18 Οκτωβρίου 2013

«7 Κυριακές στο Γκάζι» με δράσεις για όλους στην Τεχνόπολη

Πρόγραμμα δράσεων για μικρούς και μεγάλους, από τις 20 Οκτωβρίου και για 7 Κυριακές μέχρι το Μάιο , εγκαινιάζει, η «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων. Συγκεκριμένα οι ημέρες διεξαγωγής του προγράμματος είναι: Κυριακή 20 Οκτωβρίου, 24 Νοεμβρίου, 26 Ιανουαρίου, 23 Φεβρουαρίου, 16 Μαρτίου, 13 Απριλίου και 18 Μαΐου.


Για τις συγκεκριμένες Κυριακές, η είσοδος στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου θα είναι ελεύθερη, θα πραγματοποιούνται οργανωμένες ξεναγήσεις καθώς και εκπαιδευτικά προγράμματα  για παιδιά από 5 έως 12 ετών. Παράλληλα, καλλιτεχνικά και ψυχαγωγικά εργαστήρια, θεατρικές παραστάσεις και προβολές για παιδιά  αλλά και ομιλίες και συζητήσεις με μία ευρεία θεματολογία.

Το πρόγραμμα της πρώτης Κυριακής 20 Οκτωβρίου ξεκινάει με δύο εικαστικά εργαστήρια με τεχνικές θεατρικού παιχνιδιού με τίτλο «Το σπίτι μας, ο κόσμος όλος!» και «Οι γονείς μου και εγώ, άνθρωποι της πόλης» από το χώρο δημιουργικών δράσεων «Μικρές Ιστορίες»

Στόχος των εργαστηρίων είναι η συνεργασία μεταξύ γονιού και παιδιού, έτσι ώστε να δημιουργήσουν από κοινού το ιδανικό… σπίτι.  Χρησιμοποιώντας  ανακυκλώσιμα υλικά γονείς και παιδιά δημιουργούν μια πόλη από χρωματιστά σπίτια που θα παραμείνει στον χώρο της Τεχνόπολης.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί ομιλία από την αναπλ. Καθηγήτρια Παιδαγωγικής Ε.Κ.Π.Α. Μαρία – Ζωή Φουντοπούλου η οποία εστιάζει στο πως ο ποιοτικός χρόνος μπορεί να υποκαταστήσει τη φυσική απουσία του γονέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.