13 Μαρτίου 2014

Συνάντηση Μαστοράκου με εργαζομένους του Δήμου Ηρακλείου

Συνάντηση με εργαζομένους του Δήμου Ηρακλείου είχε ο υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου Γιώργος Μαστοράκος. Στη συνάντηση συζητήθηκαν διάφορα εργασιακά ζητήματα, αλλά και γενικότερα ζητήματα της πόλης.


Μεταξύ άλλων ο Γ. Μαστοράκος αναφερόμενος στο γεγονός ότι οι εργαζόμενοι στο δημοτικό ραδιόφωνο είναι 11 μήνες απλήρωτοι, δήλωσε πως τα πράγματα είναι δύσκολα, αφού πλέον δεν υπάρχει και διαφήμιση, υπογράμμισε ωστόσο πως θέση της παράταξης είναι η υποστήριξη και η λειτουργία του ραδιοφώνου με τη συμβολή των εργαζομένων. 

Σχετικά με το ενδεχόμενο να υπάρξει νόμος για μετατάξεις, μεταφορά προσωπικού κ.α. όπως αυτός που ίσχυε μέχρι το τέλος του 2010, είπε πως αυτό είναι αδύνατο. Όπως είπε εάν υπάρξει νόμος που θα κινείται στη λογική αυτού των δημοτικών αστυνόμων, σχολικών φυλάκων κτλ, τότε αυτός θα καλύπτει το 1% και θα υπάρχει ξαφνικός θάνατος για το 99%. 

Ο Γ.Μαστοράκος τόνισε πως εάν συνεχιστεί μια λογική όπως η παρούσα, είναι πολύ δύσκολη η οποιαδήποτε ανάταξη που θα είναι υπέρ των εργαζομένων. Σύμφωνα με τον ίδιο για να γίνει κάτι θετικό θα πρέπει να υπάρξουν παράλληλα μια σειρά από παράγοντες όπως π.χ. η αλλαγή στρατηγικής σε επίπεδο κεντρικού κράτους, η επανεκκίνηση της αγοράς, κ.α.

Αναφερόμενους σε ενδεχόμενους πόρους που μπορεί να βρει ο Δήμος Ηρακλείου είπε ότι αυτό μπορεί να γίνει με την δημιουργία ελεγχόμενης στάθμευσης για τους μη δημότες, με το ξεκαθάρισμα της σχέσης δήμου – δημοτικής επιχείρησης για να μπορέσει ο δήμος να μεταγράψει το ακίνητο της Κύμης με όφελος περίπου 220.000 χιλιάδες ευρώ κ.α.

Όπως είπε «διαπιστώνω πως όπως σε εμάς έτσι και σε εσάς, υπάρχει μια αδυναμία να προσδιορίσουμε το αύριο. Ο φόρος στα ακίνητα έχει αυξηθεί 750% από το 2010. Είναι ένας φορολογικός φασισμός. Έχει καταργηθεί κάθε έννοια νομικού πολιτισμού στη χώρα, όσο αφορά τον κ.Θεοχάρη. Είναι το πιο μισητό πρόσωπο. Και έχει μια σύμβαση 5 χρόνια, θα τον βρει και η επόμενη κυβέρνηση».

Στο ενδεχόμενο να υπάρξουν ομαδικές παραιτήσεις αιρετών, στην περίπτωση που υπάρξει νέα κυβερνητική επίθεση εναντίον του προσωπικού των ΟΤΑ, τόνισε πως «υπάρχουν τρεις κατευθύνσεις. Η μία υποστηρίζει να παραιτηθούμε. Υπάρχει η δεύτερη που λέει να παραιτηθούμε όλοι, γιατί αν παραιτηθούμε π.χ. 2 δεν σώνουμε τον κόσμο. Και υπάρχει και η τρίτη που λέει «μα με την παραίτηση μας, μήπως τιμωρούμε τους δημότες;». Δηλαδή κοροϊδεύουμε τον εαυτό μας. Να ξέρετε πως αν χρειαστεί, είναι ένα μέτρο που θα πιάσει. Αν υπάρξει ένα κίνημα που να διαμορφώσει όρους παραίτησης. Θα έχει αποτέλεσμα». 

Αναφερόμενος στο κτήμα Φιξ τόνισε πως είναι αδιανόητο να παίρνει ο δήμος Παλαιού Φαλήρου 20 εκ. για ένα κλειστό γυμναστήριο και να μην δίνονται 8 εκ. για να αγοραστεί το κτήμα. «Όποιος υποψήφιος Περιφερειάρχης δεσμευτεί ότι θα αγοράσει το κτήμα Φιξ, εγώ θα τον στηρίξω» τόνισε χαρακτηριστικά. «Δεν ξέρω τι θα γίνει σε 10 χρόνια. Όταν πουλιέται το Ελληνικό, γιατί να μην πουληθεί και αυτό;».

Κλείνοντας ο Γ. Μαστοράκος δήλωσε πως θα καταθέσει πρόταση να υπάρξει ένα ντιμπεϊτ μεταξύ των υποψηφίων δημαρχων.
.
.
Δείτε στο βίντεο της ΖΩ TV εδω https://www.youtube.com/watch?v=K2zHCgR8AFA&feature=youtu.be ή στην κατηγορία VIDEO την ατάκα του Γιώργου Μαστοράκου για την αθώωση του για την υπόθεση των διαφημιστικών πινακίδων. Με αφορμή τη συζήτηση για την κατάσταση στο δημοτικό ραδιόφωνο, ο πρώην δήμαρχος και υποψήφιος δήμαρχος στις εκλογές του Μαϊου, αναφέρεται στην έλλειψη διαφημίσεων (εννοεί τις διαφημιστικές πινακίδες), από τις οποίες δινόντουσαν χρήματα στο ραδιόφωνο. Στην επισήμανση ότι υπήρξαν δικαστήρια γι’ αυτές, ο Γιώργος Μαστοράκος σημειώνει ότι η απόφαση του δικαστηρίου ήταν αθωωτική και μάλιστα η δίκη έγινε βάση του νόμου, με τον οποίο καταδικάστηκε ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης, δηλαδή ενός αυστηρού νόμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.