24 Ιανουαρίου 2013

Άνοιξε λογαριασμός για την εξόφληση των οφειλών του Δήμου Ηρακλείου Αττικής

Υπομονή μέχρι να ψηφιστεί και να εγκριθεί από την Περιφέρεια ο Προϋπολογισμός του Δήμου Ηρακλείου Αττικής για το 2013 πρέπει να κάνουν οι προμηθευτές και εργολάβοι που περιμένουν να πάρουν τα χρήματα που τους χρωστάει ο Δήμος μέσω του προγράμματος εξόφλησης ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Μετά την έγκριση που δόθηκε από τον Υπουργό Εσωτερικών, ήδη έχει ανοιχτεί  λογαριασμός στο Ταμείο Παρακαταθηκών μέσα από τον οποίο θα πληρώνονται οι προμηθευτές με σειρά παλαιότητας των τιμολογίων που κάποια χρονολογούνται από το 2000.


Βέβαια αυτό δεν θα γίνει αμέσως καθώς θα πρέπει πρώτα να εγκριθεί ο δημοτικός προϋπολογισμός στον οποίο θα συμπεριληφθεί το κονδύλι των σχεδόν 5 εκ. ευρώ που θα πάρει ο Δήμος.

Και όπως γράψαμε και στο προηγούμενο ρεπορτάζ η χορήγηση των χρημάτων θα γίνει έπειτα από ξεσκόνισμα των τιμολογίων από την Οικονομική Υπηρεσία και βάσει αυστηρών προϋποθέσεων όπως τις θέτει το δημόσιο λογιστικό.

Σε κάθε περίπτωση πάντως ο Δήμος αναμένεται να ελαφρυνθεί σημαντικά από την κάλυψη των οφειλών, αν και πρέπει να διευκρινιστεί πως βάσει του αρχικού σχεδιασμού τα χρήματα αυτά αναμένεται να επιστραφούν άτοκα και σε ορίζοντα εικοσαετίας στο κράτος με μια περίοδο χάριτος. Σχετικά με τα χρέη που  δεν θα καλυφθούν από αυτή την ευνοϊκή ρύθμιση στόχος της διοίκησης είναι να ληφθεί δάνειο από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.


ΧΤΥΠΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.