14 Δεκεμβρίου 2012

Εγκαινιάστηκε το Ψυχοπαιδαγωγικό Κέντρο Παιδιού και Οικογένειας ''ΠΝΟΗ''

Τα εγκαίνια μια νέας σημαντικής δομής που προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες στις οικογένειες, του Ψυχοπαιδαγωγικού Κέντρου Παιδιού και Οικογένειας “ΠΝΟΗ” πραγματοποίησαν ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής και η Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση ΕΔΡΑ το απόγευμα της Τετάρτης 12 Δεκεμβρίου.

Το Κέντρο στεγάζεται στον ισόγειο χώρο κτιρίου, τον οποίο παραχώρησε ο Δήμος στην οδό Σαλαμίνος 11. Το συγκεκριμένο ακίνητο χώρος περιήλθε πριν από χρόνια στο Δήμο μέσα από κληροδότημα αλλά παρέμενε αναξιοποίητος και σε κακή κατάσταση.

Ωστόσο, ο Δήμος σε συνεργασία με την ΕΔΡΑ προχώρησε στη διαμόρφωση των χώρων που σήμερα έχουν μεταμορφωθεί σε μια ζεστή παιδική φωλιά έτοιμη να υποδεχτεί τους γονείς και τα παιδιά τους.
Η εκδήλωση των εγκαινίων ξεκίνησε με τον αγιασμό από τον παριστάμενο ιερέα ο οποίος στη συνέχεια δεν παρέλειψε να επαινέσει το Δήμο για την πρωτοβουλία του.


Ο Δήμαρχος της πόλης, κ. Παντελής Βλασσόπουλος, εξέφρασε την ικανοποίηση του για αυτή τη νέα δράση αλλά και τη διαμόρφωση και αξιοποίηση ενός μέχρι πρότινος εγκαταλελειμμένου ακινήτου. Ο κ. Βλασσόπουλος ανέφερε και τις άλλες ενέργειες και δράσεις που έχει αναπτύξει η Δημοτική Αρχή για την ενίσχυση των κοινωνικής υπηρεσιών όπως την αναβάθμιση των δημοτικών ιατρείων της πόλης και τη δημιουργία κοινωνικού φαρμακείου. Σχετικά με το Ψυχοπαιδαγωγικό Κέντρο είπε πως αποτελεί μια νέα δομή που έρχεται να καλύψει έναν τομέα στον οποίο δεν υπήρχε κάποια δημοτική δραστηριότητα. “Σε αυτές τις δύσκολες ημέρες το Δημοτικό Συμβούλιο θα είναι σύσσωμο δίπλα σας” διαβεβαίωσε ο κ. Βλασσόπουλος τους υπεύθυνους του Κέντρου.

Η πρόεδρος του Δ.Σ. της ΜΚΟ ΕΔΡΑ κα Μαρία Κεράσογλου απευθυνόμενη προς τον Δήμαρχο και τους άλλους Δημοτικούς Συμβούλους ανέφερε πως ο κόσμος έχει εναποθέσει πλέον τις ελπίδες του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και περιμένει πολλά από τους αιρετούς. Όπως σημείωσε αυτό είναι το 11ο Ψυχοπαιδαγωγικό Κέντρο που δημιουργεί η ΕΔΡΑ και μέσα από τα οποία εξυπηρετούνται περίπου 650 παιδιά ενώ άλλα 150 είναι σε λίστα αναμονής.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ακόμα ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Ηράκλειο Ανθρώπινη Πόλη”, κ. Νίκος Μπάμπαλος, ο οποίος ευχήθηκε η δομή αυτή να αποτελέσει μια τομή στις κοινωνικές δομές του Δήμου. Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, κα Μαρία Γαλακτοπούλου παρατήρησε με ικανοποίηση πως ήδη αυτές τις πρώτες ημέρες λειτουργίας του Κέντρου υπάρχει σημαντική ανταπόκριση από την τοπική κοινωνία.          

Τέλος ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης και Υποδομών, κ. Γιώργος Βλαντής  στάθηκε και αυτός στο έργο διαμόρφωσης του χώρου  και αποκάλυψε πως ετοιμάζεται άλλος ένας δημοτικό ακίνητο στην οδό Κύπρου για να στεγαστεί εκεί Κέντρο Ημέρας πάλι σε συνεργασία με την ΕΔΡΑ.

Μετά τους χαιρετισμούς ο Δήμαρχος, μαζί με τους υπόλοιπους επισήμους, έκοψε την καθιερωμένη κορδέλα των εγκαινίων με την ευχή όλων το Κέντρο να φέρει μια άλλη “Πνοή” στην πόλη.
Πέρα από τους προαναφερθέντες το παρών στην εκδήλωση έδωσαν ο Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου κ. Πασχάλης Γονατάς, η πρώην Δημοτική Σύμβουλος και υπεύθυνη του Τομέα Παιδείας της παράταξης “Ηράκλειο Ανθρώπινη Πόλη”, κα Δέσποινα Αϊβατζίδου, ο Διευθυντής του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου Αττικής, κ. Θανάσης Μπούρας, καθώς και εκρπόσωποι του Σώματος Εθελοντών του Δήμου.

Παρόντες ήταν ακόμα οι εργαζόμενοι του Κέντρου και αρκετοί γονείς με τα παιδάκια τους που είχαν την ευκαιρία να ψυχαγωγηθούν στους όμορφα διακοσμημένους χώρους του Κέντρου.  

Χρήσιμες πληροφορίες
Το Ψυχοπαιδαγωγικό Κέντρο Παιδιού και Οικογένειας προσφέρει ειδικά προγράμματα λογοθεραπείας, εργοθεραπείας, ειδικής διαπαιδαγώγσης καθώς και ψυχολογικής στήριξης και συμβουλευτικής παιδιού και οικογένειας. Οι υπηρεσίες παρέχονται με την κάλυψη των ασφαλιστικών ταμείων των εξυπηρετούμενων μελών και των οικογενειών τους χωρίς την επιπλέον οικονομική τους συμμετοχή δωρεάν για τους άπορους και τους ανασφάλιστους.
Πληροφορίες για εγγραφή και συμμετοχή στα προγράμματα καθημερινά Δευτέρα έως Παρασκευή από 13.00 έως 21.00 στη διεύθυνση Σαλαμίνος 11, Ηράκλειο ΤΚ 14122. Τηλέφωνο/Φαξ: 210-2834740. Email: pnoe.hrakleio@gmail.com  

ΧΤΥΠΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.