1 Νοεμβρίου 2013

Δυσοσμία σε σχολεία του Ηρακλείου

Παρέμβαση στο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου Αττικής έκαναν γονείς του 6ου Δημοτικού Σχολείου μεταφέροντας τα παράπονα τους για ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα που άπτεται της υγείας των παιδιών τους.


Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων, κ. Μάνος Χρυσός, οι οκτώ τουαλέτες του σχολείου δεν καθαρίζονται κατά τη διάρκεια των διδακτικών ωρών με αποτέλεσμα μετά το πρώτο διάλλειμα να είναι απρόσιτες για τα παιδιά.
“Ας έρθει όποιος θέλει για να δει αν μπορεί κανείς να μπει μέσα στις τουαλέτες” είπε στους Συμβούλους ο κ. Χρυσός που πρόσθεσε πως το πρόβλημα λιμνάζει εδώ και χρόνια και οι λύσεις που μέχρι σήμερα δίνονταν επιβάρυναν οικονομικά τους γονείς. “Ας βρεθεί λύση δεν πάει άλλο. Ζητάμε ουσιαστική καθαριότητα στην πρωινή λειτουργιά του σχολείου” ήταν το αίτημά του προς τη Δημοτική Αρχή.

Το πρόβλημα υπάρχει επειδή οι καθαρίστριες του σχολείου εργάζονται με σύμβαση μίσθωσης έργου η οποία προβλέπει να εργάζονται για ένα χρονικό διάστημα περίπου πέντε ωρών μετά το πέρας της λειτουργίας του σχολείου.

To ίδιο φαινόμενο παρατηρείται σε άλλα σχολεία της πόλης όπως αναγνώρισε και ο Αντιδήμαρχος, κ. Δημήτρης Μπούκης που  ενημέρωσε πως το πρόβλημα πηγάζει από το γεγονός ότι έχουν μειωθεί οι σχολικές καθαρίστριες που εργάζονταν με σύμβαση αορίστου χρόνου και στη θέση τους δεν προσλαμβάνονται άλλες. Έτσι σε κάποια σχολεία υπάρχουν μόνο οι καθαρίστριες με σύμβαση έργου που απασχολούνται όμως μετά το πέρας των διδακτικών ωρών, όπως προβλέπει και η σύμβαση τους. Ο κ. Μπούκης προανήγγειλε τη λήψη πρωτοβουλίας προς το Υπουργείο Παιδείας για να βρεθεί λύση στο ζήτημα και για αυτό ζήτησε τη συμπαράσταση των παριστάμενων γονέων.

Παρεμβάσεις για το θέμα έγιναν από Δημοτικούς Συμβούλους όλων των παρατάξεων που υπογράμμισαν την ανάγκη εξεύρεσης άμεσης λύσης όχι μόνο για το 6ο Δημοτικό αλλά για όλα τα σχολεία της πόλης που αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα.

XTYPOS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.