30 Ιανουαρίου 2016

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΕΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

Την δυνατότητα συνεισφοράς της ΠΕΤΑ (Πληροφόρηση – Επιμόρφωση – Τοπική Αυτοδιοίκηση) στην υλοποίηση του Διαδημοτικού Σχεδίου Διαχείρισης Απορριμμάτων, στο οποίο μετέχει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, εξέτασαν ο δήμαρχος της πόλης, Νίκος Μπάμπαλος, και ο πρόεδρος της ΠΕΤΑ, Νίκος Χιωτάκης, σε συνάντηση που είχαν πρόσφατα στο δημαρχείο του Ηρακλείου.


Η ΠΕΤΑ έχει συσταθεί από τους ΟΤΑ της χώρας προκειμένου να αποτελέσει όργανο διερεύνησης και τεχνογνωσίας για την εκμετάλλευση χρηματοδοτικών προγραμμάτων από τους δήμους. Με αυτό της τον ρόλο, μπορεί να προσφέρει πολύτιμη καθοδήγηση για τον εντοπισμό οικονομικών εργαλείων, τα οποία μπορούν να χρηματοδοτήσουν τις δράσεις που προβλέπει το Διαδημοτικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων.

Για αυτό τον λόγο, ο Νίκος Μπάμπαλος και ο Νίκος Χιωτάκης, συμφώνησαν να υπάρξει το επόμενο διάστημα περαιτέρω, στενότερη συνεργασία των δύο φορέων (με την συμμετοχή, βέβαια, και των υπόλοιπων δήμων που μετέχουν στο Σχέδιο), προκειμένου να συγκεκριμενοποιηθεί το πεδίο δράσης.
Παράλληλα, οι δύο πλευρές εξέτασαν τις προοπτικές συνεργασίας και σε λοιπά, σημαντικά θέματα του Ηρακλείου, όπως την προσπάθεια που κάνει ο Δήμος για να αναδείξει και να αξιοποιήσει - για το κοινό συμφέρον - χώρους της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.