30 Ιανουαρίου 2016

ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής είναι από τους ελάχιστους δήμους της χώρας που, σε λίγο καιρό, θα διαθέτει ολοκληρωμένο σύστημα μέριμνας και περίθαλψης των αδέσποτων ζώων της πόλης, πλήρως εναρμονισμένο με τις επιταγές της νέας νομοθεσίας, πάνω από όλα, όμως, για να προσφέρει την φροντίδα που αξίζει στους τετράποδους φίλους του ανθρώπου.

Σε αυτή την κατεύθυνση, ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος, συναντήθηκε με τα μέλη των φιλοζωϊκών οργανώσεων της περιοχής και υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου, προκειμένου να «κλείσουν» και τα τελευταία βήματα που χρειάζονται για την εφαρμογή του εν λόγω προγράμματος.

Όπως ενημέρωσε ο Νίκος Μπαρμπούνης, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Οικονομικών, έως τώρα ο Δήμος έχει προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες:
εξασφάλιση μέσου περισυλλογής και μεταφοράς αδέσποτων,
σύμβαση με κτηνίατρο για την στείρωση, καταγραφή και, εάν χρειάζεται, περίθαλψη των ζώων,
εύρεση χώρου για την φύλαξη,
ενώ άμεσα προχωρά η προμήθεια του υλικού που χρειάζεται (κλουβιά μεταφοράς κτλ) για να ολοκληρωθεί η υποδομή που θα στηρίξει το πρόγραμμα.

«Για να πετύχει όμως η δράση χρειάζεται η συμβολή όλων, να αναζητήσουμε ένα κώδικα επικοινωνίας και συνεννόησης που θα εξασφαλίσει το ιδανικό αποτέλεσμα», τόνισε ο δήμαρχος, ζητώντας από δημοτικούς υπαλλήλους και φιλόζωους να ενώσουν τις δυνάμεις τους, υπογραμμίζοντας ότι ο Δήμος θα στηρίξει με όλα τα δυνατά μέσα την προσπάθεια.

Μάλιστα, ο Νίκος Μπάμπαλος εξήγγειλε την αφοσίωση τμήματος του Γραφείου Αστικής Πανίδας του Δήμου αποκλειστικά στην υπηρεσία καταγραφής περιπτώσεων αδέσποτων ζώων ενώ, μέσα από την ιστοσελίδα (www.iraklio.gr) και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Δήμου, οι πολίτες θα μπορούν να παίρνουν πληροφορίες και για το πρόγραμμα αλλά και για το πώς θα μπορέσουν να υιοθετήσουν κάποιο ζωάκι.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος των φιλόζωων, Βαγγέλης Παλαιοδήμος, υπογράμμισε την σημασία που έχει να ξεκινήσει άμεσα το πρόγραμμα, ενώ δήλωσε στο πλευρό του Δήμου, τόσο ο ίδιος όσο και η ομάδα των πολιτών που εκπροσωπεί, για οποιαδήποτε συνεργασία χρειαστεί στην πράξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.