24 Οκτωβρίου 2013

Το βίντεο της συνέντευξης του Κ. Κουτρούλη στις 21 Οκτωβρίου 2013

Εφ όλης της ύλης για τα ανοικτά ζητήματα στο χώρο της παιδείας και για όλα τα τρέχοντα θέματα που συμβαίνουν στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής και στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μίλησε ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της «ΠΝΟΗ» Κυριάκος Κουτρούλης στο πλαίσιο Συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε το απόγευμα της Δευτέρας 21 Οκτωβρίου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.


Ο Κυριάκος Κουτρούλης αναφέρθηκε στα σενάρια ιδιωτικοποίησης της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, προανήγγειλε ότι ο ίδιος και τα μέλη της παράταξης του θα μαζέψουν υπογραφές για να ισχυροποιηθεί το αίτημα προς την Περιφέρεια Αττικής για την οριστική απόκτηση του Κτήματος Φιξ, τάχθηκε εναντίον της δημιουργίας χώρου εστίασης και αναψυχής στο Ο.Τ 216 , μίλησε για την οικονομική κατάσταση του Δήμου, για το μέλλον της Δημοτικής Επιχείρησης Ραδιοφωνίας και για το πώς διαμορφώνεται το πολιτικό σκηνικό στο δρόμο προς τις κάλπες του Μαΐου 2014.

Σε αυτό το σκέλος και παρά τις επίμονες ερωτήσεις των εκπροσώπων του Τύπου ο ίδιος επανέλαβε ότι: « Η παράταξη αυτή θα φτάσει μέχρι το τέλος. Στο άμεσο μέλλον θα είμαστε σε θέση να σας παρουσιάσουμε τους υποψηφίους μας οι οποίοι θα προκύψουν μέσα από συλλογικές και διάφανες διαδικασίες γιατί εμείς δεν πρόκειται να πάμε σε εν κρυπτώ συμφωνίες με κανέναν».

Πιο συγκεκριμένα ο επικεφαλής της «ΠΝΟΗ» ανέφερε ανά θεματικές ενότητες:

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

« Κάποιοι γελάσανε όταν είπα την προηγούμενη φορά ότι ο Δήμος είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Βέβαια στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο η Δημοτική Αρχή παραδέχθηκε αυτό που είχα πει. Το χρέος του Δήμου είναι λίγο σαν το χρέος της χώρας. Δηλαδή έχουμε δανειστεί και τελικά δεν ξέρουμε πόσα χρωστάμε. Μέχρι 31/12/2012 εξοφλούνται όλες οι παλιές οφειλές με βάση το πρόγραμμα ληξιπροθέσμων της Κεντρικής Κυβέρνησης για να μην έχουμε ελλειμματικούς προϋπολογισμούς. Με κάθε ενημέρωση που έχω και με κάθε επιφύλαξη τα δάνεια του Δήμου αγγίζουν τα 12 εκατ. Ευρώ. Αυτά είναι σε δόσεις και με τις παρατάσεις που δόθηκαν εξοικονομείτε περίπου 1 εκατ. το χρόνο. Αυτά που εισπράττουμε από τα Δημοτικά Τέλη είναι 6 εκατ. και αν υπολογίσουμε και τον ΦΗΧ τότε το ποσό μόνο από εισφορές των Δημοτών ανεβαίνει κατά έτος. Σημειωτέον ότι τα χρήματα αυτά πρέπει να επιστρέφονται μέσω ανταποδοτικών υπηρεσιών. Θα έλεγα ότι υπάρχει μια σχετική εξοικονόμηση. Εκεί που υστερεί ο Δήμος, όπως και όλη η Αυτοδιοίκηση είναι στα τακτικά έσοδα από το κράτος (ΤΑΠ, ΣΑΤΑ) που έχουμε μείωση της τάξεως του 60% και το ψαλίδι θα συνεχιστεί. Για να μην μακρηγορούμε μαζί με τα ληξιπρόθεσμα μιλάμε για ένα ποσό της τάξεως των 20 εκατ. Ευρώ. Λέω λοιπόν ότι αναλογικά με την όλη κατάσταση και σε περιβάλλον Μνημονίου η κατάσταση δεν είναι και τόσο οριακή»

ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΚΤΑΙΝΟΜΕΝΑ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΟΠΙΟ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ & ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΠΟΡΕΙΑ

« Το εκλογικό σώμα είναι ρευστό γιατί τα πάντα είναι ρευστά και θολά. Η παράταξη αυτή θα πάει μέχρι το τέλος. Εγώ το μόνο που είπα είναι ότι όποιος θέλει να με βρει είμαι εδώ. Ο διάλογος σε μια βαθιά δημοκρατική διαδικασία δεν βλάπτει κανέναν. Ωστόσο δεν υπάρχει καμία περίπτωση συνεργασίας ούτε με τον κ. Μπάμπαλο, ούτε με τον κ. Μαστοράκο. Εγώ το μόνο που έχω να τους ευχηθώ είναι καλή επιτυχία και ο λαός στο τέλος θα μας κρίνει όλους. Από εκεί και πέρα είμαστε εδώ για να συζητήσουμε με δυνάμεις που μοιραζόμαστε τα ίδια όνειρα για την κοινωνία και βρισκόμαστε σε κοινούς αγώνες. Επαναλαμβάνω ότι πλέον δεν είμαι μέλος του ΠΑΣΟΚ και ούτε με αφορά τι στάση θα κρατήσει εκείνο. Δεν μπορούμε να έχουμε καμία σχέση με κόμματά που οδήγησαν την κοινωνία στην κατάσταση που είναι σήμερα».

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ

«Η Δημοτική Αρχή οφείλει 11 μισθούς στη ραδιοφωνία αλλά την ίδια στιγμή κάνει 23 ημέρες εκδηλώσεις στο Κτήμα Φιξ με ευθύνη της ΚΕΑΕΔΗΑ. Σημειωτέον ότι για το κόστος των εκδηλώσεων του Σεπτεμβρίου δεν ξέρουμε επίσημα τίποτα. Ρώτησα δύο ημέρες πριν την έναρξή τους στο Δημοτικό Συμβούλιο και μου είπαν ότι δεν υπάρχει προϋπολογισμός. Δεν είμαστε εναντίον των ποιοτικών πολιτιστικών δραστηριοτήτων. Αλλά όταν δεν έχεις χρήματα να πληρώσεις ανελαστικές δαπάνες αλλάζεις πολιτική και δεν κάνεις εκδηλώσεις για «άρτο και θεάματα».

Πριν επεκταθώ στη Ραδιοφωνία ας δούμε λίγο τι κάνει η σημερινή διοίκηση στην ΚΕΑΕΔΗΑ με προσωπικό που ανήκει στο ραδιόφωνο και ενώ η πλειοψηφία των εργαζομένων στο μέσο ζει κάτω από τα όρια της ανέχειας και με βοήθεια από τους γείτονες και τους συγγενείς. Εκτός από τον ειδικό σύμβουλο της διοίκησης που μισθοδοτείται από την ΚΕΑΕΔΗΑ με τίτλο σύμβασης «Ανάπτυξη διαδικτυακών προϊόντων» υπάρχουν δύο εργαζόμενοι της ραδιοφωνίας και ένας κύριος που δεν γνωρίζω καν την ύπαρξη του που διατηρούν τις ίδιες συμβάσεις. Το αντικείμενο τους αφορά «Σχεδίαση και Ανάπτυξη Διαδικτυακών Προϊόντων». Αυτοί οι τέσσερις άνθρωποι στοιχίζουν στην ΚΕΑΕΔΗΑ πάνω από 5.000 Ευρώ το μήνα.

Αναφορικά με τους εργαζόμενους της Ραδιοφωνίας που φαίνονται συν απασχολούμενοι στην ΚΕΑΕΔΗΑ έχω να σημειώσω ότι δεν είναι μεμπτό ένας εργαζόμενος ΙΔΑΧ να διατηρεί παράλληλη απασχόληση. Αυτοί οι δύο εργαζόμενοι από την αρχή της θητείας της παρούσας δημοτικής αρχής δεν έχουν προσφέρει τίποτα στο Ραδιόφωνο. Άρα είμαστε στη ραδιοφωνία και περιμένουμε να εισπράξουμε τους 11 μισθούς που οφείλονται σε όλους τους υπαλλήλους, ενώ παράλληλα πληρωνόμαστε από την ΚΕΑΕΔΗΑ και είμαστε όλοι μια χαρά.

Θέλω να σας πω ότι δεν είμαστε καθόλου καλά σε αυτό τον τόπο. Σε αυτό τον τόπο θα πρέπει κάποτε να μάθουμε ότι όταν κάποιοι συνάνθρωποί μας δεν έχουν ούτε για τα απαραίτητα δεν κάνουμε ούτε γιορτές, ούτε πανηγύρια.
Η δική μας παράταξη έχει τη δύναμη να εξασφαλίσει τη μισθοδοσία των 33 εργαζομένων στο ραδιόφωνο. Γιατί όταν θέλεις κάτι να το διατηρήσεις το ανορθώνεις και δεν το απαξιώνεις συνεχώς. Να σας θυμίσω ότι όταν βρισκόμουν στην προεδρία της επιχείρησης κάναμε μέτρηση και είχαμε εξασφαλίσει ακροαματικότητα της τάξεως του 1%. Τα προβλήματα δε λύνονται από τα γραφεία. Αν θέλεις να βρεις έσοδα τρέχεις και βρίσκεις διαφημιζόμενους. Μπορούμε να βρούμε έσοδα εκτός Δήμου και Ραδιοφωνίας.

Αλλά όταν λες ότι έχεις ανάγκη από έσοδα δε μεταφέρεις την ψυχή του διαφημιστικού τμήματος στο Κοινωνικό Παντοπωλείο και αφήνεις την επιχείρηση χωρίς έσοδα».

Το βίντεο της συνέντευξης

4 σχόλια:

  1. Παρακολούθησα την συνέντευξη του Κου ΚΟυτρούλη, και έκπληκτος διαπίστωσα ότι αφενός είναι ΑΣΧΕΤΟΣ με αντικείμενα που αναφέρθηκε και μάλιστα με αποδείξεις!!!!
    Για να γίνω πιο συγκεκριμένος αναφέρομαι στην νέα ιστοσελίδα του δήμου, που τόσο πολύ ενόχλησε τον Κο Κουτρούλη, ο οποίος μάλλον ήταν ικανοποιημένος με την προηγούμενη ιστοσελίδα που είχε ο δήμος και η οποία είχε κοστίσει 95.000 €!!!!
    Κάπου μπέρδεψε και το σύζευξης από το οποίο δήθεν εξαρτάται η ιστοσελίδα του δήμου!!!
    έτσι του είπε η διεύθυνση μηχανογράφησης και αυτά είπε, παρότι έχει παραλάβει επίσημο έγγραφο από το σύζευξης το οποίο αναφέρει ότι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα, και ούτε δυνατότητα φιλοξενίας από το σύστημα τους, συνεπώς το ψεύδος δεν είναι λόγο άγνοιας αλλά έχει δόλο προκειμένου να δημιουργήσει εντυπώσεις.

    Από αυτά που είπε ο Κος Κουτρούλης εκθέτει ανεπανόρθωτα την διεύθυνση μηχανογράφησης, η οποία όπως ανέφερε τον διαβεβαίωσε ότι έχει την τεχνογνωσία για την δημιουργία ιστοσελίδας. Εφόσον λοιπόν είχε αυτή την δυνατότητα η μηχανογράφηση γιατί ανατέθηκε σε ιδιωτική εταιρία η δημιουργία της προηγούμενης ιστοσελίδας που κόστισε 95.000€!!!!!?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συνέχεια...

    γιατί τώρα που λήγει η δωρεάν υποστήριξη από την εταιρία που δημιούργησε την ιστοσελίδα, θα πρέπει να ανανεωθεί η σύμβαση υποστήριξης της η οποία αναλογεί στο 10% το έτος, του συνολικού κόστους του έργου?

    Εφόσον η μηχανογράφηση έχει την τεχνογνωσία γιατί όποτε χρειάζεται μια εφαρμογή ή ένα πρόγραμμα απευθύνεται σε ιδιωτικές εταιρίες?

    Θα σας δώσω την δυνατότητα να δείτε μέσα από το διαχειριστικό φωτογραφίες που θα εκπλαγείτε καθώς η σελίδα στήθηκε άρπα κόλα τόσο εξόφθαλμα που στις επιλογές αναφέρονται τα ΚΑΠΗ του δήμου καλαμάτας και πολλά άλλα, τα οποία η μηχανογράφηση του δήμου προφανώς δεν είχε την δυνατότητα ούτε καν να τα διορθώσει ή να ασχοληθεί έστω καλώντας την ανάδοχο εταιρία να το κάνει.

    Η καινούργια ιστοσελίδα του δήμου είναι ένα κομμάτι από αυτό που δημιουργείται καθώς συνδέεται με το ηλεκτρονικό σύστημα διαχείρισης αιτημάτων, το οποίο είναι δομημένο με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί να υποστηρίξει ηλεκτρονικά όλες τις υπηρεσίες του δήμου ανεξάρτητα από το που στεγάζονται. Έχει δημιουργηθεί ο ηλεκτρονικός οδηγός αγοράς ο οποίος αντικατέστησε τον έντυπο οδηγό αγοράς που κόστιζε 50.000 - 60.000 για κάθε έκδοση του συν 10.000 – 15.000 για την διανομή του, έξοδα που μηδενίζονται με την δημιουργία του ηλεκτρονικού οδηγού αγοράς του δήμου. Αν δε το αναλάμβανε η ΚΕΑΗΔΗΑ αυτό το έργο πως θα μπορούσε ο δήμος με ποια υπηρεσία του να εκμεταλλευτεί εμπορικά τον οδηγό αγοράς Κε Κουτρούλη?

    Εκτός από τον οδηγό αγοράς στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες θα υπάρχει η δυνατότητα προγραμμάτων e-learning τα οποία θα μπορεί ο δήμος να διαθέτει σε ανταγωνιστικές τιμές, και χωρίς να κάνει σύμβαση που πρέπει να προπληρώσει κάποιο κεφάλαιο καθώς η συμφωνία είναι συνεκμετάλλευση με εταιρία που δημιουργεί πλατφόρμες ηλεκτρονικής εκμάθησης. Αν δεν έτρεχε αυτό το πρόγραμμα από την ΚΕΑΗΔΗΑ πως θα μπορούσε ο δήμος να δικαιολογήσει αυτά τα έσοδα Κε Κουτρούλη?

    Τελικά μήπως ο Κος Κουτρούλης δεν ενδιαφέρεται για την εξέλιξη αλλά και την προοπτική ο δήμος να έχει μία ήπια επιχειρηματική δράση μέσω της ΚΕΑΗΔΗΑ τώρα που τα οικονομικά έχουν σφίξει, με σκοπό να φέρει έσοδα στον δήμο?

    Έχει απευθυνθεί ο Κος Κουτρούλης σε ειδικούς να μάθει πόσο θα κόστιζε η ιστοσελίδα του δήμου αν την αναλάμβανε ιδιωτική εταιρία?
    γνωρίζει ο Κος Κουτρούλης ότι δημόσιοι οργανισμοί εμφανίζουν δαπάνες της τάξης των 5-10 χιλιάδων € για δημιουργία σελίδας – προφίλ στο facebook και άλλα τόσα για το twitter. Γνωρίζει ότι όλα αυτά έγιναν από την ομάδα 4 ανθρώπων με συμβάσεις των 600 ευρώ?

    Σας παραθέτω συνδέσμους με φωτογραφίες από το διαχειριστικό της παλαιάς σελίδας του δήμου για να καταλάβετε την προχειρότητα του έργου αξίας 95.000€ που τολμάει ο Κος Κουτρούλης να συγκρίνει με την νέα ιστοσελίδα του δήμου.

    http://s1028.photobucket.com/user/gkyr/slideshow/dhmos

    Θαυμάστε το διαχειριστικό περιβάλλον ιστοσελίδας που κόστισε 95.000€ και που ο Κος Κουτρούλης δεν ασχολήθηκε ποτέ, μήπως να καταργήσουμε την καινούργια σελίδα και να επαναφέρουμε την προηγούμενη?

    Και για ενημέρωση των δημοτών αυτή την στιγμή η νέα ιστοσελίδα του δήμου καταγράφει 12.000 μοναδικές επισκέψεις και 20.000 συνολικά προβολές, μήπως αυτός είναι ο λόγος που ενοχλείται ο Κος Κουτρούλης?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συνέχεια...

    γιατί τώρα που λήγει η δωρεάν υποστήριξη από την εταιρία που δημιούργησε την ιστοσελίδα, θα πρέπει να ανανεωθεί η σύμβαση υποστήριξης της η οποία αναλογεί στο 10% το έτος, του συνολικού κόστους του έργου?

    Εφόσον η μηχανογράφηση έχει την τεχνογνωσία γιατί όποτε χρειάζεται μια εφαρμογή ή ένα πρόγραμμα απευθύνεται σε ιδιωτικές εταιρίες?

    Θα σας δώσω την δυνατότητα να δείτε μέσα από το διαχειριστικό φωτογραφίες που θα εκπλαγείτε καθώς η σελίδα στήθηκε άρπα κόλα τόσο εξόφθαλμα που στις επιλογές αναφέρονται τα ΚΑΠΗ του δήμου καλαμάτας και πολλά άλλα, τα οποία η μηχανογράφηση του δήμου προφανώς δεν είχε την δυνατότητα ούτε καν να τα διορθώσει ή να ασχοληθεί έστω καλώντας την ανάδοχο εταιρία να το κάνει.

    Η καινούργια ιστοσελίδα του δήμου είναι ένα κομμάτι από αυτό που δημιουργείται καθώς συνδέεται με το ηλεκτρονικό σύστημα διαχείρισης αιτημάτων, το οποίο είναι δομημένο με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί να υποστηρίξει ηλεκτρονικά όλες τις υπηρεσίες του δήμου ανεξάρτητα από το που στεγάζονται. Έχει δημιουργηθεί ο ηλεκτρονικός οδηγός αγοράς ο οποίος αντικατέστησε τον έντυπο οδηγό αγοράς που κόστιζε 50.000 - 60.000 για κάθε έκδοση του συν 10.000 – 15.000 για την διανομή του, έξοδα που μηδενίζονται με την δημιουργία του ηλεκτρονικού οδηγού αγοράς του δήμου. Αν δε το αναλάμβανε η ΚΕΑΗΔΗΑ αυτό το έργο πως θα μπορούσε ο δήμος με ποια υπηρεσία του να εκμεταλλευτεί εμπορικά τον οδηγό αγοράς Κε Κουτρούλη?

    Εκτός από τον οδηγό αγοράς στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες θα υπάρχει η δυνατότητα προγραμμάτων e-learning τα οποία θα μπορεί ο δήμος να διαθέτει σε ανταγωνιστικές τιμές, και χωρίς να κάνει σύμβαση που πρέπει να προπληρώσει κάποιο κεφάλαιο καθώς η συμφωνία είναι συνεκμετάλλευση με εταιρία που δημιουργεί πλατφόρμες ηλεκτρονικής εκμάθησης. Αν δεν έτρεχε αυτό το πρόγραμμα από την ΚΕΑΗΔΗΑ πως θα μπορούσε ο δήμος να δικαιολογήσει αυτά τα έσοδα Κε Κουτρούλη?

    Τελικά μήπως ο Κος Κουτρούλης δεν ενδιαφέρεται για την εξέλιξη αλλά και την προοπτική ο δήμος να έχει μία ήπια επιχειρηματική δράση μέσω της ΚΕΑΗΔΗΑ τώρα που τα οικονομικά έχουν σφίξει, με σκοπό να φέρει έσοδα στον δήμο?

    Έχει απευθυνθεί ο Κος Κουτρούλης σε ειδικούς να μάθει πόσο θα κόστιζε η ιστοσελίδα του δήμου αν την αναλάμβανε ιδιωτική εταιρία?
    γνωρίζει ο Κος Κουτρούλης ότι δημόσιοι οργανισμοί εμφανίζουν δαπάνες της τάξης των 5-10 χιλιάδων € για δημιουργία σελίδας – προφίλ στο facebook και άλλα τόσα για το twitter. Γνωρίζει ότι όλα αυτά έγιναν από την ομάδα 4 ανθρώπων με συμβάσεις των 600 ευρώ?

    Σας παραθέτω συνδέσμους με φωτογραφίες από το διαχειριστικό της παλαιάς σελίδας του δήμου για να καταλάβετε την προχειρότητα του έργου αξίας 95.000€ που τολμάει ο Κος Κουτρούλης να συγκρίνει με την νέα ιστοσελίδα του δήμου.

    http://s1028.photobucket.com/user/gkyr/slideshow/dhmos

    Θαυμάστε το διαχειριστικό περιβάλλον ιστοσελίδας που κόστισε 95.000€ και που ο Κος Κουτρούλης δεν ασχολήθηκε ποτέ, μήπως να καταργήσουμε την καινούργια σελίδα και να επαναφέρουμε την προηγούμενη?

    Και για ενημέρωση των δημοτών αυτή την στιγμή η νέα ιστοσελίδα του δήμου καταγράφει 12.000 μοναδικές επισκέψεις και 20.000 συνολικά προβολές, μήπως αυτός είναι ο λόγος που ενοχλείται ο Κος Κουτρούλης?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δεν αφηνεις ρε μεγαλε τα σαπια ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΟΛΠΟ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΕΣΥ

      Διαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.