27 Φεβρουαρίου 2013

Τα 10 πιο ακριβοπληρωμένα επαγγέλματα του μέλλοντος

Οι ειδικοί της Fast Future Research «μαντεύουν» τις 10 θέσεις εργασίας του 2030… που θα αποφέρουν τα περισσότερα χρήματα! Μπορεί σήμερα οι νομικοί και οι τραπεζικοί να έχουν πιο γεμάτο πορτοφόλι, αλλά αργότερα θα αντικατασταθούν από αγρότες γενετικά τροποποιημένων τροφίμων και διαστημικούς πιλότους.

Σε 10-20 χρόνια, σύμφωνα με τη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο βρετανικό υπουργείο Επιχειρήσεων, Καινοτομίας και Δεξιοτήτων, τα καλά αμειβόμενα επαγγέλματα προβλέπεται ότι θα είναι τα παρακάτω, όσο εξωπραγματικά και αν φαντάζουν…


Άλλωστε, όπως αναφέρει και ο James Callander, διευθύνων σύμβουλος της FreshMinds recruiter: «Πριν 20 χρόνια, οι άνθρωποι είχαν μόνο μια δουλειά στη ζωή τους. Σήμερα, οι απόφοιτοι αφήνουν την πρώτη τους δουλειά μέσα σε τρία χρόνια. Φανταστείτε την κατάσταση στο μέλλον».

Online καθηγητές: Πρόκειται για μια νέα “version” καθηγητών, που απομακρύνεται από τις τάξεις διδασκαλίας και κατευθύνεται προς την online εκπαίδευση.

Αγρότες γενετικά τροποποιημένων τροφίμων: Οι επερχόμενες αλλαγές στη γεωργία, σύμφωνα με τον μελλοντολόγο James Belleni, θα οδηγήσουν μερικά τρόφιμα προς την εξαφάνιση, γεγονός που θα φέρει μπροστά τις γενετικά τροποποιημένες καλλιέργειες που θα μοιάζουν με πολυώροφα πάρκινγκ.

Χειρούργοι για αύξηση της μνήμης: Οι εξειδικευμένοι γιατροί σε νέες θεραπείες για ηλικιωμένους ή οι χειρούργοι για αύξηση της μνήμης αναμένεται να έχουν ιδιαίτερη ζήτηση… και καλή αμοιβή!

Σύμβουλοι ηλικιωμένων: Ο James Bellini ανέφερε ότι ο πληθυσμός της Βρετανίας αποκτά περισσότερους ηλικιωμένους. Αποτέλεσμα δεν είναι άλλο, από την ανάγκη συμβούλων σε ζητήματα που αφορούν τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας.

Τα 10 πιο ακριβοπληρωμένα επαγγέλματα του μέλλοντοςΔιαστημικοί πιλότοι και ξεναγοί διαστήματος: Η ασχολία με το διάστημα αποτελεί το μέλλον του πλανήτη. Οι πιλότοι διαστημόπλοιων και οι ξεναγοί των ταξιδιών ανάμεσα στους πλανήτες θα έχουν ιδιαίτερη ζήτηση… όσο περίεργο και αν ακούγεται!

Διαδικτυακοί δικηγόροι: Η τεχνολογία μέχρι το 2030 θα έχει οδηγήσει την νομική επιστήμη ένα βήμα παραπέρα. Σε 15 χρόνια, η ανάγκη για δικηγόρους που θα προχωράνε στ ιντερνετικές «δίκες» ανάμεσα σε πολίτες διαφορετικών χωρών και νομοθεσιών θα αυξάνεται όλο και περισσότερο.

Ψηφιακoί αρχιτέκτονες: Στο μέλλον θα σχεδιάζουν εντυπωσιακά εικονικά κτίρια για χάρη των διαφημιστών και των εμπόρων λιανικής πώλησης. Υπερβολική ζήτηση θα έχουν οι εικονικοί αρχιτέκτονες και οι σχεδιαστές κτιρίων του διαστήματος. «Ο κόσμος θα χωριστεί σε εκείνους που κατανοούν την τεχνολογία και στους αποκομμένους», είπε ο Karen Moloney, ψυχολόγος και μελλοντολόγος.

Τα 10 πιο ακριβοπληρωμένα επαγγέλματα του μέλλοντοςΝανο-ιατρική: Σαν ένα επάγγελμα του μέλλοντος, οι ειδικοί στην νανο-ιατρική θα δημιουργούν μικρά εμφυτεύματα, τα οποία θα είναι ικανά να παρακολουθήσουν την κατάσταση της υγείας ενός ασθενή και να οδηγήσει προς την θεραπεία του.

Κατασκευαστές μελών του ανθρώπινου σώματος: Επιστήμονες με γνώσεις του ιατρικού κλάδου αλλά και της τεχνολογίας έρχονται στο άμεσο μέλλον για να «κατασκευάσουν» τα προβληματικά μέρη του σώματος μας.

Ερευνητές της ηθικής πάνω στις νέες επιστήμες: Μπορεί το μέλλον να έρχεται πιο κοντά στην κλωνοποίηση… αλλά οι άνθρωποι δεν θα ξεχάσουν την έννοια των ηθικών ορίων. Η ηθική θα συγκρουστεί με την επιστήμη και οι ερευνητές του συγκεκριμένου χώρου θα πλουτίσουν!