27 Μαρτίου 2014

Νόμιμη η απασχόληση ΑΜΕΑ και μετά τη λήξη των προγραμμάτων ΟΑΕΔ

Το πράσινο φως για την παραμονή Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες σε δημοτικές επιχειρήσεις και μετά τη λήξη των προγραμμάτων απασχόλησης τους μέσω ΟΑΕΔ δίνει με έγγραφό του ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης.


Συγκεκριμένα με επιστολή του (αρ. πρωτ. 6652), η οποία κοινοποιείται προς τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις επισημαίνει ότι, σύμφωνα με γνωμοδότηση (413/2010) του Ε’ Τμήματος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, κρίθηκε ότι είναι «νόμιμη η συνέχιση της απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρίες (ΑΜΕΑ) σε επιχειρήσεις ΟΤΑ, μετά την ολοκλήρωση του επιχορηγούμενου από τον ΟΑΕΔ προγράμματος ορισμένου χρόνου, βάσει του οποίου απασχολούνται».

Στη συνέχεια επισημαίνεται στο σχετικό έγγραφο ότι βασική προϋπόθεση για την υλοποίηση μιας τέτοιας διαδικασίας είναι η επιχείρηση να κρίνει ότι «επιθυμεί περεταίρω συνέχιση της απασχόλησης τους». Η σχετική απόφαση έγινε αποδεκτή από τον υπουργό και τον αναπληρωτή υπουργός Εσωτερικών, καθώς και από τον υπουργό Εργασίας. «Επομένως οι επίμαχες διατάξεις τυγχάνουν εφαρμογής στις επιχειρήσεις των ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.