13 Ιουνίου 2013

Παραστάσεις του έργου "CAMINO REAL" στο Ηράκλειο Αττικής

Στον ανακαινισμένο χώρο της πρώην Disco Piccadilly επί της οδού Κουντουριώτου πραγματοποιήθηκε η πρεμιέρα της θεατρικής παράστασης Camino Real από την θεατρική ομάδα "Πάμε Παρακάτω" του Δήμου Ηρακλείου Αττικής.

Με πολύ μεράκι και ευρηματική φαντασία δημιουργήθηκε ένα πρωτοποριακό σκηνικό προκειμένου να στηθεί η παράσταση αξιοποιώντας ευφάνταστα και αναπάντεχα υλικά για την εξυπηρέτηση του σκηνικού.


Την παράσταση παρακολούθησε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής Παντελής Βλασσόπουλος, ο αντιδήμαρχος Υποδομών & Ανάπτυξης Γιώργος Βλαντής, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Παιδείας & Αθλητισμού Δημήτρης Μπούκης, ο πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης ραδιοφώνου Επικοινωνία 94fm Γρηγόρης Παπαδάτος, ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Πασχάλης Γονατάς, η αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μαίρη Ζούνη και δεκάδες πολίτες.

Στο Camino Real, στο ίσως «πολιτικότερο» από τα μεταγενέστερα έργα του, ο TENNESSEE WILLIAMS καταγγέλλει την αδηφαγία του οικονομικού συστήματος, επιλέγει ως «τελευταία φράση» όχι ένα τσιτάτο, όπως πιθανόν ήθελε η εποχή, αλλά την (ηδονιστική στο συμβολισμό της) ποίηση, που «παίρνει τη ρεβάνς» σε έναν από τους εκπληκτικότερους και πιο ανατρεπτικούς στίχους που γράφτηκαν ποτέ. «Οι βιολέτες στα βουνά σπάσαν τους βράχους!»

Επόμενες Παραστάσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14, ΣΑΒΒΑΤΟ 15, ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΙΟΥΝΙΟΥ. ΩΡΑ 21.00 ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ DISCO PICCADILLY (Κουντουριώτου 20Α, Ηράκλειο Αττικής)
ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΘΕΣΗ (ΤΗΛ: 6909971761)

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ

Συντελεστές της παράστασης:
Σκηνοθεσία: Σόνια Περλέγκα
Σκηνικά-Κοστούμια: Μαρία Μαζαράκου
Μουσική: Ματίνα Βενετιάδου
Αφίσα: Ελένη Γιαννακοπούλου
Οργάνωση Παραγωγής: Ηρώ Κατσιφλώρου
Φωτογραφίες: Παναγιώτης Σακκάς - Κλεοπάτρα Ιντζέ - Γιάννης Παναγιωτόπουλος

Εμφανίζονται κατ' αλφαβητική σειρά:
Αβραμίδης Νίκος, Βομπίρη Ιωάννα, Γκούσκος Στέλιος, Γκρούμα Αναστασία, Ιντζέ Κλεοπάτρα, Καλλέργη Μυρτώ, Καρακώστας Κων/νος, Κάτσιου Βασιλική, Κόντου Κέλλυ, Κοσάρεβα Έλενα, Μαμούνη Ανθή, Μαραγκάκη Λίλλυ, Μπαπτίστα Χριστίνα, Μπόζα Ελευθερία, Νέννες Κωνσταντίνα, Παϊζη Τερέζα, Παναγιωτόπουλος Γιάννης, Παναγιωτοπούλου Ηλιάνα, Παπασούλης Ιωάννης, Χατζηθεοδώρου Πέννυ

Η θεατρική ομάδα «Πάμε Παρακάτω» συνεχίζει για 3η χρονιά τη δράση της ανοικτή σε όλους βασισμένη στις αρχές του θεάτρου της επινόησης. (devised theatre).

Όπως αναφέρει και η σκηνοθέτης – δασκάλα Σόνια Περλέγκα «Σε αυτήν την ομάδα μέσω των θεατρικών ασκήσεων ανακαλύπτουμε τη σχέση μας με τον εαυτό μας, με το σώμα μας, με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας και με τον σκηνικό χώρο. Μέσα από τον αυτοσχεδιασμό αναπτύσσουμε την φαντασία μας και τα εκφραστικά μας μέσα. Επιπλέον μέσω της επικοινωνίας (με ή χωρίς λόγο) και μέσω των μύθων (που ήδη υπάρχουν ή που θα δημιουργήσουμε) κατανοούμε την πολυπλοκότητα της ανθρώπινης φύσης. Συνθέτοντας όλα τα παραπάνω και ακόμη περισσότερα, φτιάχνουμε θεατρικές παραστάσεις και δημιουργούμε την δική μας θεατρική τέχνη.

 Με λίγα λόγια επιτρέπουμε στους εαυτούς μας να εκφραστούν ελεύθερα δημιουργώντας θέατρο και θεατρικές παραστάσεις εκ του μηδενός, όπου το κάθε μέλος της ομάδας προσφέρει και συμμετέχει ισότιμα και ως δημιουργός και ως ερμηνευτής. Στο θέατρο της επινόησης (devised theatre) κάθε παράσταση είναι σαν ένα μεγάλο παζλ που ο καθένας μας είναι ένα κομμάτι με το δικό του μοναδικό σχήμα για να είμαστε όλοι συμμέτοχοι στη δημιουργία του και στην παρουσίαση του. Η ομάδα είναι ανοιχτή σε όλους.»






XTYPOS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.