15 Μαρτίου 2013

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΙΡΗΝΗ


Σε θερμό κλίμα στην ολοκαίνουρια αίθουσα του χορευτικού ομίλου Ειρήνη που βρίσκεται Χρυσανθέμων 87Α και Ηρακλείου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 13 Μαρτίου η κοπή της πίτας του ομίλου. 

Όλα τα μέλη του ομίλου συνέβαλαν στην δημιουργία πλούσιου σπιτικού μπουφέ και άφθονων αναψυκτικών και ποτών προκειμένου να καλωσορίσουν τη χρονιά και να ευχηθούν για την νέα αίθουσα. Ο νέος χώρος είναι εξίσου μεγάλος με τον προηγούμενο, έχει χωριστό χώρο για το βεστιάριο όπου φυλάσσονται υπό άψογες συνθήκες και την άγρυπνη επίβλεψη της Μαρλέν οι στολές, που όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο πρόεδρος του ΔΣ του ομίλου Στάθης Ευσταθιάδης «σε όλα τα χρόνια λειτουργίας του ομίλου δεν έχει χαθεί ούτε ένα μαντήλι!».  


Ο κος Ευσταθιάδης έκανε μια σύντομη αναφορά στην ιστορία του συλλόγου, την μετακόμιση και ευχαρίστησε όλους όσους βοήθησαν για την πραγματοποίησή της, επεσήμανε ότι η βοήθεια των διοικήσεων του δήμου διαχρονικά έχει υπάρξει πολύτιμη, ενώ τόνισε ότι πλέον ο σύλλογος στηρίζεται στις δικές του δυνάμεις όσον αφορά το χώρο του, μιας και το ενοίκιο πλέον δεν θα πληρώνεται από το δήμο αλλά από τις συνδρομές των μελών. Όπως είπε χαρακτηριστικά, υπάρχουν ακόμη πράγματα που πρέπει να γίνουν στην αίθουσα όπως η τοποθέτηση δαπέδου και καθρεπτών στους  τοίχους αλλά αισιόδοξα κατέληξε ότι με τη συμβολή όλων θα μπορέσει να γίνει.   


Ο επιστημονικός συνεργάτης του ομίλου Βασίλης Καρφής έδωσε ευχές για τη νέα χρονιά και τόνισε τη σημασία της διδασκαλίας του χορού που μας δείχνει πώς να «ακουμπάμε», να στηριζόμαστε ο ένας στον άλλο και να προχωράμε μαζί ειδικά σε εποχές σαν αυτή που διανύουμε.    Στον χαιρετισμό του ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής Παντελής Βλασσόπουλος τόνισε ότι ο σύλλογος δεν οφείλει κανένα ευχαριστώ στο δήμο και τις διοικήσεις του, το μόνο ευχαριστώ πρέπει να είναι από τη μεριά του δήμου για τον όμιλο, για την 30ετή προσφορά του στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης και την προβολή του δήμου τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό αλλά και στην διατήρηση της παράδοσης και της ιστορικής κληρονομιάς της χώρας μας. Το κομμάτι της πίτας το αφιέρωσε στον επιστημονικό συνεργάτη του ομίλου κο Καρφή για το ήθος και την προσφορά του.   


Ο Γενικός Γραμματέας Μέσων Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Ιωάννης Παναγιωτόπουλος που βρέθηκε στην εκδήλωση μετά από πρόσκληση του δημοτικού συμβούλου Γιώργου Παπαδημητρίου που όπως είπε ο Γενικός Γραμματέας έχει βάλει στόχο την εμφάνιση του χορευτικού στην ΕΡΤ. 

Ο κος Παναγιωτόπουλος ευχήθηκε για τη νέα χρονιά και επιφυλάχθηκε για την προβολή του συλλόγου από τη δημόσια τηλεόραση σε ώρα υψηλής τηλεθέασης.   Κομμάτι από την πίτα έκοψαν ακόμα ο επικεφαλής της Ηράκλειο Ανθρώπινη Πόλη Νίκος Μπάμπαλος που αστειεύτηκε με τον κο Παναγιωτόπουλο λέγοντας ότι το χορευτικό θα ανεβάσει την τηλεθέαση της δημόσιας τηλεόρασης και ευχήθηκε να είναι καλοχόρευτη η αίθουσα, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Παιδείας και Αθλητισμού Δημήτρης Μπούκης που ζήτησε από τον πρόεδρο Στάθη Ευσταθιάδη φέτος το καλοκαίρι να παρουσιάσουν την παράστασή τους στο δήμο Ηρακλείου Αττικής, ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Πασχάλης Γονατάς που ευχήθηκε χαρά, χορό και υγεία, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Όραμα Για Το Ηράκλειο Γιώργος Παπαδημητρίου που έδωσε ευχές για τη νέα χρονιά και αλληλεγγύη προκειμένου να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε την κρίση, η γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου που έδωσε ευχές για τη νέα χρονιά, η Μαίρη Αρώνη πρόεδρος του συλλόγου φίλων Στέλιου Καζαντζίδη Νέας Ιωνίας & Ηρακλείου, ο Θοδωρής Αμανατίδης πρόεδρος του συλλόγου ποντίων Μεταμόρφωσης, η ταμίας της ένωσης ποντίων η Ρωμανία Ηρακλείου & Νέας Ιωνίας Δήμητρα Φίλιππα, η κα Χατζηγεωργιάδου από την Αδελφότητα Προκοπιαίων Όσιος Ιωάννης Ρώσος και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου Νίκη Καρανίκου, Βασίλης Στεφάνου, Λευτέρης Χατζημάρκος και Βίκυ Ορτουλίδου.