1 Μαρτίου 2013

Απρόσιτος χώρος για τους κατοίκους του Ηρακλείου το γήπεδο 5Χ5 της οδού Ιωαννίνων

Προβλήματα παρατηρούνται με τη χρήση του γηπέδου ποδοσφαίρου 5Χ5 της οδού Ιωαννίνων στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής, όπως φάνηκε και από τη συζήτηση που έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης.

Το θέμα έφερε στο Συμβούλιο ο επικεφαλής της παράταξης “Ηράκλειο Ανθρώπινη Πόλη”, κ. Νίκος Μπάμπαλος, ο οποίος μετέφερε τις αντιδράσεις περιοίκων για τη χρήση και τη συντήρηση του γηπέδου και του πέριξ χώρου.


“Ο χώρος δεν χρησιμοποιείται από τους κατοίκους, ενώ υπάρχει και πρόβλημα με τον ηλεκτροφωτισμό. Ανάλογο πρόβλημα υπάρχει και με το γήπεδο της πλατείας Μπομποτίνου. Τι θα κάνετε;” αναρωτήθηκε ο κ. Μπάμπαλος που πρότεινε να οριστεί κάποιος δημοτικός υπάλληλος ο οποίος θα είναι υπεύθυνος για τον έλεγχο και την εν γένει λειτουργία των γηπέδων.

Ενημερωμένος για το πρόβλημα με το γήπεδο της οδού Ιωαννίνων δήλωσε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, κ. Δημήτρης Μπούκης που μετέφερε και τον προβληματισμό του στο Σώμα ως προς τη λύση. Όπως ανέφερε υπάρχουν ζητήματα με τις υποδομές του γηπέδου (πχ. Απουσία κερκίδων-αποδυτηρίων) που έχουν συντελέσει στην “παρακμή” του χώρου.

Αποκάλυψε δε πως έρχονται σε αυτό ομάδες νεαρών από άλλες γειτονιές και δήμους, ενώ προκαλούνται και συνεχώς φθορές στο pillar του ηλεκτροφωτισμού. “Βάζουμε λουκέτα τα οποία παραβιάζονται, ενώ έχουμε βάλει ακόμα και μια μικρή κατασκευή από σίδερα την οποία έσπασαν” δήλωσε ο κ. Μπούκης που υπογράμμισε πως είναι αναγκαίο να περιφραχτεί αποτελεσματικά ο χώρος του pillar και να ενταχθεί το γήπεδο σε πρόγραμμα άθλησης.   


ΧΤΥΠΟΣ