30 Νοεμβρίου 2012

Στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης οι απευθείας αναθέσεις δημοσίων έργων
Την παρέμβαση του οικονομικού εισαγγελέα Σπύρου Μουζακίτη προκάλεσαν τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για σωρεία περιστατικών απευθείας αναθέσεων δημοσίων έργων.
Ο κ. Μουζακίτης έπειτα από το δημοσίευμα της εφημερίδα "Καθημερινή" στις 17 Νοεμβρίου διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για να διαπιστωθεί πόσες από τις περιπτώσεις που παρουσιάστηκαν ως "κατεπείγουσας ανάγκης" ήταν πραγματικές και πόσες όχι.


Ο αναπληρωτής εισαγγελέας οικονομικού εγκλήματος ζήτησε από την η Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων τα αντίγραφα των φακέλων τόσο των υποθέσεων που απορρίφθηκαν, όσο και αυτών που τελικά προχώρησαν, προκειμένου να εξακριβώσει αν, σε κάποια υπόθεση, έχει τελεστεί το αδίκημα της απόπειρας απάτης σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου.

Όπως σημειώνει η Αρχή, έχει εκδώσει 85 απορριπτικές αποφάσεις για προμήθειες που επιχειρήθηκαν να γίνουν με απευθείας αναθέσεις. Σύμφωνα με τα στοιχεία, τη μερίδα του λέοντος στις αποφάσεις για απευθείας αναθέσεις έχει ο χώρος της Υγείας και ακολουθεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.