16 Απριλίου 2014

«Ταφόπλακα» στον «Επικοινωνία 94FM» βάζει η Δημοτική Αρχή Βλασσόπουλου;

Βαρύτατες πολιτικές ευθύνες στη δημοτική αρχή του Παντελή Βλασσόπουλου για την διαχείριση του Δημοτικού Ραδιοφώνου Ηρακλείου Αττικής «Επικοινωνία 94FM», που οδήγησε στην διόγκωση των οφειλών προς τους εργαζομένους επί θητείας της από 5 μήνες σε 12 (!), απέδωσε ο επικεφαλής της παράταξης «Ηράκλειο Ανθρώπινη Πόλη» και υποψήφιος δήμαρχος Νίκος Μπάμπαλος.


Μιλώντας από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου, στην τελευταία πριν από τις δημοτικές εκλογές συνεδρίασή του, ο κ. Μπάμπαλος υποστήριξε πως με την αδράνεια που επέδειξε η παρούσα δημοτική αρχή στην διαχείριση του Δημοτικού Ραδιοφώνου, ουσιαστικά έβαλε την «επικήδεια ταφόπλακα» στη λειτουργία του…!

«Το θέμα του Δημοτικού Ραδιοφώνου όχι μόνο δεν προχώρησε ένα βήμα, όχι απλά δεν έμεινε στάσιμο, αλλά δυστυχώς έχουν γίνει πολλά βήματα πίσω» είπε .

Και επισήμανε ότι « είναι ένα θέμα που δυστυχώς δεν το αντιμετωπίσαμε με τη δέουσα σοβαρότητα, με αποτέλεσμα σε κάθε εκλογική αναμέτρηση να αυξάνονται οι μήνες που χρωστάμε στους εργαζόμενους, με το βαθμό ευθύνης που έχει ο καθένας με τη θέση του στο δημοτικό συμβούλιο και όπως αυτή επιμερίζεται».

Σύμφωνα με τον ίδιο , « μετά από παλινωδίες κλείνει, ανοίγει και συνεχίζει το Ραδιόφωνο, οδηγούμαστε σε μία νομοτελειακή κατάσταση τέτοια  που φαίνεται ότι αυτό το δημοτικό συμβούλιο να βάζει την επικήδεια πλάκα σε αυτό που λέγεται Ραδιόφωνο. Πραγματικά υπάρχουν τεράστιες ευθύνες πολιτικές και βεβαίως σε αυτούς που διαχειρίστηκαν, αλλά κυρίως σε αυτούς που διαχειρίζονται τα πράγματα, διότι ακριβώς το θέμα του Ραδιοφώνου έχει μια τεράστια οπισθοχώρηση».

Και τόνισε , « δεν το κρίνω μόνο από την άποψη του περιουσιακού στοιχείου, αλλά το κρίνω και από την οικονομική κατάσταση των ανθρώπων που εργάζονται στο Ραδιόφωνο, οι οποίοι πραγματικά επαιτούν για να πάρουν τον μισθό τους! Και μάλιστα θα πρέπει να στηλιτεύσω και την ιδιαίτερη-διακριτική μεταχείριση κάποιων ανθρώπων, οι οποίοι όντας εργαζόμενοι στο Ραδιόφωνο, έχουν συμβάσεις με άλλα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου και αυτοί πληρώνονται!».

Οι εργαζόμενοι , πρόσθεσε , « κάποια στιγμή δικαιολογημένα θα αναζητήσουν και αυτούς τους μισθούς που δεν παίρνουν σήμερα. Το θεωρώ απαράδεκτο αυτό το οποίο συμβαίνει σήμερα στο Ραδιόφωνο. Το θεωρώ απαράδεκτο να υπάρχουν εργαζόμενοι δύο ταχυτήτων στο Δήμο», ήταν τα λόγια του κ. Μπάμπαλου.

Λυκούρας
Από τη δική του μεριά, ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και υποψήφιος δήμαρχος Βασίλης Λυκούρας εξαπέλυσε κι εκείνος δριμεία κριτική σε όλους όσοι διαχωρίζουν τους εργαζόμενους του Δήμου σε πληρωμένους και απλήρωτους.
Όπως είπε ,  μόνο με μαζικό αγώνα μπορούν οι εργαζόμενοι να διεκδικήσουν καλύτερες εργασιακές συνθήκες και επίτευξη του αυτονόητου, δηλαδή να πληρώνονται για την εργασία τους…!
«Είναι γεγονός ότι υπάρχουν αντιλήψεις που πλανώνται ότι υπάρχουν και μερικοί εργαζόμενοι που δεν είναι ακριβώς εργαζόμενοι και δουλεύουν σε κάποιες δουλειές, που γιατί να τους πληρώσουμε και τι δουλειά είναι αυτή…αυτές είναι απαράδεκτες αντιλήψεις» υπογράμμισε και πρόσθεσε:
« Όποιος εργάζεται πρέπει να αμείβεται και όμως ακούγονται τέτοιες αντιλήψεις και περιφέρονται. Δεν καταλαβαίνω ποιος είναι αυτός, ο οποίος θα πει ότι κάποιος που εργάζεται, εργάζεται περισσότερο από κάποιους άλλους και κάποιος άλλος λιγότερο από κάποιους άλλους και αυτό που κάνει θα πρέπει και να μην αμείβεται. Και το κρίνει κατά το δοκούν. Χωρίς περιστροφές υπάρχουν εργαζόμενοι στο Δήμο, που εργάζονται στο Ραδιόφωνο και τελικά έφτασαν να είναι μόνο αυτοί από όλους τους εργαζόμενους του Δήμου απλήρωτοι. Αυτό είναι απαράδεκτο!», τόνισε ο κ. Λυκούρας.
Σημείωσε δε ότι βασικός στόχος είναι να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας, ωστόσο εκτίμησε πως η πολιτική απαξίωσης και υποβάθμισης του Δημοτικού Ραδιοφώνου, που ακολούθησε καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας της η παρούσα δημοτική αρχή κάθε άλλο παρά τυχαία είναι…!
«Νομίζω ότι αυτό δεν είναι τυχαίο, καθόλου τυχαίο» το έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους και αναμένουμε πότε θα αποκαλύψουν τις πραγματικές τους προθέσεις και αποφάσεις», δήλωσε ο Βασίλης Λυκούρας.

Και κατέληξε λέγοντας: «Ψηφίζουμε άκουσον-άκουσον να πληρωθούν οι εργαζόμενοι, λες και αυτό δεν είναι αυτονόητο»!

Αρνητική εντύπωση, ωστόσο, προκάλεσε το γεγονός ότι ουδείς εκ της δημοτικής αρχής ανέλαβε να απαντήσει, αποδεχόμενη επί της ουσίας τις κατηγορίες-καταγγελίες των δύο υποψηφίων .



 http://newsta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.