24 Ιανουαρίου 2013

Εγκρίθηκε οριακά ο Προϋπολογισμός του Δήμου Ηρακλείου Αττικής για το 2013

Με πολύ άγχος, οριακή πλειοψηφία και έπειτα από εξίμιση ώρες εξαντλητικής συζήτησης εγκρίθηκε τελικά  τα ξημερώματα της Πέμπτης 24 Ιανουαρίου ο Προϋπολογισμός του Δήμου Ηρακλείου Αττικής για το 2013 από το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης.

Δεδομένης της αντίθεσης σύσσωμης της αντιπολίτευσης αλλά και της ανοιχτής διαφοροποίησης του Δημοτικού Συμβούλου της συμπολίτευσης, κ. Ηλία Μοσχονά σήμαινε πως τα... κουκιά δεν έβγαιναν (δηλαδή 17 ψήφοι επί 33 μελών) και έτσι η αγωνία για το αν θα ψηφιζόταν ο Προϋπολογισμός είχε φτάσει στο κατακόρυφο   την ώρα της ψηφοφορίας που διεξήχθη στις 3 το ξημερώματα!


 Μάλιστα ήταν έκδηλος ο προβληματισμός των μελών της διοίκησης για το πως λειτουργούσε ο Δήμος σε περίπτωση καταψήφισής του καθώς για μια περίοδο τουλάχιστον δύο μηνών (μέχρι να μπορούσε να τον ξαναφέρει η διοίκηση στο Δημοτικό Συμβούλιο) ο Δήμος ήταν στην εντατική και θα μπορούσαν να πληρωθούν μόνο επείγουσες δαπάνες όπως η μισθοδοσία.

To τελευταίο “δώρο” της Δέσποινας Καμπούρη
Τελικά, η απροσδόκητη (για τους περισσότερους) ψήφος ανοχής της προσφάτως ανεξάρτητης Συμβούλου κας Δέσποινας Καμπούρη υπέρ του προϋπολογισμού έδιωξε τα σύννεφα που είχαν αρχίσει να μαζεύονται απειλητικά πάνω από το Δημαρχείο και ανακούφισε τα στελέχη της διοίκησης.

Η προβληματισμένη κα Καμπούρη ξεκαθάρισε πως διαφωνεί και δεν υποστηρίζει τον Προϋπολογισμό αλλά αναγνώρισε την ανάγκη να ψηφιστεί ο Προϋπολογισμός για να λειτουργήσει ο Δήμος. “Δίνω ακόμα μια ευκαιρία στον Δήμαρχο και τους Αντιδημάρχους να δείξουν ότι μπορούν να λειτουργήσουν αποτελεσματικά για το Δήμο” τόνισε και πρόσθεσε προκαλώντας αίσθηση:  “λυπάμαι αν θα στεναχωρήσω κάποιους.


XTYPOS




   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.