30 Νοεμβρίου 2012

Ο μετασχηματισμός του ΣΥΡΙΖΑ στο επίκεντρο συνέλευσης των μελών του στο Ηράκλειο Αττικής

“Πάντρεμα” ιδεολογιών με στόχο μια κυβέρνηση της Αριστεράς

Στην τελική ευθεία βρίσκεται το εγχείρημα της μετατροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ σε ένα ενιαίο κομματικό σχηματισμό με την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη στο ΣΕΦ από  30  Νοεμβρίου έως και τις 2 Δεκεμβρίου να αποτελεί ένα κρίσιμο βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση.


Εν όψει αυτού του σημαντικού ραντεβού οι τοπικές οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ την περασμένη εβδομάδα συζήτησαν σε ανοιχτές Γενικές Συνελεύσεις το Σχέδιο Διακήρυξης της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης και εξέλεξαν δια κάλπης τους αντιπροσώπους τους  σε αυτήν. Αυτή η διαδικασία ακολουθήθηκε και στο Ηράκλειο Αττικής όπου η Συνέλευση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο “Ηλέκτρα Αποστόλου” του Δήμου και οι εκλογές την Κυριακή 25 Νοεμβρίου στην έδρα της τοπικής οργάνωσης στην οδό Κουντουιρώτου. Εισηγητές στη Συνέλευση του Ηρακλείου ήταν ο Βουλευτής Επικρατείας του κόμματος, κ. Δημήτρης Τσουκαλάς και το μέλος της Γραμματείας της ΑΚΟΑ, κ. Πάνος Λάμπρου.

Το καλωσόρισμα των μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ έγινε από τον πρώην Γραμματέα της Τοπικής Οργάνωσης του Συνασπισμού, κ. Παναγιώτη Πλούμη, που ανέλαβε να ξεκαθαρίσει τα διαδικαστικά τόσο της Συνέλευσης όσο και της ψηφοφορίας της Κυριακής.  Έπειτα  έναν σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Γραμματέας της Οργάνωσης, κ. Χάρης Λευκιμμιάτης, ο οποίος υπογράμμισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ διευρύνει διαρκώς την απήχησή του στην ελληνική κοινωνία και έχει καταστεί η πρώτη δύναμη της Αριστεράς σε ολόκληρη την Ευρώπη. Αυτό οφείλεται, σύμφωνα με τον ίδιο, στο συνδυασμό πολιτικού προγραμματικού λόγου και κινηματικής δράσης που επιδεικνύει ο ΣΥΡΙΖΑ.

• “Το έναυσμα για να συμπαρασύρουμε τον κόσμο”
Για τον κ. Δημήτρη Τσουκαλά η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη θα δώσει την ευκαιρία στον κόσμο να καταλάβει ποια είναι η ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ που αποτελεί, όπως πρόσθεσε, τη μοναδική ελπίδα για να ξεφύγει η χώρα από το τέλμα στο οποίο βρίσκεται σήμερα. “Θα μας δώσει το έναυσμα για να γίνουμε περισσότεροι, για να συμπαρασύρουμε τον κόσμο και να τελειώνουμε με αυτούς τους κυρίους” τόνισε. Ως στόχο της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης έθεσε να έρθουν κοντά όλοι αυτοί πολίτες  που έχουν ενταχθεί στο κόμμα τον τελευταίο χρόνο και οι οποίοι προέρχονται από διαφορετικά ιδεολογικά και κοινωνικά στρώματα. Αναφερόμενος στις περιβόητες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως αποτελούνται από ανθρώπους με τεράστιο ιδεολογικό υπόβαθρο που μπορεί να έχουν μεγάλες ιδεολογικές διαφορές μεταξύ τους αλλά κάνουν διεξοδικό διάλογο για να βρουν την κοινή συνισταμένη. 

Στη συνέχεια ο Βουλευτής αναφέρθηκε στην τρέχουσα πολιτική και κοινωνική επικαιρότητα τονίζοντας πως το χρέος δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί ακόμα και αν οι μισθοί μηδενιστούν και καταγγέλοντας πως η χώρα μας έχει καταστεί το καλύτερο πιόνι της Γερμανίας η στρατηγική της οποίας στοχεύει στο να γίνει παγκόσμια υπερδύναμη με κράτη-προτεκτοράτα. Ο ίδιος επανέλαβε τη δέσμευση του κόμματος πως τα μνημόνια θα καταργηθούν με ένα άρθρο και δεν θα πληρωθεί το λεγόμενο “επαχθές χρέος”, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη να εφαρμοστεί στην χώρα ένα νέο παραγωγικό μοντέλο χωρίς μνημονιακές πολιτικές λιτότητας. 

• “Έτοιμοι για κυβέρνηση της Αριστεράς αλλά μαζί με τον κόσμο”
Ο κ. Λάμπρου είπε πως μέχρι πριν 2-3 χρόνια τον ίδιο και τον κ. Τσουκαλά (που προέρχεται από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ) χώριζε το... χάος. “Τώρα όμως έχουμε έρθει κοντά και αυτό δείχνει πως επιτεύχθηκε  σε μεγάλο βαθμό στην πράξη η ενότητα δυνάμεων της Αριστεράς σε αντίθεση με το παρελθόν που το συζητούσαμε και μετά γινόταν διάσπαση” συμπλήρωσε.

Ο ομιλητής υποστήριξε πως ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να αναλάβει τις ευθύνες διακυβέρνησης της χώρας αλλά με μια σημαντική προϋπόθεση, να έχει τον μαζί του τον κόσμο. “Μια κυβέρνηση της Αριστεράς δεν θα τα καταφέρει αν δεν είναι ο κόσμος στους δρόμους” δήλωσε. Μετά τις ομιλίες των εισηγητών ο λόγος δόθηκε στα μέλη του ακροατηρίου για να εκφέρουν τις απόψεις τους. Μεταξύ των παραβρεθέντων ήταν και ο πρώην Δήμαρχος Ηρακλείου, κ. Γιώργος Γρηγοριάδης, ενώ απούσα λόγο σοβαρού οικογενειακού προβλήματος ήταν η επικεφαλής της παράταξης “Δίκτυο Πολιτών” (που στηρίζεται το από ΣΥΡΙΖΑ), κα Ειρήνη Κατσινοπούλου.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.