27 Μαρτίου 2014

Γενική Απεργία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα στις 9 Απριλίου 2014

Σειρά κινητοποιήσεων με αποκορύφωμα την Γενική Απεργία στις 9 Απριλίου, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι.


Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ στη χθεσινή, πρώτη συνεδρίαση της μετά τις πρόσφατες απολύσεις χιλιάδων εργαζόμενων, αποφάσισε τη συμμετοχή της στην 24ωρη Γενική Απεργία της 9ης Απριλίου 2014 σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα.

Η Γενική Απεργία πραγματοποιείται προκειμένου να εκφραστεί η διαμαρτυρία των εργαζομένων ενάντια «στα νέα καταστροφικά μέτρα περιορισμού του Δημόσιου Τομέα, των απολύσεων χιλιάδων εργαζομένων και κατεδάφισης των τελευταίων εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων».

Επιπλέον η ΑΔΕΔΥ αποφάσισε την οργάνωση Συλλαλητηρίου διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή την ημέρα ψήφισης των νέων καταστροφικών μέτρων που συμφώνησαν Τρόικα και Κυβέρνηση.

Τέλος συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί από κοινού με το Εργατικό Κέντρο της Αθήνας και άλλους κοινωνικούς φορείς την Τρίτη, 1η Απριλίου 2014. Δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι δίνουν ραντεβού στις 6.00μ.μ. στα Προπύλαια. Την ίδια ημέρα αναμένεται να συνεδριάσει το ECOFIN και αναμένεται να αποφασίσει νέες ανατροπές στα δικαιώματα των εργαζομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.