5 Ιουλίου 2013

Εκδήλωση αφιερωμένη στην Ομάδα Πολιτικής Προστασίας

Το Σώμα Εθελοντών του Δήμου Ηρακλείου Αττικής διοργάνωσε εκδήλωση στις 30 Ιουνίου 2013 και ώρα 11.00 στο Πνευματικό Κέντρο του Αγίου Λουκά (Λεωφ. Ηρακλείου 520) αφιερωμένη στην Ομάδα Πολιτικής Προστασίας.


Την εκδήλωση προλόγισε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Καθολικών Ηρακλείου Αττικής, κ. Πέτρος Ξενόπουλος, ο οποίος καλωσόρισε στο Πνευματικό Κέντρο τους Εθελοντές.

Ακολούθησε σύντομη παρουσίαση από την Υπεύθυνη Εθελοντισμού του Δήμου κ. Ελένη Υφαντή, η οποία επεσήμανε την προσφορά των Εθελοντών και ενημέρωσε τους παρισταμένους για τις υπάρχουσες Ομάδες Εθελοντισμού και τις δράσεις τους.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Υπεύθυνος της Ομάδας Πολιτικής Προστασίας κ. Ευάγγελος Κόκκαλης, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα της συνδρομής των Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας στην αντιμετώπιση φυσικών, τεχνολογικών και λοιπών καταστροφών ή καταστάσεων έκτακτης ανάγκης.

Ιδιαίτερη σημασία δόθηκε στην ενημέρωση και προετοιμασία του πληθυσμού για τις απαραίτητες ενέργειες και σωστή αντίδραση σε περίπτωση σεισμού (πριν – κατά τη διάρκεια και μετά το σεισμό). Επίσης επισημάνθηκαν τα προληπτικά μέτρα που πρέπει να παίρνουμε όλοι μας για αποφυγή δασικών και άλλων πυρκαγιών ιδιαίτερα κατά τη θερινή περίοδο που διανύουμε.

Ο κ. Κόκκαλης απηύθυνε πρόσκληση σε όλους τους δημότες, εργαζόμενους,  κατοίκους του Δήμου μας, αλλά και των γύρω περιοχών για Ενημέρωση – Συμμετοχή και  Εκπαίδευση, ώστε να  θωρακίσουμε και προστατεύσουμε τον εαυτό μας, την οικογένειά μας, τη γειτονιά μας και την πόλη μας.

Με εκτίμηση
ΣΩΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

1 σχόλιο:

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.