12 Νοεμβρίου 2013

"Γιατί πιά τόση αδράνεια;"

Tον Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα κ. Κωνσταντίνο Μανιάτη επισκέφθηκε πριν λίγες ημέρες κλιμάκιο της παράταξης “Ηράκλειο Ανθρώπινη Πόλη” με τον επικεφαλής, κ. Νίκο Μπάμπαλο  προκειμένου να ενημερωθεί για μια σειρά ζητήματα που αφορούν στο Ηράκλειο και άπτονται της αρμοδιότητας της Περιφέρειας Αττικής, καθώς και για να ρωτήσει εάν τυχόν υπάρχει κάποιος προγραμματισμός για υλοποίηση τεχνικών έργων στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής από την πλευρά της Περιφέρειας.

Το κλιμάκιο της παράταξης, σύμφωνα και με την ενημέρωση που έχουμε από δελτίο τύπου, έθεσε τους παρακάτω τέσσερις άξονες   δηλαδή έργα ευρύτερης κλίμακας τα οποία μπορούν να υλοποιηθούν μέσω της Περιφέρειας αξιοποιώντας και χρήματα από συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα:

1.Βιοκλιματική ανάπλαση (πεζοδρόμια, φωτισμός κλπ) και εξωραϊσμός της Λ. Ηρακλείου
2.Κατασκευή δεύτερου κλειστού Γυμναστηρίου στο Ηράκλειο για την εξυπηρέτηση των αθλητικών αναγκών της Πόλης μας
3.Ανακατασκευή – Προσθήκες και Βελτιώσεις στο γήπεδο ποδοσφαίρου της Λ. Κύμης για να καλύπτει τις αγωνιστικές υποχρεώσεις των αθλητικών σωματείων της Πόλης
4.Διεκδίκηση - Απόκτηση κτήματος Φιξ

Και το δελτίο τύπου της παράταξης συνεχίζει ως εξής:  “Για τα παραπάνω Θέματα υπήρξε μια καταρχήν εκτίμηση εκ μέρους του Αντιπεριφερειάρχη ότι θα μπορούσαν, έστω κάποια, να προχωρήσουν, δεδομένου ότι πρόκειται για έργα με στοιχεία διαδημοτικότητας, διότι αφορούν υποδομές που εξυπηρετούν ευρύτερο κοινωνικό σύνολο και δεν περιορίζονται στα στενά πλαίσια ενός δήμου, καθώς επίσης ότι θα μπορούσε - αν υπήρχαν σχετικές μελέτες - κάποια από αυτά να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ.

Δυστυχώς, με λύπη διαπιστώσαμε ότι για κανένα από τα παραπάνω θέματα δεν έχουν υποβληθεί σχετικές προτάσεις προς την Περιφέρεια εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής, δεν έχει διεκδικηθεί σοβαρά η υλοποίησή τους και πολύ περισσότερο δεν έχουν εκπονηθεί αντίστοιχες μελέτες.
Ζητάμε λοιπόν από τον κ. Δήμαρχο, έστω και τώρα, να αναλάβει πρωτοβουλία προκειμένου να τεθεί επικεφαλής αντιπροσωπείας του Δήμου και να διεκδικήσει από την Περιφέρεια την ένταξη έργων σε χρηματοδοτούμενα προγράμματα, που έχουν σκοπό να δημιουργήσουν καλύτερες προοπτικές για την Πόλη, εξυπηρετώντας βασικές ανάγκες των κατοίκων της.

Δεν έχουμε καιρό για χάσιμο.

Περιμένουμε”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.