30 Νοεμβρίου 2012

Πανλεσβιακή Ένωση Νέας Ιωνίας και Ηρακλείου Αττικής

Εκδήλωση για τα 100 χρόνια λευτεριάς της Λέσβου στη Ν. Ιωνία

Η Πανλεσβιακή Ένωση Ν. Ιωνίας και Ηρακλείου Αττικής τίμησε το γεγονός της απελευθέρωσης της Λέσβου στον ασφυκτικά γεμάτο, από μέλη και φίλους του Συλλόγου, χώρο του Συνεδριακού Κέντρου Ν. Ιωνίας.

Το απόγευμα του Σαββάτου 24 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε μία προσεγμένη εκδήλωση μνήμης και τιμής για τα 100 χρόνια από τη απελευθέρωση της Λέσβου (8 Νοεμβρίου 1912) υπό τον ναύαρχο του ελληνικού στόλου, Παύλο Κουντουριώτη. 


Ομιλητής της βραδιάς ήταν ο συντοπίτης κ. Άρης Κυριαζής (συγγραφέας-ερευνητής) που εξιστόρησε με γλαφυρό τρόπο πως διαδραματίστηκαν τα γεγονότα της απελευθέρωσης.

Την εκδήλωση πλαισίωσαν με τραγούδια και χορούς από τη Λέσβο, η Χορωδία Παραδοσιακού Τραγουδιού του Δήμου Ν. Ιωνίας υπό τη διεύθυνση του κ. Βαγγέλη Σαραντίδη και το Χορευτικό Τμήμα της Πανλεσβιακής Ένωσης Ν. Ιωνίας & Ηρακλείου Αττικής, υπεύθυνη του οποίου είναι η κα Μαρία Αναγνώστου.

Με την παρουσία τους τίμησαν αρκετοί εκπρόσωποι τοπικών φορέων και Συλλόγων.  Επίσης παρευρέθηκε ο Δήμαρχος  Νέας Ιωνίας, κ. Ηρακλής Γκότσης, ο Αντιπρόεδρος του ΟΠΑΝ, κ. Τάκης Κωστιδάκης, ο Δημοτικός Σύμβουλος της αντιπολίτευσης κ. Μιλτιάδης Καναβός και από το Ηράκλειο η Δημοτική Σύμβουλος και Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου, κα Μαριάννα Ζούρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.