23 Απριλίου 2013

Ένα χρυσό, ένα αργυρό και τρία χάλκινα στο...άθλημα των μαθηματικών

Πιστοί στη μαθηματική μας παράδοση με ρίζες από την εποχή του Πυθαγόρα, του Καραθεοδωρή, μέχρι και σήμερα μία ομάδα Ελλήνων μαθητών δικαίωσαν το ένδοξο ελληνικό παρελθον στον τομέα της συγκεκριμένης επιστήμης, κατακτώντας ένα χρυσό, ένα αργυρό, τρία χάλκινα μετάλλια και μία εύφημη μνεια. 


Κι όλα αυτά αφήοντας πίσω τους, συμμετέχοντες από την Ισπανία, την Ολλανδία, την Ισπανία, τη Γερμανία και τη Γαλλία, στην Ολυμπιάδα μαθηματικών.

Στη διοργάνωση συμμετείχαν έξι μαθητές της Α' και Β' λυκείου, οι οποίοι επέστρεψαν όλοι με ένα βραβείο στο ενεργητικό τους.

Το χρυσό μετάλλιο ανήκει στον Παναγιώτη Λώλα, από τα Τρίκαλα, ο οποίος έχει διακριθεί πολλές φορές σε ανάλογους διαγωνισμούς. Ο Παναγιώτης είχε την πρώτη του επαφή με τα μαθηματικά από το δημοτικό με τη βοήθεια του πατέρα του.

“Τα μαθηματικά πέραν του ταλέντου απαιτούν πολλές ώρες δουλειάς”, ανέφερε ο Παναγιώτης, “ενώ αν αναλογιστούμε πως όλα αυτά που πέτυχαν οι μαθητές με βάση την παιδεία που κρέμεται από μία κλωστή σε αυτή την χώρα και με αυτούς που μας κυβερνούν να μην δείχνουν το ελάχιστο ενδιαφέρον, η επιτυχία τους αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία”.