15 Μαρτίου 2013

Οι Δήμοι της Αττικής γιορτάζουν τα Κούλουμα

Τα πατροπαράδοτα Κούλουμα γιορτάζουν και φέτος την Καθαρά Δευτέρα αρκετοί δήμοι της Αττικής που προσφέρουν την ευκαιρία στους δημότες τους να πετάξουν τον χαρταετό και ταυτόχρονα να δοκιμάσουν σαρακοστιανά εδέσματα με τραγούδι και χορό.


Κηφισιά
Ο Δήμος Κηφισιάς γιορτάζει τα Κούλουμα στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου της Νέας Κηφισιάς από το πρωί της Καθαράς Δευτέρας στις 10.30 έως και τις 13.00 
Ηράκλειο Παραδοσιακό γλέντι με σαρακοστιανούς μεζέδες οργανώνει το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου Αττικής για το πρωί της Καθαράς Δευτέρας στον Πράσινο Λόφο. Νόστιμοι σαρακοστιανοί μεζέδες, κρασί και αναψυκτικά για όλους τους Ηρακλειώτες που θα γιορτάσουν την αρχή της σαρακοστής μαζί στον Πράσινο Λόφο. Στην εκδήλωση θα έχουμε την χαρά να απολαύσουμε παραδοσιακή μουσική και χορούς από τα μέλη του χορευτικού ομίλου Ειρήνη που με το μεράκι και το κέφι τους κάνουν τους γκρίζους ουρανούς ανοιξιάτικες λιακάδες.

Γλυφάδα Συνεχίζοντας τις Αποκριάτικες εκδηλώσεις ο Δήμος Γλυφάδας διοργανώνει και φέτος τη γιορτή για τα Κούλουμα, την Καθαρά Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013 με το πέταγμα του χαρταετού, νηστίσιμα, κρασί και φυσικά χορό και τραγούδι.
Το γλέντι θα ξεκινήσει στις 11.30 π.μ. στο τέρμα της οδού Κων/νου Αθανάτου - θέση Πατητήρι.

Γαλάτσι
Ο Δήμαρχος Γαλατσίου Κυριάκος Τσίρος και ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού  Μανώλης Πρωτονοτάριος
σας προσκαλούν στην παραδοσιακή γιορτή της Καθαράς Δευτέρας,
τα «Κούλουμα», τη Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013  και ώρα 11π.μ στο Άλσος  Βείκου-Βασίλης Παπαδιονυσίου με μουσική, χορό και σαρακοστιανά εδέσματα παιχνίδια και εκπλήξεις

Περιστέρι
Καθαρά Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013, ο Δήμος Περιστερίου θα γιορτάσει τα καθιερωμένα κούλουμα στη νέα πράσινη «όαση» του Άλσους Περιστερίου, με παραδοσιακό - λαϊκό γλέντι και χορό για όλους.
Στους Περιστεριώτες και φέτος θα προσφερθούν δωρεάν σαρακοστιανοί μεζέδες και άφθονο κρασί στη  σάλα του Εκθεσιακού Κέντρου (Δωδεκανήσου και Αγ. Βασίλειου, Περιστέρι).
Είσοδος ελεύθερη.

Πεντέλη
Ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π) σε συνεργασία με το Δήμο Αμαρουσίου, το Δήμο Πεντέλης και το ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, διοργανώνουν την Καθαρά Δευτέρα 18 Μαρτίου στις 11 π.μ. τη 2η αναδάσωση για το 2013 στο Πεντελικό όρος και μαζί στήνουν ένα ξεχωριστό γλέντι γιορτάζοντας παραδοσιακά τα Κούλουμα.

Άγιοι Ανάργυροι-ΚαματερόΤην Καθαρά Δευτέρα 18 Μαρτίου, στις 12 το μεσημέρι, ο Δήμος Αγίων Αναργύρων – Καματερού θα γιορτάσει τα Κούλουμα στον Λόφο Προφήτη Ηλία, στο Καματερό σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ηπειρωτών Καματερού.

Άγιος Δημήτριος
Κούλουμα μετά μουσικής προσφέρει ο Δήμος Αγίου Δημητρίου στις 11.00 στην πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου (Ασυρματος).

ΧΤΥΠΟΣ