24 Μαρτίου 2014

Οι πρώτοι 30 υποψήφιοι από τον Κ.Κουτρούλη

Για «ανίερες συμμαχίες» έκανε λόγο ο υποψήφιος Δήμαρχος Ηρακλείου Κυριάκος Κουτρούλης, αναφερόμενος στο προεκλογικό δημοτικό σκηνικό. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου όπου παρουσιάστηκαν οι πρώτοι 30 υποψήφιοι καθώς και τα βασικά σημεία των θέσεων και του προγράμματος της παράταξης «Πνοή – Ηράκλειο», ο επικεφαλής της κίνησης απαντώντας σε σχετική ερώτηση της «Ζω» και του zonews.gr τι ακριβώς εννοεί μ’ αυτήν τη φράση, σημείωσε ότι «τα σχήματα τα οποία θα κατέβουν στις εκλογές, κατά την εκτίμηση τη δική μου, δεν έχουν οριστικοποιηθεί. Όταν λοιπόν οριστικοποιηθούν, τις ανίερες συμμαχίες θα τις πω με το όνομά τους. Περιμένω να οριστικοποιηθούν τα σχήματα». 

Θέσεις και πρόγραμμα

Ο Κυριάκος Κουτρούλης, εκτός από την παρουσίαση των 30 πρώτων υποψηφίων, έκανε και μια συνολική αναφορά στα βασικά σημεία του προγράμματος του, σε σχέση με τα κομβικά ζητήματα του Ηρακλείου, ενώ αναφέρθηκε και επιγραμματικά ανά περιοχή και συνοικία της πόλης.
Συγκεκριμένα αναφερόμενος στο κομμάτι της διαμπερούς κυκλοφορίας του κέντρου (η οποία ως γνωστόν τερματίστηκε την περίοδο του 2004 με την κατασκευή του ανοικτού θεάτρου κτλ) τόνισε ότι πρόκειται για ένα ζήτημα που δεν μπορεί να πάρει την απόφαση μια δημοτική αρχή, αλλά οι ίδιοι οι Ηρακλείωτες και δήλωσε πως στην περίπτωση που εκλεγεί δημοτική αρχή η «Πνοή Ηράκλειο» θα κάνει τοπικό δημοψήφισμα.
Για τη λεωφόρο Ηρακλείου σημείωσε πως από την στιγμή που μέχρι και μόλις πριν 15 χρόνια το ελληνικό κράτος έδινε άδειες οικοδόμησης, για τα επίμαχα κομμάτια που σε περίπτωση διαπλάτυνσης θα έπρεπε να απαλλοτριωθούν, δεν είναι δυνατό τώρα να γίνουν απαλλοτριώσεις. Ο ίδιος πρότεινε να εξεταστεί σοβαρά το ενδεχόμενο να υπάρξει αναμόρφωση της Ηρακλείου στο πλάτος που υπάρχει στη Νέα Ιωνία, κάτι που δεν απαιτεί απαλλοτριώσεις.
Για το κτήμα Φιξ, τόνισε πως χρειάζεται πίεση από το Δήμο και υπενθύμισε την πρωτοβουλία της «Πνοή Ηράκλειο» προς την Περιφέρεια, τονίζοντας πως καλά κάνει η Περιφέρεια και δίνει εκατομμύρια ευρώ για να φτιαχτούν γήπεδα ποδοσφαίρου, αλλά παράλληλα δεν είναι δυνατόν να μην δίνονται τα χρήματα για το Φιξ. Όπως είπε η Περιφέρεια οφείλει να αναλάβει αυτό το κόστος και να καταθέσει τα χρήματα στο Παρακαταθηκών και Δανείων.
Για το ΟΤ 216 στην Πεύκων ήταν κάθετα αρνητικός στο να δημιουργηθεί αναψυκτήριο. Όπως είπε υπάρχει νόμος που απαγορεύει τη λειτουργία αναψυκτηρίου σε απόσταση μικρότερη των 150 μέτρων από σχολείο και τώρα έρχεται η δημοτική αρχή να φτιάξει αναψυκτήριο, το οποίο θα δώσει για 20 χρόνια σε ιδιώτη, ακριβώς απέναντι από τα σχολεία της Πεύκων. Για τη δημιουργία κολυμβητηρίου είπε ότι αυτό μπορεί να γίνει εντός του υπάρχοντος κτίσματος που υπάρχει στη γωνία του ΟΤ 216, ενώ δήλωσε με έμφαση πως «μαζεύτηκαν 2500 υπογραφές για να γίνει το πάρκο, τώρα μαζέψαμε και πάλι 2500 υπογραφές, δεν πρόκειται να καταστραφεί ούτε ένα μέτρο πρασίνου».
Για την Πλαπούτα, υπογράμμισε ότι δεν είναι ένας δρόμος για φορτηγά, αλλά ένας εσωτερικό δρόμος του Ηρακλείου. Όπως είπε οι όμοροι Δήμοι έχουν φροντίσει με κυκλοφοριακές ρυθμίσεις να προστατέψουν και να θωρακίσουν το εσωτερικό τους, κάτι που δεν έχει κάνει ο Δήμος Ηρακλείου, φέρνοντας ως παράδειγμα την κίνηση από το The Mall, η οποία πέφτει στο Ηράκλειο. Για την αποτροπή της διέλευσης φορτηγών από την Πλαπούτα πρότεινε την δημιουργία κυκλικών κόμβων.
Αναφερόμενος στην Καθαριότητα, αφού σημείωσε πως στο Ηράκλειο δεν υπάρχει ούτε καθαριότητα, ούτε φωτισμός, συμπλήρωσε πως υπάρχει σχέδιο να δοθεί η καθαριότητα σε ιδιώτες, σύμφωνα με συγκεκριμένο σχέδιο. Ο Κ.Κουτρούλης τόνισε ότι τα χρήματα υπάρχουν από τα ανταποδοτικά τέλη και αυτά αγγίζουν τα 8 εκ. ευρώ., αλλά η δημοτική αρχή άφησε τον στόλο των απορριμματοφόρων να ρημάξει, και απογύμνωσε την υπηρεσία Καθαριότητας με τις μετατάξεις.
Μάλιστα έκανε λόγο και για τοπικά συμφέροντα, τα οποία μαζί «με αυτούς που διαφεντεύουν την Ελλάδα» θέλουν «να ιδιωτικοποιήσουν την καθαριότητα για να κερδίσουν και να στερήσουν από το Δήμο τα ανταποδοτικά τέλη, θέλουν να μας πάρουν τα ανταποδοτικά τέλη ή αυτά να μην πηγαίνουν στην καθαριότητα, αλλά σ’ άλλες δραστηριότητες για να μην χρηματοδοτεί τους Δήμους το κεντρικό κράτος».
Σύμφωνα με τον ίδιο «αυτός είναι ο λόγος που αυτές οι εκλογές είναι κρίσιμες. Ποιοι θα βρεθούν στο τιμόνι του Δήμου; Ποιοι Δήμαρχοι; Αυτοί που προσπαθούν να αναδεχθούν σήμερα με ανίερες συμμαχίες για να υπηρετούν το δόγμα του Yes men; Που θα λένε «τι να κάνουμε το λέει ο νόμος». Ή οι δήμαρχοι που θα μπουν μπροστά με τους πολίτες και δεν θα επιτρέψουν οι Δήμοι να ξεπουληθούν».
Όπως είπε «οι πολίτες οφείλουμε να ενημερωνόμαστε. Οφείλουμε να βλέπουμε τι κρύβεται πίσω από την έννοια καλό παιδί. Οφείλουμε να ξέρουμε τι κρύβεται πίσω από την έννοια κακό παιδί. Τι έκανε ο Κουτρούλης όταν ήταν αντιδήμαρχος 15 χρόνια ή 2 ή 1. Δεν μπορούμε να είμαστε άμοιροι ευθυνών. Ο πόλεμος είναι οικονομικός και τα συμφέροντα είναι πολλά. Και οι συμμαχίες οι ανίερες που εμφανίζονται και τις βλέπετε, άνθρωποι ετερόκλητοι, επώνυμοι κτλ συμμαχούν. Σας έχει προβληματίσει γιατί συμμαχούν; Δείτε τα πράγματα πιο βαθειά. Δείτε που οδηγείται η χώρα. Δείτε τι γίνεται παραμονές ευρωεκλογών. Το ξεροκόμματο που πετάνε στα σώματα ασφαλείας, τις καθαρίστριες που πετάνε στο δρόμο. Τέλειωσε το δεν ήξερα. Τώρα πλέον όλοι ξέρουμε».
Για τη δημοτική συγκοινωνία τόνισε πως δεν αποδόθηκαν ποτέ ευθύνες για την καταστροφή των λεωφορείων και μόλις τώρα λίγο πριν τις εκλογές ξεκίνησε ένα δρομολόγιο και αυτό υπολειτουργεί.
Για την κοινωνική πολιτική τόνισε πως πρέπει να ασκείται με διακριτικότητα και με σεβασμό στον πολίτη, κατηγορώντας τη δημοτική αρχή ότι διαχειρίζεται τη φτώχια.
Για τον Πολιτισμό έκανε λόγο για εκδηλώσεις «που κάνει ο Δήμαρχος χειραψίες», ενώ αναφερόμενος στον Αθλητισμό έκανε αναφορά στην πρόσφατη διένεξη που είχαν αθλητικά σωματεία του Ηρακλείου, λέγοντας ότι σ’ όλα πρέπει να υπάρχει ένα μέτρο δικαιοσύνης. Όπως είπε «κανένα σωματείο δεν είναι καλύτερο απ’ το άλλο, όλα τα σωματεία ξεκινάμε με την αρχή ότι παράγουν κάποιο έργο και παρέχουν άθληση σε παιδιά του Ηρακλείου. Δεν μπορούμε να κάνουμε διακρίσεις. Οι αντιπαλότητες δεν είναι κατανοητές. Οι άνθρωποι που παράγουν αθλητισμό, δεν μπορεί να παράγουν τέτοιες αντιπαλότητες».
Για τις γειτονιές
Αναφερόμενος στις συνοικίες του Ηρακλείου τόνισε πως στη χειρότερη κατάσταση βρίσκεται η Καναπίτσα, όπου έκανε λόγο για συνθήκες «του 1980». Ο Κ.Κουτρούλης έκανε αναφορά στα κυκλοφοριακά προβλήματα, στις μονοδρομήσεις, αντιδρομήσεις και δρόμους ήπιας κυκλοφορίας που πρέπει να γίνουν. Επίσης έκανε λόγο για υποβαθμισμένες περιοχές που δεν υπάρχει ούτε καν πεζοδρόμιο, και αναφέρθηκε σε καταστρεμμένες παιδικές χαρές.
Για το κέντρο του Ηρακλείου, αναφέρθηκε στο πως μπορούν να λειτουργήσουν οι κεντρικοί άξονες και έκανε λόγο για παράδοξο σ’ ότι αφορά την Χρυσανθέμων που θα έπρεπε να φθάνει στην Κύμης, ενώ είναι αδιάνοικτη. Αυτός είναι ο λόγος σύμφωνα με τον ίδιο, που υποφέρει η Πολυτεχνείου, η Ήρας κτλ. Όπως είπε πρέπει να υπάρχει ένας κεντρικός σχεδιασμός, απρόσωπος, βάση του ρυμοτομικού σχεδίου και να μην εξυπηρετούνται προσωπικά συμφέροντα.
Για το Παλαιό Ηράκλειο τόνισε πως «κάθε δημοτική αρχή πρέπει, οφείλει, να φθάνει στις παρυφές της πόλης και να μην μένει σε έργα βιτρίνας. Όπως είπε «εγώ ως αντιδήμαρχος έφθασα το 2005, το 2006 στη Γράμμου, έφθασα στο 4ο δημοτικό πίσω από τον Γαλαξία. Εκεί το 2005, αντίκρισα έναν γκρεμό και έγινε μετά ένας ωραίος πεζόδρομος. Στα έργα πρέπει να αξιοποιείται η περιφέρεια».
Για το Κάτω Ψαλίδι τόνισε πως έχει μεν δρόμους και πεζοδρόμια, αλλά τόνισε πως σε εσωτερικούς δρόμους υπάρχουν κατεστραμμένα πεζοδρόμια τα οποία γίνονταν χωρίς πρόγραμμα, έξω από σπίτια κατοίκων για ψηφοθηρικούς λόγους. Ο Κ.Κουτρούλης τόνισε πως στο Κάτω Ψαλίδι δεν υπάρχει παιδικός σταθμός και ούτε και ΚΑΠΗ και σύμφωνα με τον ίδιο δεν είναι δυνατόν να κάνουμε γιορτές 30 ημερών και να μην υπάρχει παιδικός σταθμός και ΚΑΠΗ σε μία περιοχή σαν το Κάτω Ψαλίδι και την Αγία Τριάδα, δηλώνοντας αποτελεί δέσμευση της «Πνοή Ηράκλειο» για την δημιουργία τους.
Για τον Πράσινο Λόφο τόνισε πως και εδώ γινόντουσαν πεζοδρόμια για ψηφοθηρικούς λόγους αποσπασματικά και ότι χρειάζονται τοπικές παρεμβάσεις με σχεδιασμό. Για το Άνω Ψαλίδι σημείωσε πως χρειάζεται μια επανεξέταση της κυκλοφοριακής ρύθμισης στην Αυγής.
Το ψηφοδέλτιο
Εξάλλου τη στήριξη των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στην «Πνοή Ηράκλειο» ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος Κώστας Καπουσίδης. Όπως τόνισε «οι Ανεξάρτητοι Έλληνες Ηρακλείου και κατ’ επέκταση και το κίνημα των ΑΝΕΛ εκτιμώντας τον ακομμάτιστο, υπερκομματικό χαρακτήρα της «Πνοή – Ηράκλειο στηρίζουμε» τον ανεξάρτητο, υπερκομματικό υποψήφιο Δήμαρχο Κυριάκο Κουτρούλη. Για τις ικανότητες του, την εμπειρία του, το ήθος του και τις γνώσεις που έχει για το Ηράκλειο».
Αναφερόμενος στο ψηφοδέλτιο ο Κυριάκος Κουτρούλης, τόνισε πως είναι πολυσυλλεκτικό και ότι ο καθένας έχεις τις προσωπικές κομματικές του απόψεις. «Είναι άνθρωποι που έχουν πείρα στα δημοτικά πράγματα, χωρίς να έχουν εκλεγεί ποτέ, είναι και άνθρωποι που δεν έχουν πείρα. Αλλά να ξέρετε ότι έχουν μία σκέψη τόσο καθαρή, που εάν δεν εκλεγούν θα είναι απουσία για τα δημοτικά πράγματα», ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους νέους και τις νέες που συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο.
Οι πρώτοι 30 υποψήφιοι της είναι οι παρακάτω:
1. Αϊβάζης Γιάννης, Πτυχιούχος Marketing και Επικοινωνίας
2. Ανδρεοπούλου Μαράνια, Πρώην Δημοτική υπάλληλος
3. Γκόλας Γιώργος, Πρώην Δημοτικός υπάλληλος
4. Εκκλησιάρχης Βασίλης, Συνταξιούχος Υπ. Οικονομικών
5. Ευθυμίου Λάμπρος, Ξεναγός – Επιμελητής Εθνικών Δρυμών και χώρων αναψυχής
6. Θεοφάνους Σοφία, Καθηγήτρια Αγγλικής Γλώσσας
7. Καλατζής Βασίλης, Υπάλληλος ΕΘΕΛ
8. Καράμπελας Μανώλης, Γιατρός Μαιευτήρας-Γυναικολόγος
9. Κατόπη Ρωξάνη, Δικηγόρος
10. Κουκουράκη –Κασβίκη Στέλλα, Εκπαιδευτικός
11. Κωνστάντη Φαίη, Ελεύθερος Επαγγελματίας
12. Κωνσταντινίδου Μίνα, Παρασκευάστρια Κωνσταντοπούλειου Νοσοκομείου «Η Αγία Όλγα»
13. Κώτση –Ρουγκανάκου Λαμπρινή, Ελεύθερος Επαγγελματίας
14. Λακαφώση Ιωάννα, Δικηγόρος
15. Μανωλοπούλου Αμαλία, Εκπαιδευτικός-Υποδιευθύντρια 4ου Γυμνασίου Ηρακλείου-Μέλος Ένωσης Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Ηρακλείου Αττικής
16. Μαυρουδής Νίκος, Δημοτικός Αστυνόμος σε διαθεσιμότητα
17. Μουστακίδης Νίκος, Πτυχιούχος Τμήματος Στατιστικής της ΑΣΟΕΕ
18. Ντόκα-Κεφάλα Βάνα, Πρόεδρος Δ.Σ. Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 4ου Λυκείου Ηρακλείου Αττικής
19. Παπαλάκη Κλεόνη, Ιδιωτική Υπάλληλος
20. Παπαθεοδώρου Γιάννης, Γιατρός Ειδικός Παθολόγος
21. Παπαργύρη-Μαριάκη Μαίρη, Πρώην Δημοτική υπάλληλος
22. Πολίτης Νίκος, Μουσικός
23. Σιδερή Μαρία, Πτυχιούχος ΤΕΙ Διοίκησης Επιχειρήσεων - Έμπορος
24. Σουρτζής Ευθύμιος, Δάσκαλος
25. Σπηλιόπουλος Παναγιώτης, Οικονομολόγος-Επιχειρηματίας
26. Στράτος Σταύρος, Φοιτητής ΑΣΟΕΕ
27. Τελλίδης Δημήτρης, Οικοδόμος
28. Τσίχλας Νίκος, Εκπαιδευτής Οδηγών
29. Φιλιππούση-Χριστοδουλάκη Εμμανουέλα, Πτυχιούχος Παντείου Πανεπιστημίου
30. Ψαρράς Δημήτρης, Φοιτητής Πανεπιστημίου Πειραιά, τμήμα Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοίκησης

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ: http://www.youtube.com/watch?v=NfoEJqs9UOo ή στην κατηγορία VIDEO

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.