1 Μαρτίου 2013

Ευρωπαϊκά Βραβεία Προώθησης της Επιχειρηματικότητας 2013

Οι καλύτερες πρωτοβουλίες του δημόσιου τομέα καθώς και οι πλέον ενδιαφέρουσες μορφές συμπράξεων μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα αναμένεται να αναδειχθούν μέσα  από την καθιέρωση των Ευρωπαϊκών Βραβείων Προώθησης της Επιχειρηματικότητας 2013.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κήρυξε στις 15 Φεβρουαρίου την έναρξη τους.  Σύμφωνα με την προκήρυξη Περιφέρειες, δήμοι ή συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα που έχουν συμβάλλει στην ενίσχυση της τοπικής -περιφερειακής οικονομίας και την προώθηση της επιχειρηματικότητας, καλούνται να καταθέσουν τις προτάσεις τους στη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας το αργότερο μέχρι τον προσεχή Ιούνιο.


Από τότε που θεσπίστηκαν τα βραβεία, διαγωνίστηκαν περισσότερα από 2.000 έργα, στηρίζοντας από κοινού τη δημιουργία περισσότερων από 10.000 νέων επιχειρήσεων. Ο στόχος αυτού του θεσμού είναι να εντοπίζει και να αναγνωρίζει τις επιτυχημένες δραστηριότητες και πρωτοβουλίες που λαμβάνονται προκειμένου να προωθούνται οι επιχειρήσεις και η επιχειρηματικότητα, να παρουσιάζονται και να διαδίδονται παραδείγματα βέλτιστων επιχειρηματικών πολιτικών και πρακτικών, να προβάλλεται ο ρόλος που διαδραματίζουν οι επιχειρηματίες στην ευρωπαϊκή κοινωνία και να λειτουργεί σαν κινητήριος μοχλός και πηγή έμπνευσης για τους δυνητικούς επιχειρηματίες.  Ο διαγωνισμός προβλέπει δύο στάδια επιλογής επιτυχημένων προτάσεων.

Οι αιτούντες πρέπει να διαγωνιστούν σε εθνικό επίπεδο και, στη συνέχεια, κρίνονται επιλέξιμοι να διαγωνιστούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Για τον εθνικό διαγωνισμό, κάθε χώρα θα επιλέξει, έως τον Ιούνιο του 2013, δύο έργα, τα οποία θα συμμετάσχουν στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό.

Περισσότερες λεπτομέρειες στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών.