23 Δεκεμβρίου 2012

Ό ,τι σου περισσεύει κάποιος το χρειάζεται

«Ό,τι σου περισσεύει, κάποιος το χρειάζεται». Με το σύνθημα αυτό σήμερα  Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012 , από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, ο  Κόμβος Αλληλοβοήθειας Πολιτών του Δήμου Αθηναίων, υποδέχεται τις προσφορές των πολιτών σε είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία στη συνέχεια θα διανεμηθούν σε οικογένειες που δεν έχουν πρόσβαση σε απαραίτητα είδη για την καθημερινή τους διατροφή και διαβίωση.

Στα είδη που συγκεντρώνονται  με βάση τις καταγεγραμμένες ανάγκες, είναι τρόφιμα μακράς διάρκειας, ρούχα και είδη πρώτης ανάγκης (κουβέρτες,  είδη προσωπικής υγιεινής κλπ), παιχνίδια, παιδικά και βρεφικά κρεβάτια.


Αλλά η προσφορά δεν σταματά εδώ. Γιατί καθημερινά, από Δευτέρα έως Παρασκευή, όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να τηλεφωνούν στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας Πολιτών, στο 15422, δηλώνοντας την προσφορά τους.

Ο Κόμβος Αλληλοβοήθειας Πολιτών  ξεκίνησε την πιλοτική λειτουργία του στις 16 Ιουλίου του 2012. Αποτελεί τμήμα της Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Αθηναίων και λειτουργεί υποστηρικτικά και  σε αρμονία με όλες τις υπηρεσίες Κοινωνικού Σκοπού που δραστηριοποιούνται στην πόλη της Αθήνας.

Στόχος του είναι η συλλογή και η διάθεση αγαθών σε άπορα άτομα και οικογένειες, που δεν έχουν πρόσβαση σε όσα είναι χρήσιμα για την καθημερινή διατροφή και διαβίωσή τους.

Μέχρι σήμερα, ο Κόμβος έχει εξυπηρετήσει:
1.005 δικαιούχους, οι οποίοι έχουν παραλάβει από15 κιλάτρόφιμα ο καθένας από είδη όπως: ζυμαρικά, ρύζι, όσπρια, κονσέρβες μαγειρεμένου φαγητού, γάλα εβαπορέ, φρέσκο χυμό πορτοκάλι κ.α.
550 οικογένειες, οι οποίες έχουν παραλάβει από τρεις σακούλες τρόφιμα και φρέσκο χυμό πορτοκάλι, μέσω του δικτύου του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών,το Χαμόγελο του Παιδιού, όπου παραδόθηκαν παιδικά και βρεφικά γάλατα και κρέμες σε σκόνη καθώς και 480 φιάλες με φρέσκο χυμό πορτοκάλι,την Κιβωτό του Κόσμου, όπου παραδόθηκαν 360 φιάλες με φρέσκο χυμό πορτοκάλι,το Ίδρυμα Ανιάτων, όπου παραδόθηκαν 720 2κιλες κονσέρβες με μαγειρεμένο φαγητό,220 λίτρα ελαιόλαδο,552 κιλά μακαρόνια, το Κοινωνικό Φαρμακείο με φάρμακα που είχαν ενημερώσει ότι χρειάζονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.