22 Ιανουαρίου 2016

“Γκολ στη Φτώχεια” την Κυριακή στην Τεχνόπολη

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο… γήπεδο της Τεχνόπολης. Εκεί, όπου θα στηθεί –για πρώτη φορά στην Ελλάδα – ένα γήπεδο προδιαγραφών Παγκοσμίου Κυπέλλου Αστέγων (διαστάσεων 22Χ16 μέτρα, με σπόντες, τέρματα, ειδικό τάπητα/αγωνιστική επιφάνεια, προστατευτικά δίχτυα κ.λπ.) και θα διεξαχθεί το «τουρνουά ποδοσφαίρου και ενημέρωσης» της καμπάνιας «Γκολ στη Φτώχεια». Για να βάλουμε όλοι μαζί γκολ στα δίχτυα του κοινωνικού αποκλεισμού.


Η καμπάνια «Γκολ στη Φτώχεια» και η ελληνική ποδοσφαιρική ομάδα αστέγων έκαναν το πρώτο βήμα για την απόκτηση της δικής τους μόνιμης αθλητικής/ποδοσφαιρικής εστίας, με την απόκτηση ενός μεταφερόμενου ποδοσφαιρικού γηπέδου, που πληροί όλες τις προδιαγραφές του Παγκοσμίου Κυπέλλου Αστέγων (διαστάσεων 22 Χ 16 μέτρα, με σπόντες, τέρματα, ειδικό τάπητα/αγωνιστική επιφάνεια, προστατευτικά δίχτυα κ.λπ.)

Πρόκειται για την επίτευξη ενός μεγάλου στόχου, που γεννήθηκε σχεδόν ταυτόχρονα με τη δημιουργία της ελληνικής ποδοσφαιρικής ομάδας αστέγων, το 2007: Η απόκτηση, δηλαδή, ενός αθλητικού χώρου –σύμφωνα πάντα με τις προδιαγραφές του Παγκοσμίου Κυπέλλου Αστέγων– που θα «στεγάσει» την προσπάθεια όλων εκείνων των ανθρώπων που –και μέσα από τον αθλητισμό και δη το ποδόσφαιρο– αγωνίζονται καθημερινά –πάντα με αξιοπρέπεια– για να κερδίσουν όχι κάποιον ποδοσφαιρικό αγώνα, αλλά τις ίδιες τους τις ζωές.

Ένα χώρο-αθλητικό ορμητήριο για μια καλύτερη ζωή, που θα αξιοποιηθεί κατά τον ίδιο ακριβώς τρόπο που τον αξιοποιούν αντίστοιχα σημαντικά πρότζεκτ σε όλο τον κόσμο (Αυστραλία, ΗΠΑ, Μεγάλη Βρετανία, Ελβετία, Δανία, Πορτογαλία, Νορβηγία, Γερμανία κ.λπ., τα οποία συνθέτουν αυτό το σπουδαίο παγκόσμιο κοινωνικό και αθλητικό κίνημα που ονομάζεται «Homeless World Cup») ως εργαλείο για την ενεργοποίηση και κοινωνική (επαν)ένταξη ανθρώπων που βιώνουν τον κοινωνικό αποκλεισμό.

Αυτή την Κυριακή 24 Ιανουαρίου, το γήπεδο έχει εγκαίνια! Στο  χώρο της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων, θα συναρμολογηθεί και θα στηθεί, για να υποδεχθεί τους πρώτους –εν Ελλάδι– ποδοσφαιρικούς αγώνες, που θα γίνουν ακριβώς σύμφωνα με τις προδιαγραφές και τους κανονισμούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου Αστέγων.

Στο «Τουρνουά Ποδοσφαίρου και Ενημέρωσης» που διοργανώνει η καμπάνια «Γκολ στη Φτώχεια» και το περιοδικό δρόμου «σχεδία» θα συμμετάσχουν ομάδες από φορείς που σε βάθος χρόνου έχουν στηρίξει και εξακολουθούν να υποστηρίζουν την καμπάνια «Γκολ στη Φτώχεια», συνεργαζόμενοι φορείς, αλλά και ομάδες αποτελούμενες από τους συνεργάτες (δημοσιογράφους, σκιτσογράφους και όχι μόνο) του περιοδικού δρόμου «σχεδία».

Η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, σταθερός υποστηρικτής και «συμπαίκτης» της εθνικής αστέγων και της «σχεδίας»,  παραχώρησε τον χώρο της κεντρικής αυλής για να στηθεί για πρώτη φορά το γήπεδο και στην πρόσκλησή μας να συμμετάσχουν στο τουρνουά ανταποκρίθηκαν οι ομάδες: 18 ΑΝΩ, Μύρτιλλο καφέ, Γιατροί του Κόσμου, Γιατροί χωρίς Σύνορα, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, ΟΠΑΝΔΑ και Ίδρυμα Σ. Νιάρχος. Παρούσες, επίσης, θα είναι ομάδες δημοσιογράφων, γελοιογράφων και φωτογράφων της «σχεδίας» (και όχι μόνο) και βεβαίως, η εθνική αστέγων.

Όπως συμβαίνει και με τις προπονήσεις της Εθνικής Αστέγων, όμως, η συμμετοχή στο τουρνουά είναι ανοιχτή! Αν κάποια παρέα φίλων (ή και κάποιοι μεμονωμένα) θελήσουν να παίξουν μπάλα μαζί μας είναι ευπρόσδεκτοι. Όλο και σε κάποια ποδοσφαιρική παρέα θα χωρέσουν.

Η απόκτηση της αθλητικής εστίας της ελληνικής ποδοσφαιρικής ομάδας αστέγων έγινε πραγματικότητα χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (www.SNF.org).
Αυτή την Κυριακή το ποδοσφαιρικό ραντεβού είναι στο… γήπεδο της Τεχνόπολης, για να βάλουμε όλοι μαζί γκολ στα δίχτυα του κοινωνικού αποκλεισμού.

Γιατί μια μπάλα μπορεί να αλλάξει τον κόσμο.

Για περισσότερες πληροφορίες: Καμπάνια «Γκολ στη Φτώχεια» / Περιοδικό Δρόμου «σχεδία»
Φαβιέρου 24-26, 104 38 Αθήνα και Φράγκων 24, 546 25 Θεσσαλονίκη
Τ: 2313 013605, 213 0231220
www.shedia.gr
info@shedia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.