27 Μαρτίου 2013

Στα 34 ευρώ η μηναία κάρτα για τα μέσα μεταφοράς τον Απρίλιο

Έναντι 34 ευρώ αντί των 45 ευρώ θα προμηθευτούν οι πολίτες τις μηνιαίες κάρτες του ΟΑΣΑ για όλα τα μέσα μεταφοράς τον Απρίλιο, καθώς η Διυπουργική Επιτροπή ΔΕΚΟ ενέκρινε το σχέδιο του υπουργείου Υποδομών για την παροχή έκπτωσης στους επιβάτες ανάλογης των απεργιών που πραγματοποιήθηκαν τον Ιανουάριο του 2013.

Επίσης, η μειωμένη μηνιαία κάρτα για όλα τα μέσα θα κοστίσει 17 ευρώ από 23 ευρώ, η μηνιαία κάρτα για λεωφορεία - τρόλεϊ - τραμ θα φτάσει τα 16 ευρώ αντί 20 ευρώ, ενώ η αντίστοιχη μειωμένη κάρτα θα κοστολογηθεί στα 8 ευρώ από τα 10 σήμερα.

Σύμφωνα με το υπουργείο, οι εκπτώσεις προσδιορίστηκαν βάσει του αριθμού των απεργιακών κινητοποιήσεων (6 ημέρες στην ΟΣΥ και 9 στη ΣΤΑΣΥ) και από την παραδοχή ότι το ανώτατο ποσοστό της έκπτωσης δεν μπορεί να υπερβαίνει το 25% της αξίας της κάρτας.

Όπως αναφέρεται, «οι εκπτώσεις θα παρέχονται ειδικά για το μήνα Απρίλιο 2013 στους κατόχους κυρωμένου στελέχους μηνιαίας κάρτας απεριορίστων διαδρομών και θα ισχύουν για όλες τις μηνιαίες κάρτες που θα ανανεωθούν στα εκδοτήρια των ΟΣΥ ΑΕ και ΣΤΑΣΥ ΑΕ».

«Οι παραπάνω εκπτώσεις δεν θα παρέχονται σε περιπτώσεις έκδοσης νέων μηνιαίων καρτών απεριορίστων διαδρομών» επισημαίνει το υπουργείο.

«Για τυχόν μηνιαία κουπόνια που πωλήθηκαν μέχρι τις 25.3.2013 χωρίς την παροχή έκπτωσης θα πρέπει οι αρμόδιες υπηρεσίες των ΟΣΥ ΑΕ και ΣΤΑΣΥ ΑΕ να μεριμνήσουν για την καταγραφή των αριθμήσεων τους και να οργανώσουν τη διαδικασία παροχής των ανωτέρω εκπτώσεων σε περίπτωση επανεμφάνισης του επιβάτη» υπογραμμίζεται.

«Η ρύθμιση που αφορά την παροχή έκπτωσης στους κατόχους ετησίων καρτών απεριορίστων διαδρομών θα εφαρμοστεί από τον ΟΑΣΑ για το σύνολο του έτους, με την έκδοση αντίστοιχης απόφασης του ΔΣ του οργανισμού» καταλήγει το υπουργείο.