3 Δεκεμβρίου 2012

Ν. Σαράντης: Αναγκαίες οι πολύμορφες κινητοποιήσεις Αυτοδιοίκησης, εργαζομένων και πολιτών

Την πρόταση να δρομολογηθούν δυναμικές κινητοποιήσεις από την πλευρά των δημάρχων κατέθεσε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΕ ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής Ν. Σαράντης. 


Ειδικότερα εισηγήθηκε οι κινητοποιήσεις να διαρθρωθούν σε τρίσ επίπεδα: Κεντρικές κινητοποιήσεις μέσω της ΚΕΔΕ, κινητοποιήσεις σε κάθε ΠΕΔ και  κινητοποιήσεις ανά δομές (ΚΑΠΗ, Παιδικοί Σταθμοί, Βοήθεια στο Σπίτι). Στην τελευταία αυτή κατηγορία προτείνεται οι κινητοποιήσεις να πραγματοποιηθούν με τη   συμμετοχή των ωφελούμενων πολιτών. 

Ο πρόεδρος της Ν. Σαράντης προσδιόρισε και τις θέσεις που ελήφθησαν κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης της ΠΕΔΑ. Μεταξύ άλλων υπογράμμισε ότι οι δήμαρχοι της Αττικής είναι αντίθετοι στην επιβολή καθεστώτος επιτροπείας στους δήμους, στις μεθοδεύσεις απαξίωσης του ρόλου και της λειτουργίας των αιρετών και στις απολύσεις προσωπικού. 

Αναφερόμενος στις περικοπές των οικονομικών της Αυτοδιοίκησης υπογράμμισε ότι πρόκειται για  εξέλιξη που  προϊδεάζει για μια μελλούμενη αλλαγή του Νόμου και την επίσημη περικοπή των ΚΑΠ, ώστε η Αυτοδιοίκηση να τελεί υπό μόνιμο και ασφυκτικό πλέον  καθεστώς ομηρίας και επαιτείας. 

 Αναλυτικά η ομιλία του προέδρου της ΠΕΔΑ Ν. Σαράντη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.