27 Φεβρουαρίου 2013

Κάνει πρεμιέρα με 220 και 230 ίππους το νέο VW Golf GTI

Κάθε καινούργια έκδοση του VW Golf αποτελεί σημείο αναφοράς για την μικρομεσαία κατηγορία αυτοκινήτων. Το ίδιο ισχύει και για την πιό γρήγορη έκδοση του Golf, την GTI, η νέα γενιά της οποίας θα υπάρχει σε εκδόσεις με 220 και 230 άλογα.

Το νέο Golf GTI θα κάνει πρεμιέρα την ερχόμενη εβδομάδα στην έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης και αμέσως θα αρχίσει η διάθεσή του την αγορά. Μάλιστα είναι ήδη γνωστή η τιμή που θα έχει στην Γερμανία και θα είναι 28.350 ευρώ.


Το νέο κορυφαίο Golf διαθέτει αλλαγές στην εξωτερική του εμφάνιση που τονίζουν τον σπορ χαρακτήρα του. Και τέτοιες είναι οι κόκκινες γραμμές, η διαφορετική μάσκα εμπρός, τα LED πίσω φώτα, η πίσω αεροτομή, οι διπλές απολήξεις τις εξάτμισης, τα πλαϊνά μαρσπιέ, ο διαχύτης, οι 17άρες ζάντες και φυσικά τα ελλαστικά δάστασης 225/45.

Το ίδιο ισχύει και για το εσωτερικό με τα στάνταρ σπορ καθίσματα, το τιμόνι με επίπεδη βάση,  τη μαύρη επένδυση οροφής, και τον κόκκινου χρώματος φωτισμό στο ταμπλό.

Το νέο Golf GTI είναιπερίπου 50 κιλά πιό ελαφρύ από τον προκάτοχό του ενώ κάτω από το καπό συναντάμε τον γνωστό κινητήρα 2.0 λίτρων turbo άμεσου ψεκασμού που προσφέρετε  σε δύο επίπεδα ισχύος: Με 220 και 230 ίππους στην έκδοση Performance GTI. Είναι η πρώτη φορά που η VW προσφέρει εργοστασιακά μια βελτιωμένη έκδοση του GTI.

Οι διαθέσιμες επιλογές περιλαμβάνουν ένα 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο και ένα 6-τάχυτο διπλού συμπλέκτη αυτόματο.

Η VW αναφέρει πως το νέο GTI με τους 230 ίππους επιταχύνει από τα 0 στα 100 χλμ./ώρα σε 6,4 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 250 χλμ./ώρα (0-100 σε 6,5 δευτερόλεπτα και τελική 245 για αυτό των 220 PS).  ΌΠως γίνεται αντιληπτό, το νέο GTI και στις δύο εκδόσεις του είναι σαφώς πιό γρήγορο από το απερχόμενο μοντέλο με την τελική των 240 χλμ./ώρα και την  επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 6,9 δευτερόλεπτα.