13 Αυγούστου 2013

Ποιοι δήμοι θα προσλάβουν 40.000 εποχικούς υπαλλήλους ?

Στις αρχές Σεπτεμβρίου θα ανοίξει η αυλαία των προσλήψεων στο πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας.


Οι ειδικότητες που συγκεντρώνουν τη μεγαλύτερη ζήτηση είναι ΔΕ κατεύθυνσης πληροφορικής, ΠΕ, ΤΕ διοικητικοί, οικονομολόγοι, λογιστές, διοίκηση επιχειρήσεων, ΔΕ διοικητικοί, καθώς και ΥΕ γενικών καθηκόντων, ΠΕ, ΤΕ, κοινωνικοί λειτουργοί, κοινωνιολόγοι, βρεφοκόμοι ειδικής αγωγής, ψυχολόγοι φυσιοθεραπευτές, ΔΕ βοηθοί βρεφοκόμοι, νοσηλευτές, καθώς και ΥΕ γενικών καθηκόντων κ.α.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι, νέοι άνεργοι, μακροχρόνια άνεργοι, βραχυχρόνια άνεργοι που δεν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας πλέον ή μέλη οικογενειών χωρίς κανέναν εργαζόμενο, εγγεγραμμένοι στο Μητρώο του ΟΑΕΔ.

Τα κριτήρια επιλογής αφορούν στη διάρκεια της ανεργίας, ετήσιο φορολογητέο ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα του 2012, ηλικία, οικογενειακή κατάσταση και εκπαιδευτικό επίπεδο.
Το σύστημα επιλογής θα βασίζεται στη μοριοδότηση των παραπάνω κριτηρίων, στον καθορισμό των απαραίτητων δικαιολογητικών, στην αξιολόγηση των δικαιολογητικών αυτών και στη βαθμολόγηση, στην κατάταξη και την τοποθέτηση των υποψηφίων σε αντίστοιχες θέσεις με τη χρήση μηχανογραφικού λογισμικού

Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί είναι η εξής:

Οι άνεργοι μετά από την δημόσια πρόσκληση του ΟΑΕΔ, θα υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτηση συμμετοχής για την απασχόληση τους στις θέσεις που θα προκηρυχθούν, ενώ θα έχουν το δικαίωμα να συμμετάσχουν μέχρι και σε τρεις επιβλέποντες φορείς ακτά σειρά προτίμησης.

Η ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης μπορεί να γίνει και μέσω ΚΕΠ σε περίπτωση που ο ενδιαφερόμενος είναι άνεργος και δεν έχει πρόσβαση στο Διαδίκτυο.

Σε κάθε άλλη περίπτωση υποβολής της αίτησης ο υποψήφιος αποκλείεται από τη διαδικασία προσλήψεων.

Κάντε κλικ στον πίνακα για μεγέθυνση:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.