5 Δεκεμβρίου 2012

ΕτΠ: 2012 Thesis Competition

Στο πλαίσιο της τελευταίας συνόδου της ολομέλειας της Επιτροπής των Περιφερειών, την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012, πραγματοποιήθηκε η επίσημη τελετή απονομής των βραβείων του Thesis Competition για το 2012.

Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός επιβραβεύει  διδακτορικές διατριβές  που δίνουν έμφαση στην τοπική και περιφερειακή διάσταση   της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Τα βραβεία απένειμαν στους διακριθέντες ο πρόεδρος της Επιτροπής των Περιφερειών  (ΕτΠ) Ramón Luis Valcárcel και ο πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής και πρόεδρος της αντιπροσωπείας της Επιτροπής των Περιφερειών της Κύπρου Γεώργιος Γεωργίου.

Το πρώτο βραβείο απονεμήθηκε στον Dr. Philipp Studinger από το πανεπιστήμιο της Konstanz  (Γερμανία), για την εργασία του αναφορικά  με την ανάπτυξη των περιφερειακών γραφείων στις Βρυξέλλες. Η εργασία διερευνά το ρόλο και τα καθήκοντα που έχουν τα περιφερειακά γραφεία πληροφοριών στις Βρυξέλλες και την εξέλιξη τους τα τελευταία 25 χρόνια. Όπως υπογραμμίζει  ο συγγραφέας  τα γραφεία αυτά διαδραματίζουν κεντρικό  ρόλο  στην Ευρώπη, στο σύστημα της πολυεπίπεδης διακυβέρνησης και αντικατοπτρίζουν τη μια όψη της υποεθνικής εμπλοκής στις ευρωπαϊκές υποθέσεις .

Τέσσερα ακόμη βραβεία αξίας  δόθηκαν για τη διατριβή τους σε ακαδημαϊκούς ερευνητές από το Βέλγιο, τη Γαλλία και την Πολωνία. Πιο συγκεκριμένα δόθηκαν στους:

Dr. Jana Deforche, από το πανεπιστήμιο Antwerp (Βέλγιο), για τη διατριβή της  αναφορικά με τις  περιφερειακές στρατηγικές στο πλαίσιο πολυεπίπεδων πολιτικών: συγκριτική ανάλυση της Βαλλονίας, της Καταλονίας, της Βάδης-Βυρτεμβέργης και  της Σκωτίας
Dr. Sander Happaerts, από το πανεπιστήμιο Leuven (Βέλγιο), για τη διατριβή του αναφορικά με τη  βιώσιμη ανάπτυξη ανάμεσα στις διεθνείς και εγχώριες δυνάμεις:  Μια συγκριτική ανάλυση των υποεθνικών πολιτικών
Dr. Guillaume Vergnaud, από το πανεπιστήμιο της Lyon  (Γαλλία)
Dr. Barbara Sawicz από το Ινστιτούτο Διαχείρισης Κινδύνων της Βαρσοβίας (Πολωνία) για τη διατριβή της σχετικά με την επιρροή της περιφερειακής πολιτικής της ευρωπαϊκής ένωσης στη διαδικασία σύγκλισης των περιφερειών της

Στo φετινό διαγωνισμό υποβλήθηκαν περισσότερες από 150 διατριβές.

 .localit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.