18 Οκτωβρίου 2013

ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ: ''Ξέφραγο αμπέλι το αμαξοστάσιο του Δήμου Ηρακλείου''



Για μια ακόμα φορά ο Δήμος μας και πιο συγκεκριμένα το αμαξοστάσιο, δηλαδή ο χώρος που σταθμεύουν τα αυτοκίνητα της διεύθυνσης περιβάλλοντος (απορριμματοφόρα, φορτηγά κ.α.) γίνεται αντικείμενο κλοπής. 

Το περασμένο Σαββατοκύριακο το αμαξοστάσιο λεηλατήθηκε στην κυριολεξία. Άγνωστοι έσπασαν παρμπρίζ απορριμματοφόρων και φορτηγών, έκλεψαν κασετόφωνα, ασυρμάτους, μπαταρίες αυτοκινήτων, εργαλεία από το ηλεκτρολογείο και συνεργείο του δήμου με ζημιά χιλιάδων ευρώ. Και όλα αυτά σε συνέχεια παλαιότερων κλοπών και διαρρήξεων τόσο στο αμαξοστάσιο στη Μεταμόρφωση, όσο και σε αυτό στη περιοχή του Ψαλιδιού στη Λ. Κύμης. (Όλοι θυμόμαστε την κλοπή αυτοκινήτου της καθαριότητας, παρόλο την τοποθέτηση σε αυτό συστήματος GPS το οποίο όμως δεν ήταν σε λειτουργία, γιατί κάποιοι είχαν ξεχάσει να το θέσουν σε κατάσταση ετοιμότητας).

            Σε επίσκεψη στο χώρο του αμαξοστασίου του Νίκου Μπάμπαλου που έκανε για να ενημερωθεί για το συμβάν, πληροφορήθηκε από τους εργαζόμενους, ότι ο χώρος δεν φυλάσσεται τα Σαββατοκύριακα (αλήθεια ποιος είπε ότι δεν γίνονται κλοπές τις ημέρες εκείνες), από τους επτά προβολείς που βρίσκονται περιμετρικά του αμαξοστασίου, άναβε μόνο ο ένας, οι υπόλοιποι ήταν καμένοι εδώ και μήνες και δεν είχαν αλλαχθεί οι λάμπες, ενώ δύο προβολείς είχαν αφαιρεθεί για να τοποθετηθούν στο Κτήμα ΦΙΞ για την εξυπηρέτηση της «γιορτής μπύρας». Έκαναν λόγο για ανύπαρκτα μέτρα ασφαλείας και φύλαξης του χώρου, αν και σταθμεύουν αυτοκίνητα του Δήμου, που αποτελούν μεγάλο περιουσιακό στοιχείο.  Για ξέφραγο αμπέλι ουσιαστικά, που όποιος θέλει μπαίνει και όποιος θέλει βγαίνει.

Είμαστε υποχρεωμένοι να καταγγείλουμε τη Δημοτική Αρχή για έλλειψη ικανότητας και προγραμματισμού για την προστασία της περιουσίας του Δήμου, που έχει αγοραστεί με χρήματα των δημοτών.

Κε Δήμαρχε αφού δεν μπορείτε να κάνετε καλό, τουλάχιστον μην κάνετε κακό στο Δήμο και την Πόλη. 

Πάρτε μέτρα και προστατεύεστε την περιουσία του Δήμου.
Προστατεύστε την αξιοπρέπεια του. Την αξιοπρέπεια όλων μας.


Το Γραφείο τύπου & επικοινωνίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.