30 Μαρτίου 2014

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ

Η γοργή εξασθένηση των βόρειων ανέμων και η άνοδος της θερμοκρασίας θα είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του καιρού στη χώρα το νέο εικοσιτετράωρο (Δευτέρα). Κατά τα άλλα, στα κεντρικά και τα νότια θα υπάρχει αραιή συννεφιά παροδικά πιο πυκνή, αλλά οι πιθανότητες βροχής είναι πρακτικά ανύπαρκτες. 


Το νέο στοιχείο του καιρού, που θα αρχίσει να παρατηρείται κυρίως στις ορεινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας και της Ηπείρου, είναι η απογευματινή αστάθεια. Με τον όρο αυτό εννοούμε την ανάπτυξη νεφώσεων τις μεσημεριανές και κυρίως τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά που πολύ συχνά την άνοιξη οδηγεί στην εκδήλωση τοπικών βροχών μικρής διάρκειας (όμβρων) ή μεμονωμένων καταιγίδων. 

Για το φαινόμενο αυτό σχετικά ευνοϊκές θα είναι οι συνθήκες την Τρίτη και την Τετάρτη (1-2/4), αλλά και το διήμερο Πέμπτη και Παρασκευή (3-4/4) δεν αποκλείεται να σημειωθούν μεμονωμένοι όμβροι στις βορειότερες περιοχές της χώρας. Επισημαίνεται ότι τις περισσότερες μέρες της νέας εβδομάδας οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας στα ηπειρωτικά θα κυμανθούν βασικά από 21 ως 23οC και ότι οι άνεμοι στα πελάγη δεν αναμένεται να ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ. 



ζιακο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.