10 Σεπτεμβρίου 2013

Υιοθεσία δημοτικών χώρων, με σκοπό τη συνεχή φροντίδα τους

Το Σώμα Εθελοντών Δήμου Ηρακλείου Αττικής, πρόκειται να πραγματοποιήσει ειδική τελετή τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 20.00 στο Κτήμα Φιξ Λεωφ. Ηρακλείου 524, για την υιοθεσία δημοτικών χώρων, με σκοπό τη συνεχή φροντίδα τους από το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, το 2ο και 11ο Δημοτικό Σχολείο, τα Εκπαιδευτήρια Μάνεση και την Ελληνική Παιδεία. 


Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το Σώμα Εθελοντών Δήμου Ηρακλείου Αττικής: “Σκοπός της εκδήλωσης είναι να προάγουμε την περιβαλλοντική συνείδηση των μαθητών και να τονίσουμε την ανάγκη και την ευθύνη όλων μας να ζούμε σε ένα καλύτερο περιβάλλον, συμβάλλοντας στη συνεχή φροντίδα  κάποιων κοινόχρηστων χώρων του Δήμου μας.

Κατά την  τελετή υιοθεσίας, κατόπιν κλήρωσης, θα προκύψει το όνομα της «ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ» από ονομασίες που θα έχουν προτείνει τα παιδιά και θα τοποθετηθεί μια μικρή πινακίδα που θα αναγράφει ότι αυτό το χώρο τον φροντίζουν οι εθελοντές με το συγκεκριμένο σχολείο μεταφέροντας έτσι μήνυμα ευαισθητοποίησης των δημοτών και άλλων φορέων, ώστε να αναλάβουν και αυτοί μια ανάλογη πρωτοβουλία.

Θα ακολουθήσει μουσική βραδιά για να το γιορτάσουμε με τους «ΟΝΑΡ» και  «ASPA THEOFILOU THE LADY AND THE TRAMPS που θα στηρίξουν την εκδήλωσή μας αφιλοκερδώς.
Οι χώροι που έχουν επιλεγεί είναι οι εξής: η Πλατεία Κουντουριώτη, τα πάρκα επί της οδού Ναρκήσων και Πρασίνου Λόφου αντίστοιχα και  η πλατεία Γιαννετάκη.

Η ομάδα Εθελοντών στον τομέα του περιβάλλοντος έχει πραγματοποιήσει δράσεις, αποδεικνύοντας την έμπρακτη συμβολή της στην προστασία του περιβάλλοντος. Στο πλαίσιο αυτό υλοποιήθηκαν ενέργειες συντήρησης και φροντίδας δημοτικών χώρων με τη συμμετοχή σχολείων καθώς και του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού.

Η παρουσία και η υποστήριξη του έργου των Εθελοντών, από το ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΔΗΓΙΣΜΟΥ, ΤΟ 2Ο ΚΑΙ 11Ο ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΜΑΝΕΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ, είναι πολύ σημαντική  γιατί δίνει το παράδειγμα της αλληλοϋποστήριξης και συμπόρευσης σε εκδηλώσεις που σκοπό έχουν να ενθαρρύνουν και να βοηθήσουν  στην συνειδητοποίηση της ανάγκης συμμετοχής των κατοίκων σε κοινές δράσεις για την βελτίωση του περιβάλλοντος και των συνθηκών διαβίωσης.

Η συμμετοχή σας στην εκδήλωση αυτή θα δώσει ιδιαίτερη χαρά στους διοργανωτές και στα παιδιά, ενώ παράλληλα θα ενθαρρύνει αντίστοιχες εθελοντικές δράσεις στον τομέα περιβάλλοντος. Σας περιμένουμε. Να είστε όλοι εκεί και να απολαύσουμε αυτή τη βραδιά.

Πληροφορίες τηλ. 2132000188

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.