19 Μαΐου 2014

Μπάμπαλος vs Βλασσόπουλος

Στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών την Κυριακή 25 Μαΐου θα λύσουν τις διαφορές τους ο κ. Νίκος Μπάμπαλος και ο κ. Παντελής Βλασσόπουλος στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής.

Επιβεβαιώνοντας μια ακόμα πρόβλεψη μας, ο κ. Μπάμπαλος πήρε την πρώτη θέση με 28,21% βελτιώνοντας κατά 8 ποσοστιαίες μονάδες την επίδοση του 2010 και πλέον προβάλλει ως φαβορί για να πάρει το Δήμο στην τρίτη απόπειρα.


Από την άλλη πλευρά ο κ. Βλασσόπουλος και αυτός βελτίωσε την επίδοση του 2010 κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες (25,62% έναντι 22,32%) παρά το γεγονός πως δεν είχε μαζί του τον κ. Γιώργο Βλαντή αλλά και μια σειρά άλλων στελεχών.

Από εκεί και πέρα οι υπόλοιποι συνδυασμοί κινήθηκαν σε ρηχά νερά. Το “Δίκτυο Πολιτών”, που είχε τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, ισχυροποίησε την παρουσία του σε σχέση με τις εκλογές του 2010 (από 5,49% έπιασε 13,58%) αλλά βρέθηκε πολύ μακριά από τα ποσοστά που είχε πάρει το κόμμα στην πόλη στις εκλογές του 2012 (34,19%).

Απογοητευτικά κρίνονται τα ποσοστά των πρώην Δημάρχων κ.κ. Μαστοράκου και Γεωργόπουλου όπως και της Λαϊκής Συσπείρωσης (που έχασε σχεδόν τη μισή της εκλογική δύναμη σε σχέση με το 2010).

Αντίθετα ο κ. Κυριάκος Κουτρούλης στην πρώτη αυτοτελή του παρουσία ως υποψηφίου Δημάρχου κατέγραψε ένα υπολογίσιμο 8,45 περνώντας στην τέταρτη θέση.

Ικανοποιημένοι πρέπει να είναι και οι υπεύθυνοι του συνδυασμού Ρήξη και Ανατροπή (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) που εμφανίστηκε λίγους μήνες πριν τις εκλογές αλλά πήρε  3,22%.

Αξίζει να αναφερθεί πως σε υψηλά επίπεδα κυμάνθηκε η συμμετοχή των κατοίκων του Ηρακλείου φτάνοντας το 67% ξεπερνώντας και τις εκλογές του 2010 που ήταν 63%.

Απομένει πλέον να δούμε τις στρατηγικές και τακτικές των δύο πρώτων συνδυασμών αυτές τις τελευταίες ημέρες του προεκλογικού αγώνα όπως βέβαια και τη στάση που θα κρατήσουν οι υπόλοιπες παρατάξεις.


 http://syneidisi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.