7 Οκτωβρίου 2013

Έναρξη Μαθημάτων Ψυχοπαιδαγωγικού Κέντρου ¨ΠΝΟΗ¨ Ηρακλείου

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και στα πλαίσια της συνεργασίας με το Δήμο Ηρακλείου από το έτος 2012, ο φορέας Κοινωνικές Συνεταιριστικές Δραστηριότητες Ευπαθών Ομάδων «ΕΔΡΑ», ανακοινώνει την έναρξη των συνεδριών στο ψυχοπαιδαγωγικό κέντρο «ΠΝΟΗ», για το σχολικό έτος 2013-2014. 


Το Ψυχοπαιδαγωγικό Κέντρο «ΠΝΟΗ» στελεχώνεται από διεπιστημονική ομάδα, η οποία αποτελείται από επαγγελματίες ψυχικής υγείας, όπως: λογοθεραπευτή, εργοθεραπευτή, ειδικό παιδαγωγό, ψυχολόγο και κοινωνικό λειτουργό. Λειτουργεί ως πρότυπο κέντρο πρόληψης,  αξιολόγησης και αποκατάστασης μαθησιακών δυσκολιών, σε παιδιά σχολικής ηλικίας, που αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγου, μάθησης ή σχολικής ένταξης.

Οι υπηρεσίες παρέχονται με την κάλυψη των ασφαλιστικών ταμείων, χωρίς την επιπλέον οικονομική επιβάρυνση των γονέων και είναι οι εξής: λογοθεραπεία, εργοθεραπεία, ειδική διαπαιδαγώγηση, δραματοθεραπεία, ψυχολογική υποστήριξη παιδιού-εφήβου και συμβουλευτική γονέων. 

Στα πλαίσια μίας ολοκληρωμένης παρέμβασης στο παιδί και το περιβάλλον του, λειτουργούν επιπλέον δραστηριότητες όπως: καλλιτεχνικά εργαστήρια, επιμορφωτικές συναντήσεις γονέων, διδασκαλείο πολιτισμού και αρχαίων ελληνικών για παιδιά,, εκπαιδευτικά σεμινάρια για εκπαιδευτικούς, αφήγηση παραμυθιών από επαγγελματίες παραμυθάδες το περιβαλλοντικό πρόγραμμα στο βάθος ΚΗΠΟΣ, γιόγκα για παιδιά, προγράμματα πρόληψης, ευαισθητοποίησης και αγωγής στην κοινότητα. 

 Επιπλέων την νέα σχολική χρόνια, με τη βοήθεια της παιδική πολιτιστικής λέσχης «ΕΚΦΡΑΣΗ» οι δράσεις του Ψυχοπαιδαγωγικού Κέντρου «ΠΝΟΗ» εμπλουτίζεται με αφήγηση παραμυθιών από επαγγελματίες παραμυθάδες που επισκέπτονται το κέντρο μας.
Σας ευχόμαστε μία ευχάριστη και δημιουργική σχολική χρονιά!

Ώρες Λειτουργίας: 13:00 - 21:00
Δ/ΝΣΗ: Σαλαμίνος 11,ΗΡΑΚΛΕΙΟ
ΤΗΛ:210-2834740

E-mail:pnoe.hrakleio@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.