7 Απριλίου 2014

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ - Αστάθειας συνέχεια…

Η χώρα επηρεάζεται από τον ασθενή συνδυασμό των υψηλών πιέσεων στα ΒΔ Βαλκάνια με τις χαμηλές πιέσεις της ανατολικής Μεσογείου με αποτέλεσμα τη διατήρηση των βόρειων ανέμων στα ανατολικά με μέγιστη ένταση τα 5 μποφόρ. 


Παράλληλα, ψυχρό μέτωπο στην ΒΔ Ευρώπη κινείται νοτιοανατολικά. Με αυτά τα δεδομένα, το νέο εικοσιτετράωρο (Τρίτη) ο καιρός θα είναι γενικά άστατος με σποραδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως τις μεσημεριανές-απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της. 

Την Τετάρτη (9/4) η απογευματινή αστάθεια θα περιοριστεί στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Κατά τα άλλα, η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο και οι άνεμοι θα πνέουν Δ-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Την Πέμπτη (10/4) προβλέπεται πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού με βασικά χαρακτηριστικά τις βροχές και τις τοπικές καταιγίδες. Οι άνεμοι σταδιακά θα γίνουν βόρειοι 5 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει βαθμιαία πτώση. Την Παρασκευή (11/4) οι βροχές και οι τοπικές καταιγίδες βαθμιαία θα περιοριστούν στα ανατολικά και τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι Β-ΒΔ άνεμοι και η ψύχρα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.