4 Ιανουαρίου 2013

ΗΡΑΚΛΕΟ ΑΤΤΙΚΗΣ-Πρόλαβαν στο τσακ τα... “Πράσινα Δώματα”

 xtypos.eu

Είχαμε γράψει σε πρόσφατα ρεπορτάζ για το πρόβλημα που έχει ενσκήψει με το ιδιοκτησιακό καθεστώς των περισσότερων σχολείων του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, καθώς εδώ και 22 χρόνια κανείς δεν φρόντισε να κινήσει τις απαιτούμενες διαδικασίες μεταβίβασης τους που προβλέπει ο νόμος από το έτος 1990!

Το ζήτημα αυτό αποτελεί κώλυμα και στην όποια προσπάθεια του Δήμου να γίνουν έργα μεγάλης κλίμακας στα σχολεία. Για αυτό το λόγο και η Δημοτική Αρχή έχει ξεκινήσει τη διαδικασία έκδοσης των διαπιστωτικών πράξεων από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής και πριν λίγες ημέρες η προσπάθεια αυτή απέδωσε τους πρώτους καρπούς.


Ειδικότερα, όπως ενημερώθηκε το www.xtypos.gr από τον Αντιδήμαρχο, κ. Γιώργο Βλαντή, εκδόθηκαν διαπιστωτικές πράξεις για τρία σχολικά κτίρια: το 13ο Δημοτικό Σχολείο (Ιφιγενείας και Αγίου Νεκταρίου), το 9ο-10ο Δημοτικά ( Αυγής και Ματρόζου) και το 9ο Νηπιαγωγείο (Μακεδονίας και Ματρόζου). 

Ο Δήμος έδωσε προτεραιότητα στα ανωτέρω σχολεία, καθώς τα έχει συμπεριλάβει σε πρόταση που έχει καταθέσει για το  έργο “Πράσινα Δώματα”  (προβλέπει τη δημιουργία ταρατσόκηπων στις στέγες) και χωρίς διαπιστωτικές πράξεις κινδύνευε να χάσει το πρόγραμμα.

Για αυτό και ο κ. Βλαντής δεν έκρυψε στο την ανακούφισή του που η διαδικασία αυτή ολοκληρώθηκε έγκαιρα. Από κει και πέρα βέβαια η διαδικασία για έκδοση των διαπιστωτικών πράξεων θα συνεχιστεί και για τα υπόλοιπα σχολεία, αν και ο κ. Βλαντής μας είπε πως δεν πρόκειται για μια απλή υπόθεση ειδικά στα πιο παλιά σχολεία, καθώς είναι δύσκολο να βρεθούν στοιχεία σχετικά με  τρόπο απόκτησης τους μέσω των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.