιμά ότι η κατάσταση παραμένει ίδια και το 11% δεν εκφράζει γνώμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.