6 Σεπτεμβρίου 2013

Ενιαίο ψηφοδέλτιο και στην εκλογή συνδικαλιστικών οργάνων

Συνέχεια στη συζήτηση για την αλλαγή του εκλογικού νόμου δίνει ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης.
 
Ο υπουργός Εσωτερικών ουσιαστικά άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο οι αλλαγές που θα γίνουν να αφορούν και τον τρόπο εκλογής των συνδικαλιστικών οργάνων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Όπως δήλωσε αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών και τους αιρετούς Περιφερειάρχες «με τους Περιφερειάρχες συζητήσαμε και την αλλαγή του τρόπου εκλογής των δημάρχων και των περιφερειαρχών που είναι σκέψεις του Πρωθυπουργού.


Πιστεύω ότι με αυτό το καινούριο που έρχεται στον τρόπο εκλογής των υποψηφίων δημάρχων και των περιφερειαρχών θα είναι η πρώτη φορά που οι άξιοι και οι ικανοί, όπως τους κρίνει η τοπική κοινωνία, θα έχουν την δυνατότητα να αναλάβουν και τα ηνία της προσπάθειας για την ανόρθωση της χώρας.

Αυτός ο ακηδεμόνευτος τρόπος εκλογής είναι μια μεγάλη ευκαιρία και για άλλες εκλογικές διαδικασίες. Θα μπορούσε να ισχύσει και για τις εκλογές συνδικαλιστικών οργάνων.
Τόσα χρόνια δεν μιλάμε για ακηδεμόνευτο συνδικαλισμό;
Αυτό δεν είναι πάγιο αίτημα της κοινωνίας και  των εργαζομένων;
Οι ικανοί και οι άξιοι να μπορούν να επιλέγονται σπάζοντας τις στείρες κομματικές γραμμές που μέχρι τώρα υπήρχαν»

Ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ Γιάννης Σγουρός απέφυγε να δόσει ξεκάθαρη απάντηση τονίζοντας:

«Η Ένωση Περιφερειών είναι υπέρ της πλήρους και διαρκούς εξυγίανσης και σε πρόσωπα και σε καταστάσεις

Τα πολλά λόγια είναι φτώχια. Εμείς ότι θετικό υπάρχει για την πατρίδα μας και τον πολίτη, σε αυτή την δύσκολη συγκυρία που περνά η χώρα μας, θα είμαστε μπροστά.

Από την άλλη θέλουμε να μικρύνει η απόσταση μεταξύ κεντρικής διοίκησης και τοπικής αυτοδιοίκησης γιατί ο κοινωνικός ιστός βρίσκεται ανάμεσα σε αυτούς σε δύο βαθμού. Ας λύσουν από την  πλευρά της κεντρικής διοίκησης και της κυβέρνησης όλα αυτά τα προβλήματα για τα οποία σήμερα εξηγήσαμε ένα προς ένα στην ηγεσία του υπουργείου εσωτερικών με την οποία γίνεται ένας ουσιαστικός διάλογος, εάν δεν λύσουμε αυτά τα προβλήματα, τι σημασία θα έχει το κάθε σύστημα.
Επαναλαμβάνω είμαστε υπέρ τις διαρκούς εξυγίανσης σε πρόσωπα και καταστάσεις. Ότι είναι θετικό εμείς θα βάζουμε πλάτη, όλα τα υπόλοιπα είναι λόγια της πλώρης.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.