8 Απριλίου 2014

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ - Πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού από το βράδυ της Τετάρτης

Βαρομετρικό χαμηλό στη Β. Αδριατική κινείται προς την περιοχή μας, η οποία, προς το παρόν, καλύπτεται από υψηλές πιέσεις. Έτσι, το νέο εικοσιτετράωρο (Τετάρτη) ο καιρός στη χώρα ως το απόγευμα θα είναι γενικά καλός με τη θερμοκρασία να φθάνει τους 23 βαθμούς και τους ανέμους να μην ξεπερνούν τα 5 μποφόρ.


 Όμως, από τις απογευματινές-βραδινές ώρες στη βόρεια Ελλάδα και την Πέμπτη (10/4) στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις τοπικές καταιγίδες. Παράλληλα, οι άνεμοι θα στραφούν σε Β-ΒΔ με ένταση 5 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση από βορρά προς νότο. 

Την Παρασκευή (11/4) προβλέπονται τοπικές βροχές και καταιγίδες τις πρωινές ώρες στις ανατολικές νησιωτικές περιοχές και το απόγευμα στη Β-ΒΑ ηπειρωτική Ελλάδα. Οι άνεμοι θα πνέουν Β-ΒΔ 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση και η ψύχρα θα είναι αισθητή κυρίως στα βορειοανατολικά.  

Το Σάββατο (12/4) ο καιρός θα είναι καλύτερος, αλλά δεν αποκλείεται το απόγευμα να σημειωθούν μεμονωμένοι όμβροι ή καταιγίδες στις ορεινές ηπειρωτικές περιοχές. Οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.