13 Μαρτίου 2014

1η Ανοιχτή Επιστολή στους Πολίτες του Ηρακλείου

Φίλες και Φίλοι, η ιστορία έχει επανειλημμένως δείξει τις δυσμενείς επιπτώσεις που επιφέρουν οι μικροπολιτικές αντιπαραθέσεις, τα προσωπικά πάθη των δημοτικών αρχόντων αλλά και οι ανταγωνιστικές αντιπαλότητες. 

Στις δύσκολες όμως μέρες που διανύει ο λαός μας, λόγω της γενικότερης
οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα μας, οφείλουμε να βάλουμε στην άκρη τις μικροαστικές διαφορές και να κοιτάξουμε μπροστά. Για το λόγο αυτό, δεν θα σταθούμε σε προσωπικές διαφορές και εχθρικές συμπεριφορές, που μόνο ματαιόδοξα σχέδια εξυπηρετούν. Έχουμε ΙΕΡΟ ΧΡΕΟΣ να παλέψουμε, σε πείσμα των ημερών, για να κερδίσουμε καλύτερες συνθήκες διαβίωσης για εμάς και τα παιδιά μας! 

Ο κίνδυνος της παρακμής είναι ορατός και σαρωτικός. Όλοι οι δύσκολοι αγώνες κερδήθηκαν από ενωμένους μαχητές. Οφείλουμε να σφίξουμε τα δόντια και τις γροθιές μας, να ενώσουμε τα χέρια και με ορθωμένο ανάστημα να αποτελέσουμε το φράγμα που θα αναχαιτίσει την καταστροφική πορεία (ή κατωφέρεια) της παρακμής και της μιζέριας. 

Ήρθε, λοιπόν, η ώρα που θα κριθούμε για το έργο μας! Η κρίση όμως πρέπει να γίνει με αντικειμενικά, δίκαια κριτήρια. Η πόλη μας χρειάζεται όλους εμάς και έναν - έναν ξεχωριστά, να βάλουμε το λιθαράκι μας για να κτιστεί το οικοδόμημα που οραματιστήκαμε.
Ηρακλειώτισσες - Ηρακλειώτες, ζούμε, κινούμαστε και δραστηριοποιούμαστε στην πόλη του Ηρακλείου. Αξίζουμε όλοι, εμείς και τα παιδιά μας, μια πόλη, όπου ο αγέρας του πολιτισμού θα φυσήξει και στην πιο απομακρυσμένη γειτονιά.

 Επιδίωξή μας είναι, να παραδώσουμε μια πόλη που θα παρέχει την απαραίτητη ασφάλεια, ευημερία, τάξη, οργάνωση και λειτουργικότητα στους κατοίκους της, αλλά και σε όσους την επισκέπτονται. Μια πόλη, που θα μας εξασφαλίζει όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να αποδίδουν καρποί οι κόποι μας, που θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας για τους συμπολίτες μας, κατοχύρωση επαγγελματική και κοινωνική για όλους, που θα αποδίδει έμπρακτα σεβασμό και φροντίδα στους ηλικιωμένους και αναξιοπαθούντες, ενώ ταυτόχρονα θα προσελκύει επισκέπτες από άλλες περιοχές, πράγμα που θα επιδράσει θετικά την οικονομία της. 

Στόχος και υπόσχεσή μας είναι ένα αναβαθμισμένο Ηράκλειο, μια ανανεωμένη πόλη, που όλοι θα τη ζηλεύουν και θα τη μιμούνται! 

Τίποτα όμως από αυτά δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί, χωρίς την ενεργό συμμετοχή όλων μας. Είναι επιτακτική η ανάγκη να εκφρασθούν σκέψεις, απόψεις και ιδέες από όλους τους συμπολίτες μας, σε όποια γειτονιά κι αν κατοικούν. 

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ
Η Δημοτική Παράταξη «ΟΡΑΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ» πιστεύει ότι, μακριά από ξεπερασμένες και μεμονωμένες μορφές συνεργασίας - συντεχνιακές μικροκομματικές και άλλων συμφερόντων τακτικές - μπορούμε να πορευθούμε σε μια νέα, σύγχρονη φιλοσοφία, σε μια νέα δομή και αναπτυξιακή πολιτική για την πόλη μας, με συμμετοχή των δημοτών στα Περιφερειακά ανά γειτονιά Συμβούλια. Σ΄ αυτά θα συμμετέχουν κάτοικοι της γειτονιάς (θα δημιουργήσουμε και θα θέσουμε αμέσως σε εφαρμογή τέτοια Συμβούλια Γειτονιάς). Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει καλύτερα ένα πρόβλημα και την επίλυσή του, από αυτόν που το βιώνει καθημερινά! Κρίνουμε άκρως απαραίτητη τη συμμετοχή όλων στα δρώμενα της πόλης μας. 

Το αμέσως επόμενο βήμα θα είναι η αντιμετώπιση των προβλημάτων που αναχαιτίζουν την ανοδική πορεία της πόλης μας. Μας χρειάζονται άνθρωποι με όραμα, πείσμα, θέληση, όρεξη για δουλειά, μεράκι και επιμονή στην ευόδωση και υλοποίηση των στόχων, που όλοι μαζί θα θέσουμε. Η αρωγή και δραστηριοποίηση των συμπολιτών μας προς αυτή την κατεύθυνση, θα είναι ο καταλυτικός προωθητικός παράγοντας για τη διαμόρφωση και επιτυχή ολοκλήρωση αυτού του δύσκολου έργου. 

Η δεύτερη φάση θα αφορά διαπραγματεύσεις με την Κυβέρνηση, τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και άλλους φορείς. Η φάση αυτή θα αποτελέσει αντικείμενο αποφάσεων των φορέων, οι οποίοι θα εκπονήσουν ένα βραχυπρόθεσμο, μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο στρατηγικό αναπτυξιακό τεκμηριωμένο πρόγραμμα, που θα αναδείξει τις ανάγκες της πόλης μας. 

Φίλες και Φίλοι, εχουμε τις δυνατότητες και τη θέληση για μια αναβαθμισμένη πόλη και σκοπεύουμε να τις αξιοποιήσουμε στο έπακρο. Σκοπεύουμε να επικεντρωθούμε στη δόμηση και το σχεδιασμό της πόλης αλλά και στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων. 

Εγγύηση αποτελεί το έργο μας, το έργο της τετραετίας 2007 - 2010, που είναι το σημαντικότερο τουλάχιστον των 5 τελευταίων δημοτικών τετραετιών. 

Θα δουλέψουμε όλοι μαζί οργανωμένα, μεθοδικά, με διαφάνεια. 

ΑΞΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΗ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΗ, ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΗ, ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ, ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΘΑ ΑΠΑΡΤΙΖΟΥΝ ΕΝΤΙΜΟΙ, ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ, ΔΥΝΑΜΙΚΟΙ, ΕΜΠΕΙΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΠΟΥ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟΧΟ ΖΩΗΣ ΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ!
ΑΞΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΩΘΟΥΜΕ ΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ!
ΑΠΟΜΕΝΕΙ Η ΟΡΘΗ ΕΠΙΛΟΓΗ. 

Σας ευχαριστώ
Με εκτίμηση και αγάπη
ΣΤΑΥΡΟΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ
π. Δήμαρχος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.