30 Απριλίου 2013

Τα αποτελέσματα των εκλογών στους Ρουμελιώτες

Την Κυριακή 21 Απριλίου 2013 στο πολιτιστικό πολύκεντρο «Ηλέκτρα Αποστόλου» πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ του συλλόγου ρουμελιωτών Ηρακλείου Αττικής ο «Καραϊσκάκης».

Δεκάδες φίλοι και μέλη ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των ανθρώπων του συλλόγου και στήριξαν με τη συμμετοχή τους την εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέου ΔΣ του συγκεκριμένου πολιτιστικού φορέα για την επόμενη διετία, στέλνοντας παράλληλα ένα σαφέστατο μήνυμα για ανανέωση και ακόμη πιο ουσιαστική συμμετοχή στα κοινά της πόλης.


Ο πρόεδρος του συλλόγου Βαγγέλης Νικολάου (ο οποίος επανεξελέγη ομόφωνα) προχώρησε στον απολογισμό των δράσεων και των στόχων που επιτεύχθηκαν κατά τη διετία 2011-2013 και ευχαρίστησε τόσο τους ρουμελιώτες όσο και τους πολυάριθμους φίλους του συλλόγου που στήριξαν με τη συμμετοχή τους τις δράσεις με σκοπό την ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς της Ρούμελης.

Ο Βαγγέλης Νικολάου παρουσίασε λεπτομερώς τις δραστηριότητες που εντάσσονται στο πλαίσιο του προγράμματος «Γνωρίζοντας την Ελλάδα και τον πολιτισμό της». Πρόκειται ουσιαστικά για τρείς μονοήμερες αποδράσεις που διοργανώθηκαν την προηγούμενη διετία με αποκλειστικά μέσα του συλλόγου, από τον Ιούνιο του 2011 (επίσκεψη στον Όσιο Λουκά),τον Νοέμβριο του 2012 (ημερήσια περιήγηση στο θωρηκτό Αβέρωφ) και την πιο πρόσφατη εξόρμηση στους Νομούς Βοιωτίας & Φθιώτιδας όπου με αφετηρία το Ηράκλειο Αττικής οι εκδρομείς κατέληξαν στην πανέμορφη Άνω Τιθωρέα (Βελίτσα) στους πρόποδες του Παρνασσού.

Ο ίδιος στάθηκε ιδιαίτερα στην κοινωνική προσφορά του συλλόγου μέσω της ενίσχυσης που πρόσφεραν οι ρουμελιώτες στην δομή του κοινωνικού παντοπωλείου του Δήμου Ηρακλείου Αττικής με τη συγκέντρωση τροφίμων για τις ευαίσθητες κοινωνικές τάξεις που δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση.

Τέλος αναφέρθηκε στην κατά κοινή ομολογία επιτυχημένη και ιδιαίτερα δυναμική παρουσία που είχε ο σύλλογος στις εκδηλώσεις «Πόλεως Δράσεις» που διοργανώθηκαν από τη δημοτική αρχή στο Ο.Τ 216 (απέναντι από το σχολικό συγκρότημα της Οδού Πεύκων) τον Σεπτέμβριο του 2011 όπου παρουσιάστηκαν σε τρείς θεματικές ενότητες η ιστορική αναδρομή και ο ρουμελιώτικος πολιτισμός.

Στο ίδιο πλαίσιο έγινε ιδιαίτερη μνεία και στη ρουμελιώτικη βραδιά η οποία ήταν ενταγμένη στις 17ήμερες εκδηλώσεις που έγιναν στο Κτήμα Φιξ τον Σεπτέμβριο του 2012 και συγκέντρωσε το ενδιαφέρον χιλιάδων επισκεπτών από πολλές περιοχές του Λεκανοπεδίου Αττικής.

Από την εκλογική διαδικασία αναδείχθηκαν κατά σειρά εκλογής οι: Βαγγέλης Νικολάου, Κων/νος Τατούλης, Λεωνίδας Κατσικερός, Μανώλης Κων/νος, Καραμπάς Δημήτριος, Μπαμπαϊτη/Κουτσώνα Αικατερίνη, Φλώρου/Πίτλιγγερ Ελένη.

Στο άμεσο μέλλον θα κινηθούν οι διαδικασίες έτσι ώστε το νέο ΔΣ που προέκυψε από τις εκλογές της 21ης Απριλίου 2013 να συνέλθει σε σώμα.




ekfrasi.net