Υλικά για 4 άτομα
Προετοιμασία 10 λεπτά
Μαγείρεμα 15 λεπτά
Σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά, ρίχνουμε την πέστροφα σε κομμάτια και πασπαλίζουμε με τους σπόρους γλυκάνισου. Ανακατεύουμε προσεκτικά και ξαναβάζουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το κοφτό μακαρονάκι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.
Προετοιμασία 10 λεπτά
Μαγείρεμα 15 λεπτά
Υλικά
-400 γρ. μακαρονάκι κοφτό
-2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-1 μέτρια μαραθόριζα, κομμένη σε λεπτές ροδέλες καθαρισμένη από φλούδες και ίνες
-3 κρεμμυδάκια φρέσκα μέτρια (και το πράσινο μέρος) ψιλοκομμένα
-1/2 φλιτζάνι κρασί λευκό ξηρό
-2 φιλέτα πέστροφα καπνιστή
-1/2 κουτ. γλυκού σπόροι γλυκάνισου ελαφρώς κοπανισμένοι
-αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Eκτέλεση
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό, σύμφωνα
με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην
άκρη. Ζεσταίνουμε σε φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα το ελαιόλαδο και
σοτάρουμε τη μαραθόριζα με τα κρεμμυδάκια, για 2-3 λεπτά, μέχρι να
μαραθούν.-2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-1 μέτρια μαραθόριζα, κομμένη σε λεπτές ροδέλες καθαρισμένη από φλούδες και ίνες
-3 κρεμμυδάκια φρέσκα μέτρια (και το πράσινο μέρος) ψιλοκομμένα
-1/2 φλιτζάνι κρασί λευκό ξηρό
-2 φιλέτα πέστροφα καπνιστή
-1/2 κουτ. γλυκού σπόροι γλυκάνισου ελαφρώς κοπανισμένοι
-αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά, ρίχνουμε την πέστροφα σε κομμάτια και πασπαλίζουμε με τους σπόρους γλυκάνισου. Ανακατεύουμε προσεκτικά και ξαναβάζουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το κοφτό μακαρονάκι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.