2 Σεπτεμβρίου 2013

Έναρξη λειτουργίας Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Ηρακλείου Αττικής


Συνολικά  501 αιτήσεις εγγραφής νηπίων και 97 αιτήσεις βρεφών που αφορούν επανεγγραφές, αιτήσεις μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ και ειδικές περιπτώσεις, ικανοποίησε  ο Δήμος Ηρακλείου, εξασφαλίζοντας την ένταξη 165 οικογενειών στο συγκεκριμένο πρόγραμμα καλύπτοντας όλα τα τροφεία.


Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση ο αριθμός αναμένεται  να αυξηθεί στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Σήμερα Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου, οι Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου άνοιξαν για την υποδοχή των παιδιών.

Η διοίκηση του Δήμου επίσης προέβη σε μείωση των τροφείων διασφαλίζοντας όλες τις προϋποθέσεις ασφαλούς και υπεύθυνης φιλοξενίας των παιδιών και παρέχοντας υψηλού επιπέδου παιδαγωγικά προγράμματα που στοχεύουν στην κοινωνικοποίηση, την συναισθηματική και ψυχική ανάπτυξη των παιδιών από το άριστα εκπαιδευμένο παιδαγωγικό προσωπικό σε απόλυτη αναλογία προσωπικού και αριθμού παιδιών.

Στους παιδικούς σταθμούς του Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου, παρέχουν τις υπηρεσίες τους ειδικοί επιστήμονες όπως παιδίατρος, λογοθεραπευτής, γυμνάστρια, παιδοψυχολόγος, κοινωνική λειτουργός εντελώς δωρεάν. Επιπλέον διοργανώνονται εκδηλώσεις ψυχαγωγικού και παιδαγωγικού χαρακτήρα που αφορούν τόσο τα παιδιά όσο και τους γονείς, εκδρομές δωρεάν κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.