27 Αυγούστου 2013

Αλλαγή Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος-Καθαριότητας

Επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες για αλλαγή στην Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος του Δήμου Ηρακλείου Αττικής. Σύμφωνα με την απόφαση του Δημάρχου κ. Παντελή Βλασσόπουλου, τη θέση που κατείχε μέχρι πρότινος ο κ. Γιάννης Κεσκινίδης, καταλαμβάνει ο Δημοτικός Σύμβουλος της συμπολίτευσης, κ. Πασχάλης Γονατάς. 


O κ. Κεσκινίδης είχε θέσει εδώ και καιρό την παραίτησή του στη διάθεση του Δημάρχου λόγω επαγγελματικού ασυμβίβαστου και ειδικότερα επιχειρηματικής δραστηριότητας με κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Έτσι λοιπόν ο κ. Γονατάς αναλαμβάνει την ευθύνη μιας κρίσιμης και αρκούντως προβληματικής εδώ και χρόνια υπηρεσίας.

Σημειώνεται πως  μεταξύ των αρμοδιοτήτων του είναι η καθαριότητα, ο φωτισμός, το πράσινο, η (επίσης προβληματική) δημοτική συγκοινωνία η εποπτεία της δημοτικής αστυνομίας (όσο ακόμα υπάρχει) αλλά και του δημοτικού κοιμητηρίου.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Αναλυτικά, η απόφαση του κ. Παντελή Βλασσόπουλου, είναι η εξής:
Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής:
Έχοντας υπόψη του:
1. Τις διατάξεις του άρθρου 58 παρ. γ΄ του Ν. 3852/2010, όπως ισχύει.
2. Τις διατάξεις του άρθρου 59 παρ. 1 του Ν. 3852/2010, όπου τον Δήμαρχο επικουρούν οι Αντιδήμαρχοι. Αντιδήμαρχοι είναι οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας που ορίζει ο Δήμαρχος και στους οποίους μεταβιβάζει την άσκηση των αρμοδιοτήτων του.
3. Τις διατάξεις του άρθρου 59 παρ. 3 του ίδιου νόμου, όπου ο αριθμός των Αντιδημάρχων στους Δήμους που δεν προέρχονται από συνένωση Ο.Τ.Α. ορίζεται ως εξής: σε Δήμους με πληθυσμό από σαράντα χιλιάδες έναν (40.001) κατοίκους έως εκατό χιλιάδες (100.000) κατοίκους, έως πέντε (5) Αντιδήμαρχοι.
4. Τις διατάξεις του άρθρου 92 του Ν. 3852/2010 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.
5. Το γεγονός ότι βάσει των αποτελεσμάτων της τελευταίας απογραφής του έτους 2011, ο πληθυσμός του Δήμου μας ανέρχεται σε 49.642 κατοίκους (Φ.Ε.Κ. 3465/Β΄/28-12-2012).
6. Τον Ο.Ε.Υ. του Δήμου μας (Φ.Ε.Κ. 793/Β΄/04-04-2013).
7. Την υπ΄ αριθμ. 4/02-01-2013 Απόφαση Δημάρχου με την οποία ορίστηκαν οι Αντιδήμαρχοι με θητεία έως 31/08/2014 με τις αρμοδιότητές τους.
8. Το υπ’ αριθ. πρωτ.: 05/03-07-2013 έγγραφο του Αντιδημάρχου κ. Ι. Κεσκινίδη με θέμα: «Αντικατάσταση από την θέση Αντιδημάρχου»
9. Τις υπηρεσιακές ανάγκες του Δήμου μας, όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί μέχρι σήμερα.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
Αντικαθιστούμε από τις 19/08/2013 τον κ. Ι. Κεσκινίδη και ορίζουμε από την ίδια ημερομηνία έμμισθο Αντιδήμαρχο το Δημοτικό Σύμβουλο της πλειοψηφίας κ. Γονατά Πασχάλη και του μεταβιβάζονται καθ΄ ύλην οι παρακάτω αρμοδιότητες:

1. Εποπτεία Υπηρεσιών Καθαριότητας και Ανακύκλωσης
2. Εποπτεία Υπηρεσιών Δημοτικού Φωτισμού
3. Εποπτεία Υπηρεσιών Πρασίνου
4. Δημοτική Συγκοινωνία
5. Μέριμνα για την καλή κατάσταση και λειτουργία του μηχανολογικού εξοπλισμού και οχημάτων
6. Εποπτεία Δημοτικής Αστυνομίας
7. Εποπτεία και συντονισμό του Δημοτικού Κοιμητηρίου
8. Πολιτική Προστασία
9. Τέλεση Πολιτικών Γάμων.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΣ.”

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ
Σε δήλωση του ο νέος Αντιδήμαρχος, κ. Πασχάλης Γονατάς, ανέφερε: «Η Αντιδημαρχία περιβάλλοντος και καθαριότητας του δήμου Ηρακλείου Αττικής είναι μεγάλη πρόκληση για εμένα προσωπικά γνωρίζοντας τις δυσκολίες που υπάρχουν. Ήδη το προηγούμενο διάστημα δημιουργήθηκαν δομές που υποστηρίζουν την επικοινωνία των δημοτών με την Διεύθυνση Περιβάλλοντος προκειμένου να ικανοποιούνται κατά το δυνατό οι ανάγκες τις πόλης, με τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας,. Πολύ σημαντικό μέσο είναι το ηλεκτρονικό σύστημα διαχείρισης των αιτημάτων υπάρχει μια καταγραφή και απεικόνιση της εικόνας του δήμου. Με την συνεργασία των εργαζομένων και με την πλήρη αξιοποίηση των μέσων που έχουμε θα προσπαθήσουμε να καταφέρουμε το καλύτερο δυνατό. Εννοείται ότι παραμένουμε ανοιχτοί στον διάλογο με όλους τους φορείς της πόλης, τους εκπροσώπους της αντιπολίτευσης και τους δημότες.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.